14 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε ΛΑΡΙΣΑΣ ¨ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ¨

Ο Σύλλογος εκπ/κων Π.Ε Λάρισας ¨Κων/ντίνος Κούμας¨ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο κέντρο διασκέδασης ¨Στην υγειά μας¨.  Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Καμπέρης έκανε το χαιρετισμό της εκδήλωσης αναφερόμενος στην υπάρχουσα κατάσταση στα θέματα της Παιδείας  και ευχήθηκε καλή χρονιά, υγεία, χαρά και ευημερία σε όλους τους εκπ/κούς του Συλλόγου. Τυχερό της εκδήλωσης δεν είχαμε γιατί δεν βρέθηκε το φλουρί, το οποίο αναζητείται ακόμη..

13 Φεβρουαρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων κοντά στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά και τους νέους, βρέθηκε κοντά στην «Κιβωτό του Κόσμου» και χάρισε στα παιδιά που φιλοξενεί και

Μυστικό δείπνο

Με μενού την επόμενη μέρα στη ΝΔ δείπνησαν το βράδυ της Τετάρτης ο πρώηΠρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σε μια χρονική στιγμή που τα κορυφαία γαλάζια στελέχη προσανατολίζονται να τεθεί θέμα ηγεσίας στην επικείμενη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, την Πέμπτη 19

Καυγάς Βενιζέλου - Φώφης

Ανοίγει περπατησιά η Φώφη Γεννηματά στην κούρσα για τη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠαΣοΚ. Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, την Παρασκευή, η πρώην υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι το συνέδριο του κόμματος θα πρέπει να γίνει πριν από τον Μάιο που έχει πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφότου έχει εκλεγεί  νέος πρόεδρος.

Στ. Θεοδωράκης: «Είμαι στο πλευρό του Τσίπρα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στηρίζει την κυβέρνηση «αν πρόκειται να κάνει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις», είναι ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με δήλωσή του στη ΝΕΡΙΤ.

Mέχρι την Τετάρτη η νέα ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διατάξεις για τη νέα ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία, που επεξεργάζεται η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, προκειμένου να αρχίσει η υποδοχή αιτήσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές και να στηριχθούν τα έσοδα.

Αλ. Τσίπρας: Πως θα γίνει η μετάβαση από το Μνημόνιο στο «κοινωνικό συμβόλαιο»

Για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη μιάς συμφωνίας με τους δανειστές, πιθανόν και την ερχόμενη Δευτέρα στην συνεδρίαση του Eurogroup.

Τα μέτρα που θα αποσυρθούν θα αντικατασταθούν με ισοδύναμα

Τα μέτρα που προτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει ως αντικοινωνικά πρέπει να αντικατασταθούν από άλλα ισοδύναμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

12 Φεβρουαρίου 2015

ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ


Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πολιτική

«Το κύριο σημείο δεν είναι η ελληνική οικονομική πολιτική. Η κύρια μάχη συνίσταται στο να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει περισσότερη ευελιξία και ανάπτυξη» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, στις Βρυξέλλες, συνομιλώντας με Ιταλούς δημοσιογράφους.

Σταδιακή και σε βάθος διετίας η επαναφορά του κατώτατου μισθού

Σταδιακά και με προσεκτικά βήματα θα γίνει η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, αλλά σε βάθος διετίας και όχι τριετίας όπως ζήτησε η ΓΣΕΒΕΕ από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη. 

Αύξηση στα 65 δισ. ευρώ του ορίου του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Την αύξηση του ορίου χρήσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA), στα 65 δισ. ευρώ, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα το εκτελεστικό συμβούλιο.

Ολα όσα είπαν Αλ. Τσίπρας και Αγκ. Μέρκελ

Τις συστάσεις μεταξύ των δύο ηγετών έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Όπως μετέδωσε το MEGA, η Άγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας είχαν τον εξής διάλογο:
Αγκ. Μέρκελ: «Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία αν και είναι λίγο δύσκολο», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, για να απαντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός:
Αλέξης Τσίπρας: «Το ελπίζω».

