13 Ιουνίου, 2015

ΕΡΤ ή ΣΥΡΙΖΑ TV;


Όταν έκλεισε η ΕΡΤ και εμφανίσθηκε η μαύρη εικόνα πολλοί εξεγέρθηκαν, γιατί θεώρησαν το μέτρο υπερβολικό, ακατανόητο και ιστορικά απαράδεκτο.


Υπήρξαν πολίτες που μπροστά στην απόλυτη καταστροφή ξεπέρασαν ακόμη και τις αναστολές που προκαλούσαν ο κομματισμός, η κακοδιοίκηση, το δυσθεώρητο για το τηλεοπτικό προϊόν οικονομικό κόστος και τα διαρκή σκάνδαλα που ταλάνιζαν την πολύπαθη κρατική τηλεόραση.

Και στη συνέχεια δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ονειρεύτηκαν μια άλλη ΕΡΤ, ένα άλλο πρόγραμμα κουλτούρας, ενημέρωσης και πολιτισμού, ένα πλουραλιστικό σταθμό, ένα ελληνικό BBC, όπως χαρακτηριστικά διακήρυτταν.

Ωστόσο, αυτό που από χθες εκπέμπει με τα σήματα της ΕΡΤ, πολύ απέχει απ' το όνειρο ενός μοντέρνου σύγχρονου και συνάμα πλουραλιστικού τηλεοπτικού σχήματος.

Οι πρώτες εικόνες μάλιστα και αυτή η ολοήμερη παρέλαση υπουργών, πολιτικών και κομματικών παραγόντων, του Πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, δημιουργούν την αίσθηση ότι στην Αγία Παρασκευή επιχειρείται ανακατάληψη, από όλες τις αποχρώσεις του πολύχρωμου κυβερνώντος κόμματος.

Όλη η ατμόσφαιρα μάλιστα παραπέμπει σε κατάκτηση ενός χώρου πολιτικοϊδεολογικής επιρροής, όπως συμβαίνει στις αλλαγές καθεστώτων.

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν συνέβη στη χώρα. Κυβέρνηση απλώς άλλαξε και με ποσοστά που απέχουν πολύ από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Αν μη τι άλλο οι διοικούντες οφείλουν προσοχή και σεβασμό.

Την ΕΡΤ την πληρώνει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, δεν ανήκει στην Κουμουνδούρου, δεν γίνεται να μετατραπεί σε ΣΥΡΙΖΑ TV.