30 Μαΐου 2015

Καλλιέργεια δενδρολίβανου

Φθάνει σε πλήρη παραγωγή κατά το 3ο έτος και διατηρείται για 15-20 χρόνια

Τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διεθνείς αγορές η ζήτηση για προϊόντα φυσικής προέλευσης είναι αυξανόμενη.

Νέο σενάριο: Έξοδος για λίγο της Ελλάδος από το ευρώ

Με τρία σενάρια, εκ των οποίων το ένα θεωρείται εξαιρετικά δυσοίωνο, βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την Καθημερινή την στιγμή που η Αθήνα πιέζεται όχι μόνο από τους δανειστές αλλά και από τον χρόνο που μετρά αντίστροφα ως την 5η Ιουνίου.

Ρήξη με εκλογές & παρένθεση κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας

Οι ημέρες που ζούμε είναι ιστορικές. Βρισκόμαστε μπροστά στη λήψη αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας για τον επόμενο αιώνα.

Ο Τσίπρας δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αν δεν υποχωρήσουν οι δανειστές θα πάει σε εκλογές

Είμαστε πλέον στην τελική ευθεία, υποτίθεται, για την υπογραφή ενός νέου μνημονίου με τους δανειστές μας, το οποίο όπως διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι θα είναι τελικά επίπονο αλλά θα υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό για χάρη της σωτηρίας της χώρας… Καθημερινά μαθαίνουμε από non papers και off the

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗ.ΣΥ Π.Ε ΛΑΡΙΣΑΣ


Βούτσης: Πάμε σε εκλογές αν χάσουμε τη δεδηλωμένη λόγω της συμφωνίας

Ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών αν δεν περάσει η «αρκετά επώδυνη» συμφωνία από τη Βουλή - «Καρφί» για την επιλογή Παναρίτη: Δεν είναι ανάγκη να είναι

Καμπάνια κατά της συμφωνίας αρχίζει η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ – Μιλά για κυβερνητικά ψέματα

Για «κυβερνητικά ψέματα» και «υποκρισία» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνοντας εκστρατεία κατά της συμφωνίας, την οποία χαρακτηρίζει «(αν)έντιμο συμβιβασμό».
Απαντώντας, μάλιστα, σε όσα είπε πριν από λίγες ημέρες ο

Σε ανοιχτή γραμμή Σαμαράς-Βενιζέλος και σενάριο κυβέρνησης «εθνικής ενότητας

Με στόχο να φέρουν σε δύσκολη θέση την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και να αναδείξουν τις εσωτερικές της αντιφάσεις, οι κ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος φαίνεται ότι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Ψυχροπολεμικό επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα

Πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi-24 του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υποχρέωσαν αντιτορπιλικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να αποχωρήσει από τα ρωσικά χωρικά ύδατα, στα όρια των οποίων εκινείτο, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού Π.Ναυτικού στην Κριμαία, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.

Ο συνδικαλιστικός κανιβαλισμός δεν έχει θέση στην εκπαίδευση

Συνάδελφοι,
όσοι έχουν ασχοληθεί έστω και στοιχειωδώς με το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, γνωρίζουν καλά πως αίτημα του κλάδου ήταν πάντα η πλειοψηφία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ) να αποτελείται από αιρετά μέλη.

Βούτσης: Η συμφωνία θα είναι διαυγής αλλά και αρκετά επώδυνη ( ΩΧ! ΩΧ! ΩΧ!! ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ!!!!!)

«Μόνο μια πολιτική διαπραγμάτευση θα δώσει το σήμα ότι μπορούμε να πάμε σε συμφωνία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι «σε ό,τι μας αφορά εμείς έχουμε κάνει τα εκατό βήματα».

‘Ξεσηκώθηκε’ ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιλογή της Παναρίτη στην εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Εσωτερικές διαφωνίες διαπιστώνονται στην Κουμουνδούρου και κυρίως από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη από άτυπη επιτροπή υπό τον υπουργό

Η δημιουργία του καινούργιου NSX σημαίνει ότι όσοι ανήκουν στην ελίτ των κατασκευαστών supercars έχουν χάσει τον ύπνο τους. Για τη Honda είναι ζήτημα τιμής να έχει τα καλύτερα οχήματα σε κάθε κατηγορία. Και συχνά το επιτυγχάνει.

