3 Οκτωβρίου 2015

Νέο φορολογικό σοκ: Προκαταβολή φόρου έως 100% και... αναδρομικά!

Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν τις επόμενες ημέρες οι επιχειρήσεις και οι αγρότες για να πληρώσουν επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους.

1 Οκτωβρίου 2015

Μετά από 3 μήνες συγκροτήθηκε το ΔΣ της ΔΟΕ!

Ν αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν χαθεί, εγώ θα φταίω...
Ν. Καζαντζάκης

Τρεις μήνες μετά την εκλογική διαδικασία που έφερε για πρώτη φορά στο ΔΣ της ΔΟΕ έξι παρατάξεις (πέντε με ευθεία εκλογή από τους συναδέλφους της βάσης και μία προϊόν συναλλαγών, διαπραγματεύσεων, ετερόκλητων συνεργασιών μακριά από την βάση, στους διαδρόμους και στο παρασκήνιο της 84ης ΓΣ)

30 Σεπτεμβρίου 2015

Τα νεομνημονιακά ανθρωπάκια...

πηγή: ονειροπαγίδα
Αντιμέτωπα με τον απόλυτο εξευτελισμό βρίσκονται κάποια νεομνημονιακά (πρώην τάχα ασυμβίβαστα αντιμνημονιακά!!) ταλαίπωρα πλάσματα καθώς ευρισκόμενα σε μόνιμο πολιτικό βέρτιγκο από τις διαρκείς κωλοτούμπες, δεν ξέρουν που πατούν και πού πηγαίνουν...

ΔΗ.ΣΥ Π.Ε ΛΑΡΙΣΑΣ: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Συνδικάτο σε κρίση
Η Εκκίνηση έκανε  δυο διαφορετικές προτάσεις συγκρότησης Προεδρείων των Δ.Σ της ΔΟΕ και του Δ.Σ του συλλόγου εκπ/κων Π.Ε Λάρισας Κ.Κούμας.
Οι δύο προτάσεις είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες και εξυπηρετούν την Εκκίνηση στη διεκδίκηση θέσεων στα Προεδρεία των δυο Δ.Σ, όπως τη βολεύει κάθε φορά, ανάλογα με τη δύναμή της στα εκλεγμένα μέλη.

28 Σεπτεμβρίου 2015

NASA: Βρέθηκε νερό στον Άρη!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα, που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού ύδατος - Αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρχει ζωή στον πλανήτη

Με 2.500 προσλήψεις αναπληρωτών δεν καλύπτονται τα κενά στα σχολεία.

Πέρασε, σχεδόν, ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους και τα προβλήματα στο χώρο της παιδείας είναι εκρηκτικά. Εκατοντάδες νηπιαγωγεία και δημοτικά εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά και τα χιλιάδες κενά δασκάλων -νηπιαγωγών και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά χιλιάδες διδακτικές ώρες, χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης.

Η πραγματική ανατροπή στην εκπαίδευση

*του Κώστα Ανθόπουλου μέλους Δ.Σ. Α συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Η εμπειρία των εκλογικών αναμετρήσεων τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων προκειμένου να επηρεάσουν τους πολίτες, κατόπιν κατευθύνσεων ειδικών επικοινωνιολόγων, εμπλουτίζουν τον πολιτικό  τους λόγο με φρασεολογία ιδιαίτερα φορτισμένη,έτσι ώστε να καθίσταται πιο αποτελεσματική η προεκλογική καμπάνια.