16 Μαΐου 2015

Νέο έγγραφο “φωτιά” του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Κίνδυνος χρεοκοπίας αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι τις 5 Ιουνίου

Το εμπιστευτικό έγγραφο που δημοσίευσε ο Paul Mason αναφέρει πως "υπάρχει πρόοδος αλλά ακόμα μεγάλη απόσταση από μία συμφωνία". Επιβεβαιώνονται οι διαφορές ανάμεσα στους Θεσμούς με το ΔΝΤ να επιθυμεί 'συνολική συμφωνία' και τους Ευρωπαίους να είναι ανοιχτοί σε χρηματοδότηση με "μερική συμφωνία".

«Καίγεται» ο ΣΥΡΙΖΑ -Μυστικές συσκέψεις για τα εσωκομματικά

Σε διπλό μέτωπο καταβάλλει αγώνα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς πέρα από τις διαπραγματεύσεις, αναζητείται κοινός τόπος και στο εσωκομματικό πεδίο, μετά την ομοβροντία αρκετών στελεχών εναντίον μιας υποχωρητικής συμφωνίας.

Κανέλα, το μαγικό μπαχαρικό που μας θεραπεύει και μας αδυνατίζει!

ο γνωστό σε όλους μας μπαχαρικό κανέλα, προέρχεται από ένα αειθαλές δένδρο, τροπικών περιοχών και θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα του κόσμου. Ο φιλόσοφος Θεόφραστος αναφερόταν στην κανέλα ως «κυννάμωμον», δηλαδή γλυκό ξύλο.

Εγγραφο του ΔΝΤ αποκαλύπτει: Ολα κρίνονται για την Ελλάδα στις 5 Ιουνίου



Όλα κρίνονται για την Ελλάδα στις 5 Ιουνίου. Αυτή είναι η καθοριστική ημερομηνία μέχρι την οποία πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της καθώς σε διαφορετική περίπτωση η χώρα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τις οφειλές προς το ΔΝΤ.

Σχέδιο - σοκ: Εκτακτη εισφορά σε χιλιάδες επιχειρήσεις για έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ

Σχέδιο - σοκ: Εκτακτη εισφορά σε χιλιάδες επιχειρήσεις για έσοδα άνω των 500 εκατ. ευρώ
Εισηγήσεις για επιβολή έκτακτης εισφοράς σε χιλιάδες επιχειρήσεις, δέχεται ο πρωθυπουργός. Σε μια χρονική στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών βρίσκονται με συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις, φαίνεται να εξετάζεται ένα σχέδιο για επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των

The Almighty Dollar


DOLLARSSSS
The U.S. dollar has risen significantly over the past year, posting a gain of more than 20 percent against the euro. Is that good news or bad for the U.S. economy? Find out what Dana Saporta, a director of U.S. economic research at Credit Suisse, thinks in the video below.

Δολάριο ή Χρυσός; Ρωτήστε τη Βενεζουέλα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ..


Εσάς ποια έκδοση των Windows 10 σας ταιριάζει;

windows-10-versions«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν», λέει ο θυμόσοφος λαός και φαίνεται ότι της ίδιας λογικής είναι και στη Microsoft. Μπορεί να μεσολαβούν αρκετοί μήνες από σήμερα μέχρι και το επίσημο λανσάρισμα των Windows 10 στην αγορά,

Πώς θα κερδίσετε δωρεάν 20 GB στο OneDrive;

Η cloud υπηρεσία της Microsoft σας προσφέρει έως και 20 GB εντελώς δωρεάν για την αποθήκευση των αρχείων σας. Να πώς!

microsoft-onedrive

Οι λύσεις cloud κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Τι είναι το cloud όμως; Ουσιαστικά πρόκειται για την τεχνολογία που μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας, όχι τοπικά, στον δίσκο ενός υπολογιστή ή ένα USB stick, αλλά online, σε κάποιον server μίας υπηρεσίας.

Η συμφωνία αναστατώνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφώνεται η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος

Η συμφωνία αναστατώνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφώνεται η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος - Media

Η κυβέρνηση προαναγγέλλει ότι η συμφωνία κλείνει σύντομα αλλά την ίδια ώρα η κλιμάκωση της πίεσης των δανειστών όσο αυξάνει ο βαθμός της χρηματοδοτικής ασφυξίας, έχει σημάνει συναγερμό εντός του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συμφωνία θα απέχει μακράν του «έντιμου συμβιβασμού».