Ετοιμάζει ηρωική έξοδο τώρα ο Γ. Βαρουφάκης

«Ράγισε το γυαλί» στις σχέσεις του... ροκ σταρ οικονομολόγου με το Μαξίμου. Οι συχνές παρεμβάσεις του και οι διαφοροποιήσεις δείχνουν ότι προετοιμάζεται για νέο ρόλο εκτός της

Το υπερβολικό σeξ μας κάνει δυστυχισμένους, αποκαλύπτει έρευνα

Μπορεί το σeξ γενικά να θεωρείται ευχάριστη διαδικασία, ωστόσο πρόσφατη έρευνα από τις ΗΠΑ ανατρέπει τα δεδομένα, αφού αποκαλύπτει ότι το συχνό σeξ τελικά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διάθεσή μας.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, το υπερβολικό σeξ μπορεί να κάνει κακό. Συγκεκριμένα, όπως

Ηχηρή παρέμβαση από Μέρκελ «κλειδώνει» τη συμφωνία - «Αρκετά!» είπε η καγκελάριος

«Η Άγκελα Μέρκελ είπε: "αρκετά"»: με αυτή τη φράση κι υπό τον τίτλο «Μία συμφωνία για την Ελλάδα» η ισπανική εφημερίδα El Mundo, υποστηρίζει πως επίκειται συμφωνία, ίσως και μέχρι την Κυριακή, μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για την επανέναρξη της χρηματοδότησης του

Σοκ σε χιλιάδες φορολογούμενους - Γιατί θα πληρώσουν υπέρογκα ποσά

Παγίδα υπερφορολόγησης κρύβουν οι φετινές δηλώσεις για χιλιάδες φορολογούμενους. Οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) για τα τεκμήρια διαβίωσης θα οδηγήσουν ακόμη και εκείνους που δηλώνουν πολύ μικρά ποσά εισοδημάτων προερχόμενα μόνο από τόκους

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 Λάρισα εκλογές αντιπροσώπων ΔΟΕ



ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ:
R Κατάργηση της αξιολόγησης-χειραγώγησης
  R Άμεση παύση των μνημονιακών πειθαρχικών νόμων

Η απαξίωση του ελληνικού πανεπιστημίου καλά κρατεί...

*του Τάσου Αμπελίδη
Αντιπρόεδρου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής ο “Αριστοτέλης”


Για μια ακόμη φορά, μέσα από ένα ακόμη νομοθέτημα, ξεχειλίζει η απογοήτευση για τις προθέσεις της ελληνικής πολιτείας. Με τον πρόσφατο νόμο 4327/2015 (προϊόν μηδενικής διαβούλευσης με τους άμεσα εμπλεκόμενους) ορίζονται τα κριτήρια για την επιλογή στελεχών διοίκησης.

27 Μαΐου 2015

Η Ελβετία ψάχνει αγρότες -Δίνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα

Ανοιγμα στους πρόσφυγες κάνει η Ελβετία, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει εργατικό δυναμικό για τα αγροκτήματα.
Συγκεκριμένα, η Ενωση Ελβετών Αγροτών και το υφυπουργείο Μετανάστευσης (SEM) τάχθηκαν υπέρ της απασχόλησης των

Τελεσίγραφο της ΕΚΤ με «πάγωμα» του ELA: «Αυτή η εβδομάδα και τέλος», λέει στην Ελλάδα

«Αυτή η εβδομάδα και τέλος» είναι το μήνυμα της ΕΚΤ προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ είχε προηγηθεί και το τελεσίγραφο Γιούνκερ για συμφωνία μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, η απόφαση της ΕΚΤ

Τσίπρας: «Είμαστε στην τελική ευθεία για μια θετική συμφωνία»

«Είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μια συμφωνία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το τέλος της σύσκεψης της ομάδας διαπραγμάτευσης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. «Το τελευταίο διάστημα μπορεί να υπάρξουν πιέσεις, χρειάζεται

Ένας αρχαιολογικός θησαυρός στον βυθό - Εντοπίστηκε ναυάγιο βυζαντινού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Το ναυάγιο ενός μεγάλου βυζαντινού πλοίου, που ανάγεται στον 10 αιώνα και είναι γεμάτο με αμφορείς, εντοπίστηκε από δύτες στα ανοιχτά της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής υποβρύχιας αποστολής.

