7 Μαρτίου 2015

«Διασύρει την χώρα διεθνώς»: Επίθεση Καραγκούνη στον Βαρουφάκη

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με την επιστολή Βαρουφάκη, έκανε δήλωση και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον υπουργό Οικονομικών.
« Αν περιμένουν να πιάσουν έτσι τη φοροδιαφυγή, εκτός από επικίνδυνοι, αφού δεν αντιλαμβάνονται ούτε τη νομική διάσταση του μέτρου, ούτε την αποτελεσματικότητά του, είναι και αστείοι και γελοιοποιούν τη χώρα».

Βεργίνα και Αιγές, τα αριστουργήματα της μακεδονικής τέχνης

Κωμόπολη της Ημαθίας χτισμένη σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Βέροιας, η Βεργίνα, που δημιουργήθηκε μετά τον ερχομό ποντίων προσφύγων (το 1922), απέκτησε παγκόσμια φήμη και ακτινοβολία χάρη στα λαμπρά ανασκαφικά ευρήματα που έφερε στο φως ο αείμνηστος καθηγητής Mανόλης Aνδρόνικος.

Σουηδός ΥΠΕΞ: Θα κάνουν τους τουρίστες κατασκόπους. Είναι σοβαροί;

Με ένα καυστικό μήνυμα στο Twitter σχολίασε ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ την πρόταση Βαρουφάκη για τους τουρίστες εφοριακούς.
«Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι τουρίστες να μπαίνουν στο ρόλο του κατασκόπου - εφοριακού. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σοβαροί;» 

Σε τι κόσμο ζούμε:«Προσπάθησαν να τον στραγγαλίσουν με ιμάντα!»

Σοκάρει η μαρτυρία ενός συμφοιτητή του Βαγγέλη Γιακουμάκη που μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και αποκάλυψε πως ένας από την παρέα των Κρητικών, είχε περάσει έναν ιμάντα στον λαιμό του αγνοούμενου φοιτητή…

Εξουδετερώθηκε νάρκη στο λιμάνι της Πάτρας

Με ελεγχόμενη έκρηξη, πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν σήμερα το μεσημέρι νάρκη, που είχε εντοπιστεί στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:«Έχουμε ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κλείνοντας την Ευρωπαική περιοδεία του συναντήθηκε με πενταμελή αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος Ιταλίας, του κόμματος του Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι. Ο επικεφαλής του Ποταμιού

Δημόσια διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση του Office 2016 για Mac υπολογιστές

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του Office 2011 για υπολογιστές Mac, η Microsoft κυκλοφορεί από σήμερα τη δοκιμαστική έκδοση του Office 2016, η οποία είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από κάθε ενδιαφερόμενο.Μαζί με τις νέες εκδόσεις του Word, Excel και PowerPoint, η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει τα ανανεωμένα OneNote και Outlook ενώ όλες αυτές οι εφαρμογές είναι

6 Μαρτίου 2015

Μπατίστα:«Τράπεζες έσωσαν, όχι την Ελλάδα»

Ο Βραζιλιάνος Πάολο Μπατίστα ο οποίος εκπροσωπεί δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής στο Δ.Σ. του Ταμείου, ασκεί σφοδρή κριτική στην Ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το ίδιο το ΔΝΤ. «Έδωσαν λεφτά, για να σώσουν Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα» δηλώνει χαρακτηριστικά στον ALPHA και τον Θάνο Δημάδη. Ακόμη, αφήνει εμμέσως πλην σαφώς αιχμές προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, για την στάση της απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση. 

H Επιτροπή του διαγωνισμού πρόσληψης Ειρηνοδικών

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλου, συγκροτήθηκε  η Επιτροπή διενέργειας του Διαγωνισμού πρόσληψης πενήντα τεσσάρων (54) δοκίμων Ειρηνοδικών Δ τάξεως, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο κατάστημα του Αρείου Πάγου, στις 19 Μαρτίου 2015. 

Πρόβλημα χρέους έχει και η... Γερμανία

Τα στοιχεία της Eurostat ανατρέπουν τα δεδομένα. Οι υποχρεώσεις του γερμανικού δημοσίου είναι οι μεγαλύτερες στην ευρωζώνη. Η δημιουργική λογιστική, οι κρατικές εγγυήσεις, οι αμαρτωλές συμμετοχές του Δημοσίου και η εμπλοκή του γερμανικού κράτους στις τράπεζες. Η ευρωζώνη έχει βυθιστεί σε μία έντονη αντιπαράθεση αναφορικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, που αντιστοιχεί περίπου στο 175% του ΑΕΠ της και είναι το υψηλότερο στη νομισματική ένωση. Τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη όμως δημ... 

