14 Μαΐου 2015

Πρόταση-βόμβα Λαπαβίτσα: Στην εξεταστική και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Δυσάρεστες «εκπλήξεις» έκρυβε η έναρξη των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, η οποία αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της τον Οκτώβριο. Και αυτό γιατί ο Κώστας Λαπαβίτσας πρότεινε να επεκταθεί η έρευνα της εξεταστικής και στην περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Με την έναρξη της διαδικασίας, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρότειναν να εξεταστεί και η παρούσα κυβερνητική περίοδος, πρόταση με την οποία διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όμως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος σημείωσε πως «δεν πρόκειται να πέσει και… γκιλοτίνα στον χρονικό ορίζοντα εξέτασης τυχόν ευθυνών»!
Ο κ. Λαπαβίτσας, μάλιστα, ζήτησε με παρέμβασή του «να μη διαχωρίσουμε τις έρευνες κατά περιόδους». Αυτό, όπως είπε, μοιάζει με καταμερισμό ευθυνών, ώστε να βγει κάποιος και να πει ότι «στη δική μου περίοδο όλα έγιναν καλά και στην περίοδο του άλλου υπήρξε καταστροφή».
Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόταση να συμπεριληφθεί στην εξεταστική η τρέχουσα περίοδος συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι «δεν θα μείνουν εκτός πεδίου ερευνών τα ελλείμματα της κυβέρνησης Καραμανλή», ενώ πρόσθεσε: «Εάν ισχύουν όσα ακούμε για τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα και για μέτρα 4,5 δισ.ευρώ κατ' έτος - 2015-2016 - τότε υπάρχει θέμα για την επιτροπή μας. Προκύπτει θέμα που θα απασχολήσει τις έρευνες της επιτροπής μας ακόμα και αν η πλειοψηφία δεν το επιθυμεί».
Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως “ενόψει της υπογραφής του τρίτου μνημονίου μοιραία θα ανοίξει η συζήτηση”. PHGH