10 Φεβρουαρίου 2015

Επίθεση Θεοδωράκη σε Τσίπρα

Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει «από το Eurogroup μια παράταση», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του, πρότεινε: «Να διαπραγματευθούμε και να κλείσουμε με τους εταίρους μας ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Να κλείσει το πρόγραμμα και η σχέση μας με την τρόικα και να μας δοθούν οι οφειλόμενες δόσεις, καθώς έχουμε ανάγκη τα λεφτά της Ευρώπης γιατί μάλλον… το σχέδιο να τυπώσουμε λεφτά στον Χολαργό δεν προχωράει». Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών και την μείωση αποσπασμένων υπαλλήλων που δικαιούνται το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το Ποτάμι για να ελαφρυνθεί το Δημόσιο από περίπου 1.000 υπαλλήλους.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τη ρητορική του μίσους, να δώσει τέρμα στην πόλωση και στην λογική της αρένας. Να μη κλείνει το μάτι στον αντιευρωπαϊσμό και να ενισχύσει τον εκσυγχρονισμού της κοινωνίας. Επίσης, ζήτησε να δοθεί η ιθαγένεια στα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα και να δοθεί συμβόλαιο συμβίωσης στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Όσον αφορά το ευρώ και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, τόνισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει στην ίδια ρότα- πρόγραμμα,δόση, λιτότητα. «Πρέπει να υπάρχει διάθεση για αναζήτηση κοινών αποδεκτών λύσεων», υπογράμμισε και συμπλύρωσε πως υπάρχει λύση και αυτή είναι να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ παράταση, «γιατί από ότι φαίνεται το έχει ανάγκη».
Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνησή πρέπει να προωθήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη δικαιοσύνη, τη διοίκηση, την εκπαίδευση, το Σύνταγμα και να υπάρξει μια συμφωνία μείωσης των στραγγαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω του 2%.
«Αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρωθυπουργός έχει ένα πρόβλημα. Από την μια έχει τους αγανακτισμένους του εσωτερικού και από την άλλη έχει τους αγανακτισμένους του εξωτερικού. Οχι άλλες υποσχέσεις στο εσωτερικό. Οχι άλλες υπεκφυγές στο εξωτερικό.Πρέπει να βρείτε το σωστό μείγμα πολιτικής. Κοινή λογική – αντίσταση, συμβιβασμός – σύγκρουση, ρεαλισμός – όνειρο. Ολα χρειάζονται αλλά οι δόσεις θα καθορίσουν την επιτυχία ή την καταστροφή. Εμείς θα είμαστε εδώ υπερασπιστές μιας προοδευτικής αναγεννητικής πολιτικής. Χωρίς ιδεοληψίες – χωρίς πολιτικαντισμούς – χωρίς εξαρτήσεις. Συμπαραστάτες στην μάχη για το κοινό καλό, αντίπαλοί στην στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση.  Και βέβαια σύμμαχοι σας στην Ευρώπη. Σύμμαχοι σας - για να το διευκρινίσω - στην προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στο κέντρο της Ευρώπης».



Πηγή:  iefimerida.gr