ΗΠΑ προς Αθήνα: «Αν προχωρήσετε, ξεχάστε τις επενδύσεις για TAP και LNG»

«Με αυτά που κάνετε δένετε πισθάγκωνα την Ευρώπη που θέλει απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο»
ΠΗΓΗ

ΣΥΡΙΖΑ:Νομοσχέδιο αξιολόγησης στο Δημόσιο και Κινητικότητας (κυρίως ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ)!!!!!!!!!!!!!!

15 Μαΐου 2015

Ζητούν τα διαθέσιμα των πρεσβειών

Ζητούν τα διαθέσιμα των πρεσβειών

Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου εξωτερικών, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, αδιάθετες δαπάνες και εισπράξεις από προξενικές πράξεις (όπως έκδοση βίζας, πληρεξούσια κ.α.), κρατώντας ωστόσο το κεφάλαιο που χρειάζεται για να καλύψουν τις ανάγκες τους για το επόμενο τρίμηνο.

Ο Λαφαζάνης θέλει να μας κάνει... Βενεζουέλα!

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης χαιρέτισε την Μπολιβαριανή επανάσταση ως υπόδειγμα για τις μικρές χώρες - Καλεί στην Ελλάδα τον ομόλογό του υπουργό Ενέργειας και τους επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας

Βαρουφάκης: Πρέπει να θεωρούμε το «Κούγκι» εθνική καταστροφή;

Προφανής ο συσχετισμός της ηρωικής αυτοκτονίας των Σουλιωτών με τη σημερινή πραγματικότητα και το κλίμα στις

«Επεισόδιο» Ζωής - Δραγασάκη - «Η Βουλή δεν είναι ΔΕΚΟ για να σας δώσει τα λεφτά»!

Δεν ήταν μόνο η μεγάλη ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τους δανειστές.
Οπως αποκαλύπτεται τώρα υπήρξε και «επεισόδιο» μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου  και του Γ. Δραγασάκη που είχε να κάνει με τα αποθεματικά που διαθέτει η Βουλή. Η Πρόεδρος αρνήθηκε να συνεισφέρει στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για

Ανάκληση όλων των μετατάξεων, που πραγματοποιήθηκαν με βάση το Ν. 4172/2013 (άρθρο 82, παρ.11), με τη διαδικασία «ανάκλησης παράνομης διοικητικής πράξης»


Αθήνα 15/5/2015
Προς
1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ

Σημαντική εξέλιξη υπήρξε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής για τις μετατάξεις στο Υπουργείο Παιδείας.
                Η εισήγηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ περιλαμβάνει τα παρακάτω: 

Το ΦΕΚ του νομοσχεδίου 4327/15 “Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος 4327/15 “Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις”.

14 Μαΐου 2015

Δ. Κουτσούμπας: Νέο μνημόνιο με «αριστερό» περιτύλιγμα

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση θα είναι νέο μνημόνιο με «αριστερό» περιτύλιγμα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Δράμας.

Βαρύ το κλίμα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γραμματέα της Χρ. Μαντά: “Εμποδίζει τον έλεγχο

Αντιδράσεις εγείρει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η στάση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Χρ. Μαντά με φωνές να του αποδίδουν κατηγορίες για λογοκρισία σε βουλευτές και υπερβαίνει τα καθήκοντά του που έχει ο ρόλος του.

Η Ντόρα ‘καπελώνει’ τον Σαμαρά: Η ΝΔ θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

«Ηγετική» κίνηση από τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πυροδοτεί εξελίξεις στην κεντροδεξιά παράταξη. «Όταν έρθει η ώρα θα σας απαντήσω» δήλωσε με νόημα στις ερωτήσεις για το αν θα διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Εκστρατεία ενημέρωσης του λαού αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- Στον ορίζοντα συμφωνία, αλλά και δημοψήφισμα

Σε μία έντονη -κατά πληροφορίες- συνεδρίαση, όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ουσιαστικά «εγκέφαλος» της διαπραγματευτικής τακτικής Γιάννης Δραγασάκης βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής, μεταξύ άλλων και από τη Ζωή

Η Ζωή σήκωσε «μπαϊράκι» κατά της κυβέρνησης: Ξεχάσαμε τις δεσμεύσεις μας

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)           


Εσωκομματικό «μπαϊράκι» σήκωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πρόεδρος της Βουλής - εντός των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ - δεν δίστασε να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης ως προς τη διαπραγμάτευση.

