9 Μαΐου 2015

Αυτά είναι τα 14 μέτρα που «κλειδώνουν» τον συμβιβασμό

Μετά από 100 ημέρες διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να αποδεχθεί ότι γίνεται αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ότι κάποιες «κόκκινες γραμμές» καταργούνται.
Υποχωρήσεις έκαναν από την πλευρά τους και οι εταίροι και έτσι μάλλον βρέθηκε η χρυσή τομή σε ζητήματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και οι φόροι όπως ο ΦΠΑ και ο ΕΝΦΙΑ.

ΛΙΒΑΔΙ ΟΛΥΜΠΟΥ


ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ


Καταιγίδα ανατιμήσεων λόγω ΦΠΑ - Εκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 20.000 ή 30.000 ευρώ

Καταιγίδα ανατιμήσεων λόγω ΦΠΑ - Εκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 20.000 ή 30.000 ευρώ

Της Μαρίας Βουργάνα
Με... κινούμενη άμμο μοιάζει η διαπραγμάτευση του Brussels Group που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να κλείσουν τα περισσότερα από τα ζητήματα, και οι δύο πλευρές να πλησιάσουν σε συμφωνία.

Τρία σχολεία θα επιλέγουν οι υποψήφιοι Διευθυντές. Μοριοδότηση: Μονοετές Μεταπτυχιακό 2,5 μονάδες και Διδακτορικό 4 μονάδες

 

Σύμφωνα με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του Σχεδίου Νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση», που παρουσίασε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης:

Πλήρη σύνταξη στα 67 έτη και μειωμένη στα 62 απαιτούν οι δανειστές

Πλήρη σύνταξη στα 67 έτη και μειωμένη στα 62 απαιτούν οι δανειστές


Θέμα αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έχει τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους δανειστές, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς.

Ποιες επιπτώσεις θα έχει στην αγορά και τον τουρισμό η αλλαγή του ΦΠΑ - Επιβάρυνση 1,5 δισ. ευρώ στο «καλάθι της νοικοκυράς»

Ποιες επιπτώσεις θα έχει στην αγορά και τον τουρισμό η αλλαγή του ΦΠΑ - Επιβάρυνση 1,5 δισ. ευρώ στο «καλάθι της νοικοκυράς»


Αναστάτωση στην αγορά και τον τουρισμό προκαλούν ήδη τα σχέδια για σαρωτικές ανατροπές στον ΦΠΑ, θέμα που αποτελεί πεδίο σκληρής διαπραγμάτευσης μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

Αγωγοί αερίου: Οι Αμερικανοί βάζουν «βόμβα» στον... Greek Stream

Αγωγοί αερίου: Οι Αμερικανοί βάζουν «βόμβα» στον... Greek Stream


Ανύπαρκτο χαρακτήρισε το σχέδιο του ρωσικού αγωγού ο ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις των ΗΠΑ Αμος Χοχσταϊν. Κανένα αντάλλαγμα δεν προσέφερε η αμερικάνικη πλευρά, αναφέρουν πηγές του ΥΠΑΠΕΝ.

Δημοκρατική Συνεργασία: Κύριε Υπουργέ από τις πράξεις κρίνεστε, όχι από τις εξαγγελίες σας...

Στην πρώτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου παιδείας με τη ΔΟΕ, (3 Μαρτίου 2015), ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε πως υπάρχει πολιτική βούληση για την κατάργηση των απαράδεκτων πειθαρχικών διατάξεων που έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και φόβου στα σχολεία όλης της Χώρας. Δήλωσε επίσης πως όλα τα ευρισκόμενα σε εξέλιξη πειθαρχικά "παγώνουν".

8 Μαΐου 2015

Ενα συγκλονιστικό άρθρο: Είσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα; Είσαι δυστυχισμένος!

Για τη δυστυχία του να είσαι επιχειρηματίας στην Ελλάδα, αναφέρονται σε άρθρο του οι Financial Times. Το άρθρο υπογράφει ο Μάρκος Βερέμης ο οποίος ανακηρύχτηκε το 2013 Έλληνας επιχειρηματίας της χρονιάς από την Ernst & Young.
Περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την εθνική παρακμή, τον λαϊκισμό, τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τον εθνικιστικό λόγο αλλά και το επιχειρηματικό πνεύμα που «ευνουχίζεται» στην Ελλάδα και αναζητά διέξοδο στο εξωτερικό.

