6 Μαρτίου 2015

Γερμανία: Όσο νωρίτερα οι μεταρρυθμίσεις, τόσο ταχύτερα η εκταμίευση


Αν η Ελλάδα εφαρμόσει νωρίτερα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τότε είναι πιθανή η ταχύτερη εκταμίευση της δόσης. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την σημερινή ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.


Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε επισήμανε πως εξαρτάται από την Ελλάδα το πόσο γρήγορα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και συμπλήρωσε ότι «υποθετικά, η Ελλάδα θα μπορούσε να ετοιμάσει τις λεπτομέρειες του προγράμματος μεταρρυθμίσεων τις ερχόμενες εβδομάδες«. Ανέφερε δε νε νόημα ότι το μόνο ξεκάθαρο μέχρι στιγμής είναι ότι το θέμα δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά τον Ιούνιο.

Ο Μάρτιν Γιέγκερ, αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν σε προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής κυβέρνησης και δημοσίευμα σχετικό με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί εκτάκτως με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Συγκεκριμένα, η γερμανική Sueddeutsche Zeitung ανέφερε, επικαλούμενη πηγές στην Αθήνα, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε άμεσα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με φόντο τις πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, χωρίς το αίτημά του να γίνεται αποδεκτό. Περισσότερα στο Κέρδος