12 Φεβρουαρίου 2015

Ολα όσα είπαν Αλ. Τσίπρας και Αγκ. Μέρκελ

Τις συστάσεις μεταξύ των δύο ηγετών έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Όπως μετέδωσε το MEGA, η Άγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας είχαν τον εξής διάλογο:
Αγκ. Μέρκελ: «Συγχαρητήρια για την εκλογή σου. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία αν και είναι λίγο δύσκολο», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος, για να απαντήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός:
Αλέξης Τσίπρας: «Το ελπίζω».
Στα πλάνα ποου δόθηκαν από την συνάντηση αυτή φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε δύο φορές στην Μέρκελ, στα αγγλικά, «Ι hope so...»
Ολα όσα είπαν Αλ. Τσίπρας και Αγκ. Μέρκελ στη σύντομη συνάντησή τους (φωτογραφίες + βίντεο)
«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» είχε δηλώσει νωρίτερα προσερχρόμενη στη Σύνοδο η η κ.Μέρκελ. Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες. Όπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. «Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο», κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Ολα όσα είπαν Αλ. Τσίπρας και Αγκ. Μέρκελ στη σύντομη συνάντησή τους (φωτογραφίες + βίντεο)
«Το βασικό σημείο δεν είναι η ελληνική οικονομική πολιτική, αλλά να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει περισσότερη ευελιξία και ανάπτυξη», τόνισε από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε ιταλικά Μέσα.
Ολα όσα είπαν Αλ. Τσίπρας και Αγκ. Μέρκελ στη σύντομη συνάντησή τους (φωτογραφίες + βίντεο)
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη γνωριμία των δύο ηγετών έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, που ήταν και ο πρώτος τον οποίο χαιρέτησε μπαίνοντας στην αίθουσα ο Αλέξης Τσίπρας.
Μετά τη θερμή χειραψία με την κ. Μέρκελ, η οποία αμέσως στράφηκε αλλού, ο Ελληνας πρωθυπουργός συνέχισε να συνομιλεί με τον Γάλλο πρόεδρο ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη θέση του, δίπλα στον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τον αγκάλιασε και τον φίλησε, ενώ φρόντισε να του εξηγήσει και ορισμένες από τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις συνόδους κορυφής.Νωρίτερα, η Αγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στη Σύνοδο, δήλωσε ότι στόχος της ΕΕ είναι να αναζητά συμβιβαστική λύσηστα προβλήματα.Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το πρωθυπουργό του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ, και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που έκανε με τον κ. Μισέλ, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την Ευρώπη να σεβαστεί τη δημοκρατία και τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεσμεύεται για μεταρρυθμίσεις».
http://www.imerisia.gr/