20 Μαΐου 2015

ΔΑΚΕ ΠΕ Λάρισας εναντίον «Εκκίνησης» : «To θράσος και η υποκρισία περισσεύουν»



Στην ανακοίνωση της ΔΑΚΕ αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής :
«Η  ΕΚΚΙΝΗΣΗ Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας  προεκλογικά έκανε σημαία « ……… την αλλαγή συμπεριφορών, στάσεων και νοοτροπιών, που είχαν επικρατήσει και γα-λουχήσει τον κλάδο μας τις προηγούμενες δεκαετίες και τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση»
Πρόσφατα στη διακήρυξη για τις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2015  δηλώνουν «…. ότι θα σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του δικαίου, της ισονομίας και της αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού»
Αλήθεια, ποια είναι η σημαία του δικαίου , της ισονομίας και της αξιοπρέπειας;
Ξεχνούν ότι με την ανάληψη των καθηκόντων  τους στο Σύλλογο  το σύνολο των υποψηφίων  του ψηφοδελτίου της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ τοποθετήθηκε στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας των Δήμων του Νομού Λάρισας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή σε Επιτροπές Παιδείας αποτελούσε ένα από τα κριτήρια για την επιτυχή αξιολόγηση των Δ/ντών σύμφωνα με το νόμο Αρβανιτόπουλου.
Για πρώτη φορά στα τοπικά συνδικαλιστικά χρονικά Πρόεδρος Συλλόγου και Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας  είναι το ίδιο πρόσωπο.
Για πρώτη φορά ολόκληρος ο Σύλλογος Διδασκόντων 6/Θ Δημοτικού Σχολείου βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ(Σχολείο Περιοχής Πλατυκάμπου)
Λένε ότι αγωνίζονται για να «…… χαράξουν μία νέα πορεία στην Ομοσπονδία μας» Ποια είναι η νέα πορεία; Έδωσαν δείγματα γραφής στην 83η Γ.Σ. της ΔΟΕ. Στο θέμα της διαγραφής των Δ/ντών  ψήφισαν «ΛΕΥΚΟ» στην Αθήνα , ενώ στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας  ψήφισαν κατά της διαγραφής. Εδώ συνειδητοποίησαν ότι  έχουν συναδέλφους Δ/ντές στο ψηφοδέλτιό τους και άλλαξαν θέση.
Η πραγματική τους αγωνία είναι πως θα καταφέρουν να ελέγξουν  όσο το δυνατόν περισσότερους Δ/ντές  Σχολείων  για να εκλέξουν το νέο Δ/ντή Εκπ/σης του νομού Λάρισας.
Για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους εκπαιδευτικούς δε βρίσκουν να πουν στη διακήρυξη των εκλογών ούτε μια λέξη. Απλά θα είναι, όπως τονίζουν «………..ως «Εκκίνηση» θα είμαστε πάντα κριτικά διακείμενοι στις όποιες κυβερνητικές επιλογές» Δε θα στενοχωρήσουν την Κυβέρνηση.
Θα είναι κριτικά διακείμενοι:
Στην αξιολόγηση των ποσοστώσεων .Παραμένει  o Ν.4024/11
Στην ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων( αύξηση ορίων ηλικίας )
Στο μικρό αριθμό των διορισμών
Στη φοροεπιδρομή (διατήρηση ΕΝΦΙΑ κλπ)
Αυτά είναι τα νέα συνδικαλιστικά ήθη που διδάσκουν οι συνάδελφοι της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ!»
PHGH