27 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: ¨ΝΑΙ¨ ή ¨ΟΧΙ¨ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ???


Το μεγάλο δίλημμα: συμφωνία ή τυφλή πορεία σε εκλογές

Στην κίνηση του εκκρεμούς, ανάμεσα στην σκληρή πολιτικά για τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνία και την αδιανόητη και με άγνωστες συνέπειες ρήξη, προσομοιάζουν οι κινήσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, μέσα σε ένα άκρως δραματοποιημένο σκηνικό. 

Το εσωτερικό της Alfa Romeo Giulia



Μπορεί οι εικόνες του νέου μοντέλου της Alfa Romeo να κάνουν από το βράδυ της Τετάρτης (24/1) το γύρο του κόσμου ωστόσο αυτό που ίσως έχετε προσέξει, είναι πως επίσημα έχουν παρουσιαστεί μόνο εξωτερικές εικόνες της! Τώρα όμως, έχουμε και την πρώτη εικόνα από το εσωτερικό της! Αυτή τη μοιράστηκε με τον υπόλοιπο πλανήτη της

26 Ιουνίου 2015

Τσίπρας σε Μέρκελ - Ολάντ: Ακατανόητη η επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Kαγκελάριο Άνκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Απίστευτος διάλογος στην Σύνοδο! Τουσκ: Game is over-Τσίπρας: 1,5 εκ άνεργοι, δεν είναι παιχνίδι

Δραματικός φέρεται να είναι ο διάλογος που έχει εκτυλιχθεί ανάμεσα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Έλληνα πρωθυπουργό στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής.

Γεννηματά: Η πεντάμηνη καθυστέρηση έχει ήδη κοστίσει πολύ ακριβά…


«Ο χρόνος για τη συμφωνία που έχει ανάγκη η χώρα εξαντλείται», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις διαπραγματεύσεις .
Η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι «δεν είναι ώρα ούτε για επιμονή σε ακραίες θέσεις και παλινωδίες από τους εταίρους, ούτε για συστηματική κωλυσιεργία από την κυβέρνηση».

Δημοσίευμα - σοκ: Ετοιμο το plan B για την Ελλάδα με capital control και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας


Επιμένει στο «τελεσίγραφο» προς την Αθήνα εκ μέρους των θεσμών η εφημερίδα Financial Times, που κυκλοφορεί την Παρασκευή με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Παραδόθηκε το τελεσίγραφο στην Αθήνα, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι "Plan B"». 

Οργισμένη απάντηση από Τσίπρα όταν ο Ντ. Τουσκ του είπε: «The game is over» - «Η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι»

Δραματικές είναι οι ώρες για την Ελλάδα καθώς στις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων διαπιστώθηκε ότι τα πάντα είναι στον αέρα και όλα είναι ανοικτά, ακόμη και η ρήξη.

Κρούγκμαν μαινόμενος: Το ΔΝΤ διαλύει την Ελλάδα. Τι κάνουν;

Η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ασχολείται αρχικά με τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος και στη συνέχεια με την ελάφρυνση του χρέους, που θα σταματήσει μελλοντικά οικονομικά προβλήματα. Και η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε αρκετά υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη ότι ο προϋπολογισμός θα είχε πλεονάσματα αν η οικονομία δεν ήταν τόσο πεσμένη.

25 Ιουνίου 2015

Κηδεύοντας τις κόκκινες γραμμές – Όλη η ελληνική πρόταση στους δανειστές για τη συμφωνία

Μετά τα non paper και την επιλεκτική ενημέρωση έρχεται πλέον όλο το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές για να αποκαλύψει όλη την αλήθεια των μέτρων που προφανέστατα θα ληφθούν προκειμένου να προκύψει η συμφωνία και η παραμονή της χώρας