Φθινόπωρο με... πρωτοβρόχια στο ΦΠΑ - Οι φόροι - φωτιά που έρχονται

Φθινόπωρο με... πρωτοβρόχια στο ΦΠΑ - Οι φόροι - φωτιά που έρχονται

Τον δρόμο για αλλαγές στον μειωμένο κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου άνοιξε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
Ο ίδιος ωστόσο εξήγησε πως οι κραδασμοί που θα δημιουργηθούν από μια ενδεχόμενη αύξηση θα λειτουργήσει

Πρόταση-βόμβα Λαπαβίτσα: Στην εξεταστική και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δυσάρεστες «εκπλήξεις» έκρυβε η έναρξη των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, η οποία αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της τον Οκτώβριο. Και αυτό γιατί ο Κώστας Λαπαβίτσας πρότεινε να επεκταθεί η έρευνα της εξεταστικής και στην περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Με την έναρξη της διαδικασίας, όλα τα κόμματα της

13 Μαΐου 2015

Το «τέλειο» αδιέξοδο και ο χρόνος που τελειώνει…


Ένα βήμα πιο κοντά σε ένα δημοψήφισμα, που θα σημαδέψει την σύγχρονη ιστορία της ανεξαρτήτως αποτελέσματος ,είναι η Ελλάδα μετά το χθεσινό Eurogroup.

Ο Μπαλάφας ξέχασε: Δεν είπαμε ποτέ ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια .


,Εκατό μέρες μετά τις εκλογές φαίνεται ότι η μνήμη κυβερνητικών στελεχών εξασθενεί επιλεκτικά και πλέον αμφισβητούν τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ περί σκισίματος του Μνημονίου και κατάργησή του με ένα άρθρο.

Φήμες για διάγγελμα Τσίπρα

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό θέλουν ορισμένες πληροφορίες να απευθύνει το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Αν και επισήμως το Μέγαρο

Σοκ: Επιστροφή στην ύφεση το 1ο τρίμηνο

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, η οποία μόλις ξεκίνησε.

Ούγκο Ντίξον: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ούτε Σχέδιο Α ούτε Σχέδιο Β

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει καμία στρατηγική, υποστηρίζει σε ανάλυσή του ο συντάκτης και αναλυτής του Reuters Ούγκο Ντίξον, ο οποίος θεωρεί μονόδρομο για τη χώρα τη συμφωνία με τους πιστωτές της.

Χρησμός Βαρουφάκη: «Δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο»

«Δεν υπάρχει λύση Μάγιερ για διπλό νόμισμα, για την κυβέρνηση υπάρχει μόνο πολιτική λύση»: Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

12 Μαΐου 2015

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Με 145 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) και 107 κατά (σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών) ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση», κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας που προκάλεσε η ΝΔ.

CHIP: Αυτός είναι ο υπολογιστής των 8€

Είναι μικρότερο από μια πιστωτική κάρτα, αλλά με τόσες δυνατότητες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα φθηνό PC. Πόσο φθηνό; Λιγότερο από 10 ευρώ. Πρόκειται για το gadget με το όνομα C.H.I.P., ένας μικρο-υπολογιστής που θα σας επιτρέπει να σερφάρετε στο δίκτυο, να τσεκάρετε τα mail σας με σύνδεση

27 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σε φορτηγό - ψυγείο

Βρέθηκαν 27 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σε φορτηγό - ψυγείο

Μέσα σε φορτηγό-ψυγείο εντοπίστηκαν 27 μετανάστες, από τη Συρία και το Ιράν, που εκτιμάται ότι, μέσω της χώρας μας, επιχειρούν να φθάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.
   Το βαρύ όχημα ήταν ακινητοποιημένο στην ευρύτερη περιοχή της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν δέκα έξι άνδρες, επτά γυναίκες και τέσσερα παιδιά, που,

El Mundo: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει σε τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα

El Mundo: Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει σε τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετέχει σε ένα πιθανό τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η El Mundo.
Η ισπανική εφημερίδα επικαλείται για τη στάση του Ταμείου την έλλειψη «πραγματικά αποτελεσματικών δράσεων» αλλά και την πρόσφατη επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που είχαν

Bild: Με απάτη πλήρωσε τη δόση του ΔΝΤ η Ελλάδα

Τα χρήματα της τελευταίας δόσης των περίπου 750 εκατ. ευρώ, προορίζονταν για τη συνεισφορά της Ελλάδας ως μέλους του ταμείου. Όμως, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα, τελικά άλλαξαν... προορισμό.
Η εφημερίδα Bild κατηγορεί σήμερα την ελληνική κυβέρνηση για... απάτη κατά την αποπληρωμή δόσης του δανείου στο ΔΝΤ. «Η χρεοκοπημένη χώρα» απέφυγε τη χρεοκοπία κλέβοντας, λέει

11 Μαΐου 2015

Εκπληκτικό βίντεο Ιάπωνα για τα Μετέωρα "κόβει την ανάσα"!