Πρόσκληση του ΟΚΑΝΑ στην εκδήλωση ¨Αποτύπωμα του Ανθρώπου¨


ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ Δ.Σ ΑΝΑΒΡΑΣ

Είχαμε την τιμή και τη χαρά να έχουμε μαζί μας σήμερα στις εκδηλώσεις του Σχολείου μας το Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Σακελλαρίου, την υπεύθυνη Σχολικών δραστηριοτήτων κ. Χατζημίχου, την Αν. γραμματέα του ΠΥΣΠΕ κ. Κολαξή, τον αντιδήμαρχο κ. Λέτσιο, τον πρόεδρο του τοπ.Συμβουλίου κ. Μπουρντένα και τη γιατρό του Κ.Υγείας κ. Σβάρνα.

11 Φεβρουαρίου 2015

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: "ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ"

Αρ. Πρωτ.1389 
Αθήνα 11/2/2015 
Προς 1. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. 2. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: Προγραμματικές δηλώσεις του νέου Υπουργού

ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!

ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!! 

Πρόσκληση από Πεκίνο προς τον Αλέξη Τσίπρα

Πρόσκληση να επισκεφθεί την Κίνα δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

«Ανάσα αξιοπρέπειας» στο Σύνταγμα

Νέες κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας και των απαιτήσεων της τρόικας προγραμματίζονται για σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Με σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας» πολίτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προετοιμάζουν συγκέντρωση

Επιτυχημένη τεχνητή γονιμοποίηση λιονταριών με καινοτόμο τεχνολογία

 Επιστήμονες από το Βερολίνο πραγματοποίησαν με επιτυχία τεχνητή γονιμοποίηση αφρικανικών λιονταριών, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά ανώριμα ωάρια από λέαινες.
Μετά την τεχνητή ωρίμανση τα ωάρια υποβλήθηκαν σε έγχυση σπέρματος από αρσενικά λιοντάρια που

Σε λευκό κλοιό και σήμερα πολλές περιοχές

Με τσουχτερό κρύο, χιόνια, παγετό και θυελλώδεις ανέμους συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Αττικής, όπου από χθες σημειώνονται πυκνές

Η Μεγάλη Έκρηξη δεν συνέβη ποτέ, σύμφωνα με νέα θεωρία

ο σύμπαν ίσως υπάρχει αιώνια, και επομένως δεν έγινε ποτέ μια Μεγάλη Έκρηξη που το δημιούργησε, συμπεραίνει ένα νέο μοντέλο που ανέπτυξαν δύο φυσικοί από το πανεπιστήμιο της Μπένχα στη Αίγυπτο και του Λέθμπριτζ στον Καναδά.

Πρώτος γύρος στη μονομαχία Αθήνας - Βερολίνου - «Μαύρα σύννεφα» για την Ελλάδα στο Eurogroup

«Μαύρα σύννεφα» έχουν συγκεντρωθεί πάνω από τις Βρυξέλλες, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει το έκτακτο Eurogroup το οποίο έχει ως αποκλειστικό θέμα το ελληνικό πρόβλημα. Η γερμανική πλευρά έχει «στυλώσει τα πόδια» σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο τη στάση της απέναντι στην Αθήνα, ειδικά μετά την «απάντηση» του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, ότι δεν θα δεχθεί παράταση του μνημονίου.

Ο Βαρουφάκης αποθεώνει τους Γερμανούς: Είναι οι καλύτεροι Ευρωπαίοι. Η Μέρκελ, η πιο έξυπνη πολιτικός, ο Σόιμπλε ριζωμένος φεντεραλιστής

«Εάν ένα χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί, τότε αυτό οδηγεί σε κούρεμα ή αναδιάρθρωση» δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern. Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε επιπλέον ότι «είναι σημαντικό ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο άμεσο μέλλον, ενώ πρόσθεσε πως για αυτό «μπορούμε να εφεύρουμε πολλές ονομασίες» σημειώνοντας πως τόσο η ελληνική όσο και η γερμανική γλώσσα «είναι ιδιαίτερα δημιουργικές».

Tο υπουργείο Παιδείας ζητά κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων- ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ με ημερομηνία 9-2-15

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που φέρει ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2015 καλεί τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι και 20-02-2015, να ζητήσουν εγγράφως:

Το 73,6% των Ελλήνων πιστεύει ότι θα επέλθει συμβιβασμός με τους δανειστές

Επικροτεί η κοινή γνώμη τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO, που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, και έγινε μετά τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα. Οι πολίτες δείχνουν να συμφωνούν με την ελληνική τακτική, αλλά να περιμένουν πως στο τέλος θα έλθει ένας συμβιβασμός.