Δεν είναι όλη η Ελλάδα στο μνημόνιο...


Σαρώνουν ακόμα και σήμερα Μαρξ και Σωκράτης

Οι περίφημες εκδόσεις Penguin αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά τη διαχρονικότητα των μεγάλων στοχαστών και συγγραφέων του κόσμου μας. Ο Μάρξ, ο Νίτσε, ο Αλαν Πόε, ο Σωκράτης εξακολουθούν να συγκινούν τους αναγνώστες όπως φάνηκε από τη διάθεση μιάς ειδικής επετειακής επανέκδοσης εμβληματικών βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο 

Γερμανία: Όσο νωρίτερα οι μεταρρυθμίσεις, τόσο ταχύτερα η εκταμίευση


Αν η Ελλάδα εφαρμόσει νωρίτερα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τότε είναι πιθανή η ταχύτερη εκταμίευση της δόσης. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την σημερινή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΝΤ


Αποπληρώθηκε η πρώτη δόση προς το ΔΝΤ που έληγε μέσα στο Μάρτιο, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο μετά τις κινήσεις που έκανε το οικονομικό επιτελείο τις τελευταίες ημέρες.
Παράλληλα το ΥΠΟΙΚ προχώρησε και στην αναχρηματοδότηση των εντόκων γραμματίων που έληγαν σήμερα, δεδομένου ότι τις δύο προηγούμενες ημέρες άντλησε ποσό ύψους 1,4 δισ,. Ευρώ μέσω νέας έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Ξανανοίγει η ΕΡΤ -Τη Δευτέρα κατατίθεται το νομοσχέδιο

Τους τέσσερις βασικούς άξονες του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ- το οποίο κατατίθεται στη δημοσιότητα τη Δευτέρα- έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο ν/σ θα προβλέπονται τα εξής:

Αγωγή Γιώργου κατά Φαλτσιανί για τη ‘Μαργαρίτα’ της λίστας Λαγκάρντ

Ο άνθρωπος που έφερε στο φως τη λίστα Λαγκάρντ, ανέφερε στο βιβλίο του ότι η μητέρα του επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ εμπλέκεται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής. Με ανακοίνωσή του το Κίνημα τονίζει ότι «η ανοχή έχει τα όριά της» και ότι μάλλον ο κ. Φαλτσιανί δεν έχει ενημερωθεί για τις δηλώσεις Στασινόπουλου.

Επίθεση κυβέρνησης σε Ντράγκι: Τιμωρεί τον ελληνικό λαό και μας εκβιάζει

Ανεβάζει τους τόνους η κυβέρνηση, καθώς, μετά τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο περιοδικό Spiegel, έρχεται η ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, σε πολύ ανεβασμένους τόνους να θέσει το Μαξίμου ξανά σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές.

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ απαντά στον κ. Παπαποστόλου πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε Λάρισας "Κ.Κούμας"


Μια καλόπιστη και ειλικρινής απάντηση στο συνάδελφο Παπαποστόλου
[ή …στοιχειώδες, Watson,  στοιχειώδες…]

5 Μαρτίου 2015

Εντοπίστηκε η μυθική «Λευκή» πόλη που ερευνητές και αρχαιολόγοι έψαχναν εδώ και 500 χρονια!

Σε μια απίστευτη ανακάλυψη οδηγήθηκε μια μικτή ουνδουρο-αμερικανική αποστολή η οποία μάλιστα για λόγους ασφαλείας συνοδευόταν και από πρώην μέλη της βρετανικής επίλεκτης ειδικής μονάδας SAS

ΕΚΤ: Εκτός QE τα ελληνικά ομόλογα

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ομολόγων, δεδομένου ότι τα ομόλογα που ήδη κατέχει έχουν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο ποσοστό, το οποίο έχει τεθεί βάσει του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

“Αρμαγγεδώνα” προβλέπει το Stratfor: Στα 4 η Ευρώπη-Οικονομική κατάρρευση της Γερμανίας

Τις προβλέψεις της για τις γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και τους συσχετισμούς δυνάμεων για την επόμενη δεκαετία ανακοίνωσε το ίδρυμα μελετών Stratfor, εκτιμώντας ότι ο κόσμος θα γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι είναι σήμερα κι ότι ολοένα και περισσότερες χώρες θα βρεθούν αντιμέτωπες με το χάος.

