30 Απριλίου 2015

Ο καιρός την Πρωτομαγιά: Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία - Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο

Ποδαρικό με λιακάδα κάνει ο Μάης
- Την Κυριακή ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 28 βαθμούς κελσίου
- Τι πρέπει να ξέρουν όσοι θα κάνουν το πρώτο τους μπάνιο, τι θερμοκρασία θα έχει η θάλασσα
- Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς από τον Τάσο Αρνιακό


Παρά το γεγονός ότι ο Απρίλης μας εγκαταλείπει με συννεφιές, βροχές και μπόρες οι οποίες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και κατά τόπους θα είναι έντονες, εντούτοις ο Μάης έρχεται ανοιξιάτικος, ηλιόλουστος και με υψηλές θερμοκρασίες.
Τι καιρό θα κάνει ανήμερα της Πρωτομαγιάς


Ανοιξιάτικος, χαμογελαστός, αισιόδοξος, ηλιόλουστος και ζεστός θα είναι ο Μάης στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και υπάρχει μια πολύ μικρή πιθανότητα για κάποιες μπόρες κυρίως στη Ροδόπη, στα ορεινά δηλαδή της Θράκης.

Οι άνεμοι θα ειναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, άρα τα πελάγη θα είναι καλοτάξιδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 9 εως 22 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 26 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη από 12 εως 23 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λιακάδα με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν αλλά δε θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανοιχτά εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε πρωϊνές ομίχλες με λίγες συννεφιές που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 22 βαθμούς κελσίου.
ΠΗΓΗ