Σαμαράς: Θέλουμε η κυβέρνηση να πετύχει αλλά δεν θα σας αφήσουμε να ρίξετε τη χώρα στα βράχια

"Παραλάβαμε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά παραδώσαμε χώρα στα πόδια της" είπε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαγγέλει όσα έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση του.

10 Φεβρουαρίου 2015

Επίθεση Θεοδωράκη σε Τσίπρα

Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει «από το Eurogroup μια παράταση», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Εξαγγελίες του Αν. υπουργού Παιδείας στη Βουλή


Σαράντα μία εξαγγελίες έκανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από το Βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά την ανάλυση των Προγραμματικών Δηλώσεων .

Ειδικότερα ο κ. Κουράκης ανακοίνωσε , τα ακόλουθα , κατά ενότητα:

Lazard: Λάθος της ΤΡΟΙΚΑ - Να γίνει κούρεμα 100 δισ. στην Ελλάδα

Ο Ματιέ Πιγκάς, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας Lazard στο Παρίσι η οποία συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε σήμερα πως η τρόικα που επέβαλε λιτότητα στην Ελλάδα έκανε εντελώς λάθος και έχει οδηγήσει την οικονομία της χώρας στον τοίχο.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Τσίπρας έχει φρέσκες ιδέες

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κάιρο, όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β'.

ΥΠΟΙΚ: Αλλαγή της ρύθμισης των 100 δόσεων

Τις βελτιώσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας τόνισε σε δηλώσεις του σε πρωινή εκπομπή του MEGA πως θα υπάρξουν αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με τρόπο που θα αντιμετωπίζει τις «δυσκαμψίες».

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικιών φανερώνει έρευνα

Tα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν στην αγορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως εναλλακτική των κλασικών τσιγάρων, αλλά νέες έρευνες δείχνουν πως η χρήση τους δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζαμε

Μπαλτάς: Αποσύρουμε την τιμωρητική ψευδοαξιολόγηση

Αποσύρουμε το βραχνά της ψευδοαξιολόγησης Αριστείδης Μπαλτάς και υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για μια διαδικασία που βοηθά στη ενίσχυση της διδακτικής σχέσης στο σχολείο, αλλά για να τιμωρήσει.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Με αδιάβλητες διαδικασίες θα γίνει η επιλογή των νέων Περιφερειακών Διευθυντών , είπε από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

Βόμβα από τη Bild: Μήπως οι Ελληνες δικαιούνται πράγματι αποζημιώσεις;

Στην απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταβολή των αποζημιώσεων για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αφιερώνει δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η αξιολόγηση με άλλους όρους


Η εσωτερική αξιολόγηση ή αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και ο προγραμματισμός του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδος αποτελεί μία διεθνή τάση που στηρίζεται τόσο στους θεωρητικούς της οργανωτικής ανάπτυξης όσο και στους ερευνητές της

Γερμανικό «όχι» στις αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού της Ελλάδας για αποζημιώσεις για τη ναζιστική κατοχή, υποστηρίζοντας πως τέτοια θέματα έχουν ρυθμισθεί οριστικά με τις διαπραγματεύσεις, που

Σταματήστε να τιμωρείτε την Ελλάδα!

Επιστολή προς την επικεφαλής της FED Τζάνετ Γέλλεν, από την οποία ζητά να κάνει παρέμβαση προς την ΕΚΤ ώστε να τερματιστεί η τιμωρητική πολιτική εναντίον της Ελλάδας και της νέας αριστερής κυβέρνησής της, απέστειλε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ, Μπέρνι Σάντερς.

Κομισιόν: Εφικτή μία συμφωνία έως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου


Για την εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη εργάζεται η Κομισιόν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής «είναι εφικτή μία συμφωνία έως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου». 