Ο Τσίπρας ξεναγεί τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Στο γραφείο του ξενάγησε ο Πρωθυπουργός τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο έχει συνάντηση αυτή την ώρα.
Σκοπός της συνάντησης είναι να ενημερώσει ο επικεφαλής του Ποταμιού τον Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε την περασμένη εβδομάδα σε Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ρώμη.

Από πότε η Πρόεδρος της Βουλής ασκεί αρμοδιότητες συνταγματικού Δικαστή;

H Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή τη φορά έθεσε ζήτημα συνταγματικότητας των νόμων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή. Από την τοποθέτησή της αυτή προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

4 Μαρτίου 2015

Βόμβες Παναρίτη: Πρώτα έβλεπε τα σχέδια νόμου ο Σόιμπλε και μετά οι δικοί μας

Κόλαφο για τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου αποτελούν τα όσα κατήγγειλε στο ΣΚΑΙ η σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη.
Η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλα τα σχέδια νόμου περνούσαν πρώτα από τον

ΔΟΕ – Τα αποτελέσματα της συνάντησης δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις προσδοκίες και το μέγεθος των προβλημάτων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ   Πλήρης εκφράσεων καλής θέλησης και διαπιστώσεων για συμφωνία απόψεων, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., υπήρξε η σημερινή συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Καλές προθέσεις οι οποίες δεν οδήγησαν στις πολυαναμενόμενες απαντήσεις που θα έδιναν βαθιές ανάσες σε έναν Κλάδο που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τόσο από τις μνημονιακές πολιτικές όσο και από τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας όλα τα προηγούμενα χρόνια.  

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Δριμύτατη κριτική στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ Εκπ/κών Π.Ε ν.Λάρισας

Ο κ.Παπαποστόλου Δημήτριος στο ενημερωτικό του δελτίο λέει τα παρακάτω:
  " Η  ΕΚΚΙΝΗΣΗ Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας  προεκλογικά έκανε σημαία « ……… την αλλαγή συμπεριφορών, στάσεων και νοοτροπιών, που είχαν επικρατήσει και γα-λουχήσει τον κλάδο μας τις προηγούμενες δεκαετίες και τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση»

Προκλητική Bild: Ο Τσίπρας βάζει «φίμωτρο» στον Βαρουφάκη

«Φωτιές» ανάβει για μία ακόμη φορά η γερμανική εφημερίδα Bild με δημοσίευμά της που αναφέρεται ξανά στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με τον απαξιωτικό τίτλο «Φίμωτρο για τον άξεστο υπουργό Οικονομικών της Αθήνας - Επειδή συνεχώς προκαλεί φασαρία».

Καταργείται ο νόμος για την αξιολόγηση όχι όμως οι διατάξεις για τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών

Ναι στην κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών όχι όμως των διατάξεων για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας στη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ.

Ένα έτος παράταση στη θητεία των Διευθυντών Σχολείων

Την παράταση για ένα έτος στη θητεία των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων, ανακοίνωσε ο Αν. υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ, καθώς όπως είπε μάλλον είναι αδύνατο το υπουργείο Παιδείας να προλάβει χρονικά να κάνει τις σχετικές κρίσεις.

Ενημερωτικό του Υπ. Παιδείας για την συνάντηση με τη ΔΟΕ Διαβάστε περισσότερα:

Συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ Ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρ. Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αν. Κουράκης  συναντήθηκαν  σήμερα,  Τρίτη  3/3, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ και συζήτησαν επί σχεδόν 3ώρες για τα θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τους εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επανέλαβε πως για την κυβέρνηση  η παιδεία και η υγεία αποτελούν

2 Μαρτίου 2015

«Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!»....

Αυστηρή οδηγία να μην ποστάρονται φωτογραφίες παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε οΔιευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.
Σύμφωνα με το paraskhnio.gr, σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, ο Ταξίαρχος – Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, έδωσε στους γονείς την πιο σαφή οδηγία «Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!»....

Αντώναρος: Συνέδριο για να απαλλαγεί η ΝΔ από την ακροδεξιά σαβούρα

Τα βέλη του προς την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έστρεψε για ακόμη μία φορά ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος με βαριές εκφράσεις ζητά την άμεση διενέργεια συνεδρίου του κόμματος.

