23 Μαΐου 2015

Τσίπρας σε Λιου: Η Ελλάδα δεν έχει να πληρώσει το ΔΝΤ τον Ιούνιο!

Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να πληρώσει τις δόσεις του ΔΝΤ τον Ιούνιο!
Αυτό διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή το βράδυ. Ο κ. Τσίπρας, επίσης, σύμφωνα με όσα

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μηλιός μιλά για νέο αυριανισμό - Ο Μητρόπουλος λέει ότι χάθηκε η μάχη στις 20 Φεβρουαρίου

Για “χυδαίες επιθέσεις” που δέχτηκε και για “νέο Αυριανισμό” εντός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Γιάννης Μηλιός στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όπου οι εντάσεις και οι αντιδράσεις κλέβουν την παράσταση.

22 Μαΐου 2015

Διαβάστε γιατί η Νέα Ζηλανδία θεωρείται «παράδεισος» για τις ιερόδουλες


Σε πολλές χώρες η πορνεία απαγορεύεται, υπάρχει όμως ένα μέρος που για τις γυναίκες που θέλουν να προσφέρουν ερωτικές υπηρεσίες είναι… παράδεισος!
Στη Νέα Ζηλανδία η νομοθεσία περιλαμβάνει ειδικές μεταρρυθμίσεις για τις ιερόδουλες προκειμένου να είναι απόλυτα

Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Η Microsoft Ελλάς, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελληνισμού και με την υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας, πραγματοποίησαν ημερίδα με θέμα «Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση», στο πολιτιστικό κέντρο Φλώρινας.
Στόχος της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015, ήταν να ενημερώσει και να αναδείξει σε καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα πιο σύγχρονα εργαλεία

Η Γαλλία απαγορεύει στα σουπερμάρκετ να πετούν φαγητό



Στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση της σπατάλης τροφίμων, το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε ομόφωνα να απαγορευτεί στα μεγάλα σουπερμάρκετ να καταστρέφουν ασφαλή τρόφιμα, και τα υποχρεώνει να δωρίζουν το περίσσευμα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή να το στέλνουν σε παραγωγούς ζωοτροφών.

Τέλος…η προσωποκράτηση για χρέη έως και 50.000 ευρώ

Τέλος…η προσωποκράτηση για χρέη έως και 50.000 ευρώ - Media
Με διάταξη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αποσυνδέεται πλέον η ποινική δίωξη του οφειλέτη για χρέη  έως και 50.000 ευρώ προς το Δημόσιο.
Μέχρι και σήμερα ακόμα και για οφειλές 5.000 ευρώ, ο φορολογούμενος ερχόταν αντιμέτωπος με το …αυτόφωρο.

Βαρουφάκη, επιτέλους, λυπήσου μας,!


Βαρουφάκη, επιτέλους, λυπήσου μας,!  - Media
ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ
Αυτός ο άνθρωπος μοιάζει με κακής ποιότητας γκροτέσκο επιθεώρηση…  Εμφανίστηκε σε μια πλατεία λέγοντας απίθανες  αερολογίες για να καταλήξει να έχει  εκθέσει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της χώρας, με ότι βαρύτατο και επώδυνο συνεπάγεται αυτό σε διεθνές επίπεδο. Η  «σκληρή» του διαπραγμάτευση

ΝΕΟ FORD GT


Από την εταιρεία με το μπλε οβάλ σήμα, έλεγαν με ασάφεια πως το εντυπωσιακό τους supercar θα προσφέρει περισσότερους από 600 ίππους. Όμως τώρα έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο αφού σύμφωνα με το C & D που επικαλείται δηλώσεις ανθρώπων της μάρκας σε πρόσφατη εκδήλωση, ο V6 3.5 lt Ecoboost κινητήρας θα προσφέρει περισσότερα από 700 άλογα!

Η Ζωή «τρολάρει» ξανά την κυβέρνηση: Φέρνει στην Ολομέλεια πρόταση του ΚΚΕ για μισθούς και συντάξεις

Μια πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ από την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής φέρνει στην Ολομέλεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κίνηση που έχει σημασία δεδομένης της χρονικής συγκυρίας.

Μητρόπουλος – Μπαλάφας πνέουν μένεα κατά της Ζωής

«Καπνούς από τ´αυτιά» βγάζουν από χθες το βράδυ ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Γιάννης Μπαλάφας  με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αιτία η απόφαση της να κάνει πρόεδρο της επιτροπής πόθεν έσχες την Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τρίτη αντιπρόεδρο της βουλής αλλά απόλυτα έμπιστή της.

