13 Ιουνίου 2015

ΕΡΤ ή ΣΥΡΙΖΑ TV;


Όταν έκλεισε η ΕΡΤ και εμφανίσθηκε η μαύρη εικόνα πολλοί εξεγέρθηκαν, γιατί θεώρησαν το μέτρο υπερβολικό, ακατανόητο και ιστορικά απαράδεκτο.

Γιούνκερ: Ας τα βγάλει πέρα ο Τσίπρας με τις προεκλογικές υποσχέσεις

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σύνολο από διαφορετικά κινήματα» - «Τα προγράμματα προσαρμογής οδήγησαν ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων στο όριο της φτώχειας» - «Τηλεφωνώ σε Έλληνες φίλους [...]

Ρήγμα στην κυβέρνηση -Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Το πρώτο ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία είναι γεγονός. Και ήρθε η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε τις ψήφους άλλου κόμματος για να περάσει νομοσχέδιο (έστω από την επιτροπή). 

ΝY Times: Η Ελλάδα είναι ένα κράτος «ζόμπι»

Το τελευταίο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης ενδέχεται να οδηγήσει σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Bloomberg: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να οργανώσει ούτε... μπάρμπεκιου

ο Grexit έχει παρομοιαστεί με χίλια δύο πράγματα, αλλά φαίνεται πως η έμπνευση ορισμένων αναλυτών δεν έχει όρια. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit SpA, Έρικ Νίλσεν φαίνεται πως είχε... κέφια.

Σαρκοζί: Κατώτερος των περιστάσεων ο Τσίπρας, αλλά να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μιλώντας σε ένα ακροατήριο Γερμανών επιχειρηματιών στο Βερολίνο ζήτησε να στηριχθεί η Αθήνα από την Ευρώπη παρόλο που όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίνεται "στο ύψος των περιστάσεων".

9 Ιουνίου 2015

Κατρούγκαλος: Ναι στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά να συμμετέχουν και οι ίδιοι

Την συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγησή τους επιδιώκει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Με κατεπείγουσα εγκύκλιό του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κύριος Κουράκης, παρεμβαίνει βίαια σε μια εσωτερική διαδικασία του Συλλόγου διδασκόντων -αυτή της εκλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων- προσδίδοντάς της ανεξήγητα, γραφειοκρατικά χαρακτηριστικά.