Ένας Ιάπωνας τουρίστας, θαύμαζε τις ομορφιές της χώρας μας, την επισκέφθηκε, όμως εκείνο που του έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν τα Μετέωρα και τα μοναστήρια επάνω στα βράχια.

Μετά το Facebook, o Ζούκερμπεργκ επενδύει τώρα στο «έξυπνο σχολείο»

Προσθέστε ένα δημοτικό σχολείο στον κατάλογο των σχεδίων που χρηματοδοτούν επενδυτές από τη Silicon Valley με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την αλυσίδα σχολείων AltSchool που κέρδισε επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και από άλλους επενδυτές. Τα σχολεία AltSchool, τα οποία επικεντρώνονται στη χρήση της τεχνολογίας,

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Υποταγή τώρα θα είναι η ταφόπετρα της Αριστεράς»

Η Αριστερά έχει πολύ μεγάλη αγωνιστική ιστορία για να διαπράξει τόσο βαριά ατιμία κατά της πατρίδας και του λαού - Οι κόκκινες γραμμές μας παραμένουν αξεθώριαστες - Δεν έχουμε

Κυβέρνηση: Αν δεν έρθει δήλωση από Eurogroup, δεν πληρώνουμε αύριο το ΔΝΤ

Η Αθήνα περιμένει να αναγνωριστεί η πρόοδος, καθώς δέχεται να λάβει μέτρα ώστε να ανοίξει η στρόφιγγα από την ΕΚΤ - Τσίπρας: Στο Eurogroup θέλουμε την καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει

Νέο θρίλερ στο Eurogroup-Ανταλλάσσουμε απειλές και τελεσίγραφα

Ξεκίνησε στις Βρυξέλλες ένα νέο μπρα ντε φερ μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων-δανειστών. Καμία πλευρά δεν αναμένει σήμερα συμφωνία, ενώ εκτοξεύονται απειλές από όλους τις εμπλεκόμενους.

H Ρωσία καλεί επισήμως την Ελλάδα να ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS

Πρόσκληση στην Ελλάδα να συμμετάσχει ως μέλος στην υπό διαμόρφωση νέα αναπτυξιακή τράπεζα που δημιουργούν οι Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία και Ν.Αφρική (BRICS), απηύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι

10 Μαΐου 2015

Δοκιμάζοντας το νέο MacBook 12 ιντσών με Retina οθόνη

Η Apple είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το νέο MacBook 12' ιντσών και στην ελληνική αγορά, με το Insomnia να έχει μια πρώτη επαφή με το νέο εντυπωσιακό φορητό υπολογιστή.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ:Πανελλήνιο Γλωσσολογικό Συνέδριο "Τζαρτζάνεια 2015".

  Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν την 5η κατά σειρά συνεδριακή διοργάνωση "Τζαρτζάνεια 2015", που θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2015 στον Τύρναβο, γενέτειρα του Αχιλλέα Τζάρτζανου. Ως θέμα του φετινού συνεδρίου επιλέχθηκε το εξής:

Έλεγχοι σε καλλιέργειες σιτηρών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας ενημερώνει ότι πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους και δειγματοληψίες σε καλλιέργειες σκληρού σίτου, καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων ασθενών φυτών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Οι μέχρι στιγμής

Έργα, μελέτες και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού6.273.701,37ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναλυτικά:

«Έγκριση διενέργειας ανοικτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων για την υλοποίηση του έργου «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται σε 250.000,00€

Φορολόγησαν και τις επιδοτήσεις. Θύελλα αντιδράσεων από τους αγρότες!!!!

Κατατέθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη προς συζήτηση και ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, την προσεχή Τρίτη 12 Μαΐου, τροπολογία που περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - φορολογικές ρυθμίσεις για τα αγροτικά εισοδήματα του 2014, οι οποίες αφορούν αποζημιώσεις, επιδοτήσεις και προκαταβολή φόρου.

Guardian: Ο Τσίπρας βρέθηκε στη θέση που κανένας ηγέτης δεν θα ήθελε να είναι

Στις ταυτόχρονες πιέσεις, από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό, που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας επικεντρώνεται δημοσίευμα του Guardian.
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε μία θέση που δεν θα ήθελε να είναι κανένας ηγέτης, ενώ εκτιμά πως είτε θα

Σόιμπλε: Εγώ είχα συμβουλέψει τον Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα

Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Μιλώντας στην κυριακάτικη FAZ, ανάφερε πως εκείνος ήταν που είχε συμβουλέψει τον Γιώργο Παπανδρέου, το 2011, να κάνει δημοψήφισμα. Ο Β.Σόιμπλε ερωτάται εάν η Ελλάδα θα είναι το φθινόπωρο μέλος της