«Πάγωσαν» τα χαμόγελα: Το ΔΝΤ απαιτεί Τρόικα ξανά – Το Βερολίνο σκληραίνει

«Σβήνουν» τα χαμόγελα στην Αθήνα, καθώς, μετά τις αλλεπάλληλες επαφές του πρωθυπουργού στη Ρίγα, τα χαμόγελα και τα καλά λόγια ήλθαν σκληρές δηλώσεις που δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση εξακολουθεί να είναι στον αέρα.
Λαγκάρντ: Θέλω Τρόικα ξανά

Γερμανική νάρκη στη συμφωνία - «Δεν θα ανεχτούμε ελληνικούς εκβιασμούς»

Μήνυμα προς την Αθήνα ότι δεν θα περάσει οποιοσδήποτε εκβιασμός έστειλε υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος, με δηλώσεις του στον ανταποκριτή του MEGA, Παντελή Βαλασόπουλο.
Ο ίδιος αξιωματούχος, που ανήκει στην ομάδα των σκληρών του Βερολίνου, που θα έβλεπαν θετικά ένα Grexit είπε: "Είμαστε απαισιόδοξοι γιατί δεν κινείται τίποτα.

Εκπαιδευτικοί Ειδικοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας – Μετατάξεις

Παρακολουθούμε δύο χρόνια τώρα μία διαδικασία, αυτή των «υποχρεωτικών» μετατάξεων, η οποία ξεκίνησε από την εποχή του κ. Αρβανιτόπουλου και των «συμβούλων» του και συνεχίστηκε στην εποχή του κ. Λοβέρδου.
Όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης, παλεύουν για να αποδείξουν το αυτονόητο.

Στα παρασκήνια της συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ: Χαμόγελα, χειραψίες και σουβλάκια φρούτων

Στα παρασκήνια της συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ: Χαμόγελα, χειραψίες και σουβλάκια φρούτων [εικόνες]

 

Σε καλό κλίμα - τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς - ξεκίνησε η κρίσιμη τριμερής συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ λίγο μετά τις 22:30 ώρα Ελλάδας.

Ο Πολ Μέισον βλέπει συμφωνία, παραίτηση Βαρουφάκη και διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ

 
Σενάριο απόλυτης ανατροπής βλέπει για την Ελλάδα ο δημοσιογράφος του channel 4 Πολ Μέισον.
Συγκεκριμένα γράφει στο blog του πως το σενάριο της περιπέτειας της ευρωζώνης, θα έχει ως πιθανότερο τέλος τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

5,5 εκατ. ευρώ μοιράζει το Τζόκερ μετά το νέο τζακ ποτ


 


Στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που θα μοιραστεί την ερχόμενη Κυριακή στην κλήρωση του Τζόκερ, καθώς ούτε στο τζακ ποτ της Πέμπτης βρέθηκε νικητής.
Οι πέντε τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης ήταν οι: 44, 16, 33, 19, 41 και Τζόκερ: 17

Προκλητική Handelsblatt: Ο Τσίπρας είναι ο νέος... «μερκελιστής» της Ελλάδας

Όσο ήταν αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας υπερτόνιζε ότι η Καγκεκλάριος Άνγκελα Μέρκελ ήταν «η πιο επικίνδυνη πολιτικός της Ευρώπης» και χαρακτήριζε «μερκελιστή» τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά.

Καταγγελία ΔΟΕ: Χωρίς δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. η Υπουργική Απόφαση για την επιλογή στελεχών

Απίστευτα φαινόμενα παρουσιάζονται στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη νόμιμη λειτουργία της διοίκησης η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στην εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. της 19-5-2015 «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», γίνεται η παρακάτω αναφορά : «Σε συνέχεια της αριθμ. Φ.361.22 / 26 / 79840 / Ε3 / 19-5-2015 Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην επιλογή των υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων…».

20 Μαΐου 2015

ΔΑΚΕ ΠΕ Λάρισας εναντίον «Εκκίνησης» : «To θράσος και η υποκρισία περισσεύουν»



Στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής :
«Η  ΕΚΚΙΝΗΣΗ Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας  προεκλογικά έκανε σημαία « ……… την αλλαγή συμπεριφορών, στάσεων και νοοτροπιών, που είχαν επικρατήσει και γα-λουχήσει τον κλάδο μας τις προηγούμενες δεκαετίες και τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση»

19 Μαΐου 2015

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΛΑΡΙΣΑΣ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΛΑΡΙΣΑΣ

     ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
     ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
     ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
     ΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
     ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
     ΤΣΙΟΥΛΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
     ΧΑΜΟΥ ΜΑΡΙΑ


Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»


ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»
Σε συνέχεια της αριθμ. Φ.361.22 / 26 / 79840 / Ε3 / 19-5-2015 Υπουργικής Απόφασης που αφορά στην επιλογή των υποψηφίων Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Εργαστηριακών Κέντρων, σας γνωρίζουμε, ότι οι προϋποθέσεις επιλογής και τοποθέτησης των ανωτέρω στελεχών, έχουν ως ακολούθως:

Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΟΕ 2015


18 Μαΐου 2015

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛEΙΟ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 2015

 

« ΠΑΙΔΙΑ ME TO ΚΑΛΟ

ΚΑΙ  ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ

ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! »

Δράση για την ανακύκλωση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Στο πλαίσιο του έργου LIFE INFOCYCLE το Σάββατο 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί δράση στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου με σκοπό να προωθήσει την ορθή διαχείριση των παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Ανάδειξη Ιαματικής Πηγής Κόκκινου Νερού Δ. ΑΓΙΑΣ

Προϋπολογισμός: 307.500,00€   Πληρωμές: 262.287,17€
Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ

Το έργο αφορά στην ανάδειξη της Ιαματικής Πηγής στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς με στόχο την αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού
προϊόντος της περιοχής.

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα κωνωποκτονίας για το 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Περιλαμβάνοντας περισσότερες περιοχές σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το 2015 με παρεμβάσεις σε περιοχές με εντοπισμένες εστίες κουνουπιών.
Συγκεκριμένα οι περιοχές αυτές είναι κοντά στο δέλτα του Πηνειού ποταμού (παρακάρλιες

Λαϊκός αγώνας δρόμου:Τρέχουμε στον Πηνειό (Κυριακή 24 Μαϊου 2015)



  • Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής

  • Κάλεσμα στου Δήμου για μαζική συμμετοχή στον αγώνα

Η Δ/νση Αθλητισμού –Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνει και φέτος τον λαϊκό αγώνα δρόμου  «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ».

ΑΣΤΕΡΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ!!! O Τσίπρας στους 15 πιο σέξι ηγέτες του κόσμου

Στην 11η θέση με τους πιο «καυτούς» ηγέτες του πλανήτη φιγουράρει ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη λίστα του hottestheadsofstate.com.
Σύμφωνα με τον εν λόγω κατάλογο, ο οποίος είναι αρκετά μακρύς, καθώς συνολικά περιλαμβάνει 196 ονόματα ηγετών, πρώτη

To KKE για το «σχήμα λόγου» της Κωνσταντοπούλου: Κυνική ομολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονα επικριτικό ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για το περιβόητο «σχήμα λόγου» που ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!

Το SimosNet-Larissa εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ !!!!!

Πανελλήνιες 2015: Αυτά είναι τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα-Εκθεση

Την πολιτιστική κληρονομιά αφορούν τα θέματα της Νεολληνικής Γλώσσας-Εκθεσης που έπεσαν σήμερα  στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

ΕΣΕΕ: Κάθε μέρα που περνά χωρίς συμφωνία χάνονται 22,3 εκατ. ευρώ, μένουν 613 άνεργοι και κλείνουν 59 επιχειρήσεις

Κάθε μέρα που περνάει, μέχρι να επιτευχθεί η συμφωνία της χώρας μας με τους πιστωτές, χάνονται 22,3 εκ. ευρώ από το Α.Ε.Π. της χώρας, κάθε 24 ώρες κλείνουν 59 επιχειρήσεις και μειώνεται η πλήρης απασχόληση κατά 613 θέσεις εργασίας.
Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και προσθέτει ότι η τελική συμφωνία, "έστω και ως... μέτρια να

Και τώρα, αρχίζει... «το σόου της Αγκελα και της Κριστίν»

Υπό τον τίτλο «Έρχεται σύντομα: το σόου της Άγκελα και της Κριστίν» και υπότιτλο «Μπορούν η Γερμανίδα Καγκελάριος και η επικεφαλής του ΔΝΤ, να βρουν μια λύση για την Ελλάδα που θα ικανοποιεί αυτούς στους οποίους λογοδοτούν;»,

Η πρόταση της Κομισιόν για συμφωνία

Με ένα πολυσέλιδο κείμενο που τιτλοφορείται «σημείωμα βοήθειας για την Ελλάδα» το οποίο έφτασε πριν από δύο ώρες, το μεσημέρι της Δευτέρας, σε όλους τους εμπλεκόμενους - στις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις - φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπαίνει μπροστά προκειμένου να κοπεί ο «γόρδιος δεσμός» και οι ευρωπαίοι εταίροι να φτάσουν σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση.