30 Μαΐου 2015

Ρήξη με εκλογές & παρένθεση κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας

Οι ημέρες που ζούμε είναι ιστορικές. Βρισκόμαστε μπροστά στη λήψη αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας για τον επόμενο αιώνα.
Η κυβέρνηση της αριστεράς, που βρέθηκε στην εξουσία υποσχόμενη κοινωνική δικαιοσύνη στην πλειοψηφία ενός λαού που έχασε αναντίστοιχα πολλά σε σχέση με την οικονομική ελίτ που λυμαίνεται τη χώρα εδώ και δεκαετίες, βρίσκεται απέναντι σε μια απρόθυμη και βολεμένη Ευρώπη που όχι μόνο δεν είναι δεκτική στο να στηρίξει ελαφρύνσεις και ανάπτυξη, αλλά ζητά πολλαπλάσια μέτρα από αυτά που οδήγησαν το Δεκέμβριο τον Αντώνη Σαμαρά στην ντροπιαστική για τον ίδιο έξοδο και παράδοση της εξουσίας.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που όλοι ψάχνουν να βρουν τι θα ξημερώσει την επόμενη ημέρα πρέπει να αναρωτηθούμε:
Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση της αριστεράς που δεσμεύθηκε για άμεση κατάργηση των μνημονίων, να υλοποιήσει πενταπλάσια (τουλάχιστον) μέτρα λιτότητας από αυτά που απέτυχε να υλοποιήσει η μνημονιακή κυβέρνηση του Σαμαρά;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ για μια σειρά από λόγους που θα ξεκλειδώσουν και την απάντηση για το που θα πάει η χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα:
Γιατί δεν θέλει.
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να δεχθεί πρόσθετα μέτρα λιτότητας και στηρίζει την κυβέρνηση στο να μείνει αμετακίνητη από τις κόκκινες γραμμές της, ακόμη και από την οπτική του μικροκομματικού συμφέροντος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανέναν λόγο να κάνει κωλοτούμπα.
Η ευθύνη εξάλλου της ρήξης και των όσων ακολουθήσουν από αυτή θα βαραίνει απόλυτα την Ευρώπη, το ΔΝΤ και τους μέχρι πρόσφατα «συνεργάτες» τους στο εσωτερικό τη Νέα Δημοκρατία & το ΠΑΣΟΚ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