Nέο Μνημόνιο για την Ελλάδα! Το αποκάλυψε ο ΥΠΟΙΚ της Ισπανίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις ανάμεσα σε υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης σχετικά με τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Γι’ αυτές κάνει λόγο σε δηλώσεις του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος.

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση βάζει χέρι στα διαθέσιμα αγροτών, ασφαλισμένων και ανέργων

Με σκληρό τρόπο αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στην κοινή υπουργική απόφαση των κ.κ. Λαφαζάνη-Μάρδα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνοντας λόγο για κινήσεις πανικού που θέτουν σε κίνδυνο κρίσιμα αποθεματικά.

Αυτοκτόνησε 29χρονη στη Λάρισα

Στο κενό από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας βούτηξε 29χρονη Λαρισαία, βάζοντας τέλος στη ζωή της.
Η κοπέλα  προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, πέφτοντας από το μπαλκόνι διαμερίσματος του 7ου ορόφου στο οποίο διέμενε με την μητέρα της, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας.

Δείτε πώς απέτρεψε τη χρεωκοπία της Ελλάδας ο “Γέρος του Μοριά"

Το 1821 είναι ημερομηνία-σταθμός για την απαρχή της Ελληνικής Επανάστασης. Ύστερα από… 4 αιώνες σκλαβιάς κάτω από τον τουρκικό ζυγό, ο αγώνας για την απελευθέρωση ξεκίνησε από την Πελοπόννησο, από την πόλη της Καλαμάτας

Βερολίνο και Βρυξέλλες σφίγγουν κι άλλο τη θηλιά στην Ελλάδα

Νέα σκληρά μηνύματα προς την Αθήνα, στέλνουν Βερολίνο και Βρυξέλλες πιέζοντας ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του ανταποκριτή του Mega, τονίζει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ τότε θα βρεθεί ενώπιον της χρεοκοπίας.

Η Τουρκία αποσύρει το σχέδιο για πολεμικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Η Τουρκία υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση μετά την απίστευτη νέα πρόκλησή της, αποσύροντας την έκδοση της ΝΟΤΑΜ Α0889/15, με την οποία (σε συνδυασμό με τη NAVTEX 201/15) δέσμευε μία τεράστια περιοχή στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά από τις 2 Μαρτίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, σε μία περιοχή από τη Σκύρο μέχρι τη Λήμνο.

Συνάντηση με Τσίπρα ζητά ο Θεοδωράκης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει ζητήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να τον ενημερώσει για τα συμπεράσματα των ευρωπαϊκών συναντήσεών του, της περασμένης εβδομάδας.
Αυτό ανακοίνωσε ύστερα από τη σημερινή συνεδρίαση της

1 Μαρτίου 2015

Μητρόπουλος: Αφού δεν καταργούμε το ψηφισμένο, το μνημόνιο δεν τελείωσε

Κριτική στην ηγεσία και στην συμφωνία του Eurogroup άσκησε ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «να πάψετε να θεωρείτε ότι τελείωσε το μνημόνιο γιατί μας απαγορεύουν να καταργήσουμε το ψηφισμένο, καθώς στην συμφωνία υπάρχει η ρήτρα ανάδοχής της ιδιοκτησίας του ψηφισμένου μνημονίου».

Ροκ, σοκ και δέος

«Ποτέ μη βρεθείς σε μια θέση από την οποία δεν θα μπορείς να προχωρήσεις χωρίς καταστροφικές επιπτώσεις και δεν θα μπορείς να υποχωρήσεις χωρίς ταπεινωτική απώλεια κύρους»
H. MORGENTHAU
Κάθε διεθνής διαπραγμάτευση διεξάγεται σε δύο επίπεδα: εσωτερικό κι εξωτερικό. Επιτυχής είναι μια διαπραγμάτευση όταν αξιοποιεί και τα δύο επίπεδα για να διευρύνει τα εξωτερικά οφέλη. Επιτυχία είναι να φτιάχνεις ισχυρό εσωτερικό μέτωπο για να υποστηρίξεις την εξωτερική διαπραγμάτευση. Αποτυχία είναι το εσωτερικό μέτωπο να σε οδηγεί σε εξωτερική αυτοπαγίδευση.

Η Τουρκία θέλει να κόψει το Αιγαίο στη μέση – Εντονο διάβημα Τσίπρα-Κοτζιά

Εντολή στο ΥΠΕΞ να προχωρήσουν σε έντονο διάβημα προς ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ICAO και την Τουρκία έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την προκλητική ενέργεια της Αγκυρας να ζητήσει να «κοπεί στη μέση» το Αιγαίο για δέκα μήνες, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων.