Προσοχή πώς μιλάτε μπροστά στην «έξυπνη» τηλεόρασή σας, γιατί σας ακούει

Η Samsung προειδοποίησε τους καταναλωτές να αποφεύγουν να συζητούν για προσωπικά ζητήματά τους μπροστά στην «έξυπνη» τηλεόρασή τους, όταν είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα αναγνώρισης
φωνής και φωνητικού ελέγχου της συσκευής, γιατί σε αυτή την περίπτωση η τηλεόραση ακούει και καταγράφει ό,τι λέγεται.

9 Φεβρουαρίου 2015

Ομπάμα σε Μέρκελ: Θέλουμε ανάκαμψη της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης




«Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει εντός της Ευρωζώνης» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Καγκελάριο της Γερμανίας, 'Αγκελα Μέρκελ, μετά τη σημερινή συνάντησή τους στο Λευκό

Η μέρα που η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας

 Χωρίς διαγραφή χρέους κανένα "οικονομικό θαύμα" δήλωναν κάποτε οι Γερμανοί - 60 χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Τ

«Κανείς δεν υποχρέωσε την Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα βοήθειας»

Σόιμπλε: «Κανείς δεν υποχρέωσε την Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα βοήθειας»
«Κανείς δεν υποχρέωσε την Ελλάδα να μπει σε πρόγραμμα βοήθειας» δήλωσε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη Σύνοδο G20 στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας μάλιστα πως δεν μπορεί ακόμη να καταλάβει πώς η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να διαχειριστεί τα προβλήματά της.
Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την ανησυχία του για την αντίδραση των αγορών στην προοπτική να μείνει η Ελλάδα δίχως πρόγραμμα, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Αλ. Τσίπρα για κατάργηση του

Οι 12 αλλαγές στη φορολογία, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα χρέη

Οι 12 αλλαγές στη φορολογία, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα χρέη
Εξειδίκευση των προτάσεων για τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, περιμένουν οι φορολογούμενοι αλλά και η αγορά. Ομοίως, αναμένονται διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σχετικά γενικόλογα στο τι θα αλλάξει σχετικά με τους φόρους στο εισόδημα, τα ακίνητα, τις επιχειρήσεις αν και μίλησε για ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων, χωρίς ωστόσο να

Κλασσικές ατάκες της Ελληνίδας μάνας!!!


Κλασσικές ατάκες της Ελληνίδας μάνας που θα σου θυμίσουν πολλά !!!

 

Κλασικές ατάκες της Ελληνίδας μάνας… Μάνα είναι μόνο μια! Ας τις έχουμε γερές και δυνατές και ας γκρινιάζουν.

8 Φεβρουαρίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Δεν δικαιούμαστε να ζητήσουμε παράταση μνημονίου

Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό, έχουμε στρατηγική διαπραγματευτική και το κυριότερο δεν έχουμε καμία άλλη δέσμευση πέραν του να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και ανοίγοντας την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του.

«Όσοι ελπίζουν σε αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης πέφτουν έξω»

Εκείνοι οι οποίοι τώρα ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω και μια τέτοια χαιρεκακία είναι ανάρμοστη, τονίζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ» ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος αύριο, έπειτα από δική του πρόσκληση, θα υποδεχθεί στη Βιέννη για συνομιλίες, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αλλάζουν οι Πανελλαδικές - Νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αλλάζουν ξανά οι Πανελλαδικές - Νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
«Λίφτινγκ» στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο είχε καθιερωθεί το 2013 και επρόκειτο να εφαρμοστεί, για πρώτη φορά, στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 από τους μαθητές της φετινής B΄ Λυκείου, κάνει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Τι βρίσκεται πίσω από τη «σύγκρουση» ΗΠΑ - Γερμανίας για την Ελλάδα?

Τι κρύβει η «σύγκρουση» ΗΠΑ - Γερμανίας για το ελληνικό πρόβλημα
H τοποθέτηση του Oμπάμα υπέρ της χαλάρωσης της πίεσης που ασκεί το Bερολίνο στην Eλλάδα ήταν η πιο σαφής και έντονη παρέμβαση των HΠA στην κρίση της Eυρωζώνης από την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα, αλλά όχι η μόνη. Eντονη και σαφής γιατί αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη χώρα και με συγκεκριμένες παραινέσεις προς τη Γερμανία για αλλαγή στάσης.