Non paper από το Μαξίμου: Γράφεται η συμφωνία - Ποια μέτρα περιλαμβάνει

Ολα δείχνουν ότι πλέον η συμφωνία με τους δανειστές βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και εκφράζεται αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες θα κλειδώσουν οι τελικές λεπτομέρειες και θα... δώσουν τα χέρια η Αθήνα με τους Θεσμούς.
Οι συνεχείς παρεμβάσεις - προτροπές των ξένων να κλείσει το

Ο Τσίπρας τελειώνει τον Βαρουφάκη. Το μήνυμα στους εταίρους

Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη αξιοπιστίας των εταίρων στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη προσπαθεί την εντεκάτη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνοντας και τυπικά τα ηνία των διαπραγματεύσεων και βάζοντας σε καραντίνα τον υπουργό Οικονομικών. Μετά τις

26 Μαΐου 2015

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ...BofA: Τι θα συμβεί αν η Ελλάδα δεν πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ

Τις συνέπειες που θα έχει για την Ελλάδα η μη πληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις 5 Ιουνίου, καταγράφει η Bank of America.
Οπως αναφέρει η έκθεση, σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο η χώρα θα λάβει μία περίοδο χάριτος, ενός μηνός, αλλά αν δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της θα έρθει αντιμέτωπη με τα χειρότερα.

25 Μαΐου 2015

Το απόκοσμο ηφαίστειο που βγάζει μπλε λάβα

Μετά από εκρήξεις ηφαιστείων έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε να ρέει παχύρευστη, καυτή λάβα, της οποίας το βαθύ πορτοκαλί χρώμα προϊδεάζει για τους εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου που κυλούν από τον κώνο προς του πρόποδες.
Στην Ινδονησία όμως υπάρχει ένα ηφαίστειο που παράγει λάβα χρώματος… μπλε!

Μπακογιάννη: Αν δεν επέλθει συμφωνία, έλεγχος κεφαλαίων

Τον κίνδυνο επιβολής σεναρίου Κύπρου (χωρίς κούρεμα καταθέσεων) στην Ελλάδα, εφόσον τα επόμενα 24ώρα η κυβέρνηση και οι εταίροι δεν καταλήξουν σε συμφωνία ανέδειξε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού (Αντ1).

Η εσωτερική χρεοκοπία σε αριθμούς

 Γιώργος Παππούς
Αλλο να το ακούς, άλλο να το λες κι άλλο να το βλέπεις. Επί μήνες συζητάνε όλοι για την άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου στο εσωτερικό, που ανατροφοδοτεί το φαύλο κύκλο των χρεών προς τους πολίτες και από τους πολίτες, αλλά τα στοιχεία είναι πραγματικά αποκαλυπτικά.

Εκλογές τον Ιούλιο, απομάκρυνση των «ανταρτών» στον ΣΥΡΙΖΑ και νέο πρόγραμμα με τους δανειστές

To σενάριο των νέων εκλογών εντός του Ιουλίου, αναλύει ο γνωστός δημοσιογράφος Hugo Dixon επισημαίνοντας ότι έπειτα από μια βραχπρόθεσμη συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να πάει σε πρόωρες κάλπες ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει σε ένα νέο πρόγραμμα με τους δανειστές.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ και ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!!!



ΔΗ.ΣΥ Π.Ε ΛΑΡΙΣΑΣ
Με υπογεγραμμένη απόφασή του ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας όρισε τα επιπλέον τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ για τη σύσταση των υπηρεσιακών συμβουλίων επιλογής στελεχών. Ο 3848/10 προέβλεπε την προκήρυξη των θέσεων, με κριτήρια, και οι ενδιαφερόμενοι κατέθεταν αιτήσεις βάση των οποίων γινότανε η επιλογή.
Σύμφωνα με το ν.4327/14-5-2015 στο άρθρο 23/παρ. 13

Βαρουφάκης: «Εχει δίκιο ο Σόιμπλε!»

«Βεβαίως και είμαστε μπροστά σε συμφωνία» δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας μονολεκτικά με «ναι» στην ερώτηση εάν οι θεσμοί βρίσκονται κοντά στο να καλύψουν το 1/4 της διαδρομής που τους αφορά.

Παγωμένες οι μεταθέσεις, καμία εξέλιξη στους διορισμούς, μετατάξεις και αποσπάσεις

Φτάνουμε στον Ιούνιο ,σε λίγες μέρες ,κι η κατάσταση με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών παραμένει στάσιμη.
Οι μεταθέσεις έχουν παγώσει, εξαιτίας του ζητήματος των μετατάξεων,η επιτροπή για τους διορισμούς δεν έχει συνεδριάσει ακόμη,η εγκύκλιος για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ

Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας- ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ



Μετατάξεις   
Παρακολουθούμε δύο χρόνια τώρα μία διαδικασία, αυτή των «υποχρεωτικών» μετατάξεων, η οποία ξεκίνησε από την εποχή του κ. Αρβανιτόπουλου και των «συμβούλων» του και συνεχίστηκε στην εποχή του κ. Λοβέρδου. Όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης, παλεύουν για να αποδείξουν το αυτονόητο.

24 Μαΐου 2015

Η Audi παράγει συνθετική βενζίνη

Μετά το e-diesel, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την παραγωγή συνθετικής βενζίνης σε μικρές ποσότητες χρησιμοποιώντας «νερό, αέρα και ηλεκτρική ενέργεια».
ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)
Μία τέτοια ιδέα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των

Οριακή η νίκη του Τσίπρα - 45% πήρε ο Λαφαζάνης

Δυσκολεύει η διαπραγματευτική θέση του Πρωθυπουργού απέναντι στους δανειστές - Περιορίζονται οι πιθανότητες για συμφωνία με τους "θεσμούς" ενω τελειώνει ο χρόνος και το χρήμα

“Άρχισαν τα όργανα” στον ΣΥΡΙΖΑ-Πετράκος:Έτοιμοι για “πόλεμο”-Μητρόπουλος:Επαχθείς οι όροι

Κλίμα αδιεξόδου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με μότο "όχι στο ευρω πάση θυσία" και "στάση πληρωμών προς τους δανειστές " από βουλευτές του κόμματος που απασφαλίζουν κατά της διαπραγματευτικής τακτικής

Να μην πληρωθεί το ΔΝΤ ζητά η Αριστερή Πλατφόρμα: “Γιατί είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;”

Σφοδρή επίθεση κατά των δανειστών και του Σόιμπλε εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι στη "Ρίγα ζήσαμε τραγικές στιγμές" ενώ δεν δίστασε να αμισβητήσει

Διορισμένα χωρίς προκήρυξη τα νέα επιπλέον μέλη των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ

Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ορίστηκαν μετά από πρόταση των Περιφερειακών διευθυντών τα επιπλέον τακτικά και αναπληρωματικά μέλη στα ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ , όταν κρίνονται θέματα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.Τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ όταν λειτουργούν για να κρίνουν

Τελευταία εξέλιξη: Αρχισε να γράφεται η συμφωνία Ελλάδας - «θεσμών»

Όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Οπως μετέδωσε το Star, κυβερνητικό στέλεχος άφησε να εννοηθεί ότι στα θέματα που υπάρχει σύγκλιση η συμφωνία έχει αρχίσει να

«Οχι» στην κυβέρνηση από 10 μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαφωνία τους απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και τις κατευθύνσεις της διαπραγμάτευσης εξέφρασαν δέκα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην κοινή τους δήλωση, τα μέλη που

ΣΤΑ ΔΥΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ Απασφάλισε ο Λαφαζάνης και αμφισβητεί Τσίπρα: Γιατί είναι καταστροφή η έξοδος από το ευρώ;

Σε ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις και σε κάλεσα για ρήξη με τους δανειστές, ακόμη κι αν έρθει έξοδος από το ευρώ,  καλεί η Αριστερή Πλατφόρμα τον Αλέξη Τσίπρα. 
Η συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει πλέον δραματική τροπή, έπειτα και από την επίθεση που εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Μάλιστα η εσωκομματική