Από τη φυσική ομορφιά στην πλαστική σε 2 λεπτά

Το «Supervenus» είναι ένα σύντομο animation από τους γάλλους καλλιτέχνες Frederic Doazan και Vandy Roc, που καταγγέλλει την εικόνα της ιδανικής γυναίκας, όπως παρουσιάζεται σήμερα σε τηλεόραση, περιοδικά και Ίντερνετ. Ένα εντυπωσιακό βίντεο για την αναζήτηση της (χαμένης) γυναικείας ομορφιάς, τα στερεότυπα, αλλά και τις σκληρές απαιτήσεις της βιομηχανίας της μόδας.

ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΜΑΡΤΗ;

Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, συνηθίζεται να φοριέται στον καρπό του χεριού ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά». Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο «Μάρτης» φοριέται κυρίως από τα παιδιά για να προστατεύει τα πρόσωπά του από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν.
Ο "Μάρτης" φτιάχνεται την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου και φοριέται είτε σαν δαχτυλίδι στα δάχτυλα, είτε στον καρπό του χεριού σαν βραχιόλι. Καμμιά φορά φοριέται ακόμα και στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού,

Στα δυο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αντάρτικο» από την Πλατφόρμα του Λαφαζάνη

Η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, είπε σε όλα «όχι» και κατέθεσε τροπολογία μέσω της οποίας γνωστοποιεί τις ενστάσεις της για τη συμφωνία και τη λίστα μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας στο κείμενό τους αφήνουν αιχμές λέγοντας πως οι πιο κρίσιμες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μετά από συζήτηση στα θεσμικά όργανα του κόμματος.

«Ρατσιστική και απεχθής» η εικόνα που δίνει η Bild για τους Ελληνες

Δριμεία κριτική στην Bild με αφορμή την εκστρατεία που ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες κατά της Ελλάδας ασκεί ο γερμανός βουλευτής των Πρασίνων και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γιούργκεν Τριτίν, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
«Με μοχλό την εφημερίδα Bild του Κάι Ντίκμαν δημιουργείται η εικόνα του ‘άπληστου Έλληνα’. Αυτό είναι βαθύτατα ρατσιστικό και απεχθές. Που έγκειται η απληστία όταν ένα εκατομμύριο Ελληνίδες και Έλληνες δεν έχουν ασφάλεια υγείας;

Οι αιτίες που οι Ελληνες πληρώνουν το ακριβότερο φυσικό αέριο στην Ε.Ε.

Εναν ακριβώς χρόνο μετά την αναθεώρηση της σύμβασης φυσικού αερίου μεταξύ ΔΕΠΑ και Gazprom (25 Φεβρουαρίου 2014) η οποία επέφερε μείωση της τιμής προμήθειας σε ποσοστό 15%, οι Ελληνες καταναλωτές (νοικοκυριά, βιομηχανία και ηλεκτροπαραγωγοί) εξακολουθούν να πληρώνουν το αέριο ακριβότερα σε ποσοστό πάνω από 35% σε σχέση με τους καταναλωτές στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. των «28».

Σίτιση Αναπληρωτών: Υποδείξεις προς τους δικαιούχους για την επιτυχή συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα

Προσθήκη λεζάντας
Με αφορμή τις συνήθεις παραλείψεις που διαπιστώνονται από την επεξεργασία των Φακέλων Δαπανών των δικαιούχων, προβαίνουμε στις ακόλουθες υποδείξεις προκειμένου να βελτιωθεί η συμβατότητα των υποβαλλόμενων στοιχείων προς τα απαιτούμενα:
1. Τα απαιτούμενα στοιχεία, όπως αυτά περιγράφονται στο συνημμένο απλοποιημένο οδηγό εφαρμογής (αρχείο «
ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»), είναι

Αντιπαράθεση Μπαλτά - Κουράκη στο υπουργείο Παιδείας για τον ΑΣΕΠ

Προσθήκη λεζάντας
«Καυτό» δίδυμο στο υπουργείο Παιδείας που μπορεί σύντομα να προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις. Ο λόγος για τον υπουργό Αρ. Μπαλτά και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Κουράκη και τις δηλώσεις του τελευταίου ότι θα καταργηθούν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-Ξεκινά διάλογος για το νέο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στο περιεχόμενο της συζήτηση κατά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.