11 Φεβρουαρίου 2015

Σε λευκό κλοιό και σήμερα πολλές περιοχές

Με τσουχτερό κρύο, χιόνια, παγετό και θυελλώδεις ανέμους συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Στα «λευκά» έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Αττικής, όπου από χθες σημειώνονται πυκνές
χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να παραμείνουν κλειστά.
Κλειστά τα σχολεία σε όλη την Αττική λόγω του παγετούΕιδικότερα, κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης – Πεύκης, δημοτικής  ενότητας Εκάλης, Βριλησσίων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πεντέλης (Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Μελισσίων). 
Στον δήμο Πετρούπολης δεν λειτουργούν: 
Παιδικοί Σταθμοί: 2ος , 4ος, 6ος, 7ος
Νηπιαγωγεία:1ο, 2ο, 3ο, 6ο, 7ο, 12ο, 14ο, 15ο,  16ο, 17ο,
Δημοτικά: 1ο, 4ο, 5ο, 7ο, 8ο, 9ο 
Στη δυτική Αττική κλειστά είναι τα σχολεία στο Δήμο Φυλής ενώ στο δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Βίλια και Κριεκούκι.
Στην ανατολική Αττική:
Δήμος Σαρωνικού: Στην περιοχή Κουβαρά παραμένουν κλειστά το Δημοτικό Κουβαρά το Γυμνάσιο Πέτας και το Νηπιαγωγείο Κουβαρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΉΣ ΣΑΊΤΑΣ
Δήμος Μαραθώνα: ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος, 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, Σχολικές μονάδες Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα, Σχολικές μονάδες Τοπικής Ενότητας Γραμματικού. Οι λοιπές σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν κανονικά, με την επιφύλαξη επανεκτίμησης της κατάστασης στην περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.
Δήμος Αχαρνών:  Όλα τα σχολεία κλειστά λόγω Πολιούχου Αγ. Βλασίου.
Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου: Παραμένουν κλειστά: 1. Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού Πεντέλης. 2. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νταού Πεντέλης
Τέλος, τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλου του δήμου Ωρωπού θα παραμείνουν κλειστά.

INTIME NEWS/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ

Στη δυτική Αττική κλειστά είναι τα σχολεία στο Δήμο Φυλής ενώ στο δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Βίλια και Κριεκούκι.
Κλειστά είναι επίσης τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο δήμο Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση άρχισαν τα μαθήματα στα σχολεία των δήμων Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων - Βελβεντού, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών, Δεσκάτης και Πρεσπών Φλώρινας.
Στο μεταξύ, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ σε άλλες περιοχές η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω καθιζήσεων, κατολισθήσεων ή και υπερχείλισης υδάτων.
Κλειστό λόγω των ισχυρών ανέμων είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Καϊμακτσαλάν. Οι χθεσινές χιονοπτώσεις αύξησαν το επίπεδο χιονιού στις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων στο Πισοδέρι, στα Τρία - Πέντε Πηγάδια, στο Ελατοχώρι, στο Περτούλι, στη Βασιλίτσα, αλλά και στο Πήλιο.
Οι οδηγοί που θα κινηθούν προς τα παραπάνω χιονοδρομικά κέντρα, πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, ενώ η τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών κατά την κίνηση τους στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των συνθηκών παγετού.
Απαγορευτικό απόπλου λόγω μποφόρ
Την ίδια ώρα, προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξακολουθούν να προκαλούν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.
Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια εκτελούνται κανονικά.
Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου και από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Κλειστή είναι ακόμη η γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα, ενώ αντιθέτως ανοιχτές είναι οι γραμμές Βόλος - Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας  - Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα - Λευκίμμη, Κυλλήνη - Ζάκυνθος, Κυλλήνη - Κεφαλλονιά και Ρίο - Αντίρριο.
Το Λιμενικό Σώμα συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.
naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