Αυτή είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται - «Παζάρια» για τον ΦΠΑ

Αυτή είναι η φοροκαταιγίδα που έρχεται - «Παζάρια» για τον ΦΠΑ

Tης Mαρίας Bουργάνα
Σε ένα διαρκές «παζάρι» μεταξύ Aθήνας και εταίρων για το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν εντός του 2015 εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες η διαπραγμάτευση του Brussels Group. Στο επίκεντρο των

Φουντώνουν τα σενάρια ότι η Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης

Φουντώνουν τα σενάρια ότι η Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης

Είναι γνωστό το γεγονός ότι η Apple και η Google ανταγωνίζονται σχεδόν σε κάθε τομέα, είτε αυτός είναι τα smartphones και η χαρτογράφηση είτε είναι τα λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, η Apple δεν έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής να εισέλθει στον κόσμο των μηχανών αναζήτησης. Ή μήπως έχει έρθει πλέον η ώρα;

7 Μαΐου 2015

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία από τις Femen στην Ακρόπολη

Μια ξανθιά γυμνόστηθη γυναίκα, μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης Femen πόζαρε μπροστά στο ναό του Ερέχθειου στην Ακρόπολη.
Η ακτιβίστρια φορούσε ένα στεφάνι από λουλούδια ενώ στο στήθος της έχει γραμμένο το σύνθημα: «No master, no God», δηλαδή, «Δεν έχω θεό, δεν έχω αφεντικό».

Με αποδοχή της αξιολόγησης άνοιξε ο δρόμος για συμφωνία

Ταχείες εξελίξεις προς την επίτευξη συμφωνίας της Αθήνας με τους δανειστές και με χρονοδιάγραμμα που υπολογίζεται ότι φθάνει έως τις αρχές Ιουνίου δρομολογούνται μία μόλις ημέρα έπειτα από την δημοσιοποίηση του σημειώματος του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα

6 Μαΐου 2015

Η Πυθαγόρεια Διατροφή εξαφανίζει το 95% των ασθενειών! Δες τι πρέπει να τρως!!!


http://www.athensmagazine.gr/photos/articles/afa7c96156d11b31ebac811f2b93607a.jpg 
Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής...
Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία).

ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;;;

Μαξίμου: "Η Διαύγεια όχι μόνο δεν καταργείται αλλά θα ενισχυθεί"

Ότι η Διαύγεια όχι μόνο δεν καταργείται αλλά θα ενισχυθεί, τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου σε απάντηση στην εφημερίδα “Καθημερινή” που επιμένει στο σημερινό της

«Το 10-12% των Ελλήνων πάσχει από ψυχικές ασθένειες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι ψυχικές παθήσεις στην Ελλάδα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με το 10-12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών να πάσχει από ψυχικές ασθένειες και μόλις το μισό από αυτούς να προσφεύγει στη στήριξη του γιατρού, επισήμανε κατά την

Η Ισλανδία απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Η Ισλανδία δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση σχετικά με την ένταξη της στο μπλοκ των 28 κρατών μελών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Ρέικιαβικ, επισημοποιώντας την προεκλογική υπόσχεση του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος από το 2013- όταν και ήρθε στην εξουσία- για πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών. 

Βερολίνο: «Πρώτα να καταθέσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και μετά η απόφαση για τα λεφτά»

«Η Καγκελάριος κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα μέλος της ευρωζώνης» δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, καλώντας την Ελλάδα να καταθέσει άμεσα σχέδιο μεταρρυθμίσεων το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για να ληφθεί απόφαση εκταμίευσης χρημάτων.

Κοινή ανακοίνωση Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ: «Εργαζόμαστε σκληρά για να υπάρξει πρόοδος στις 11 Μαΐου»

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μοιράζονται τον ίδιο στόχο: να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις θεσμοί το απόγευμα της Τετάρτης.

Ανοίγει ασφαλιστικό και εργασιακά - Υποχωρούν οι «κόκκινες γραμμές» για να κλείσει η συμφωνία

Οπισθοχώρηση σε δύο «καυτά» θέματα τα οποία εμπόδιζαν την πορεία των διαπραγματεύσεων, κάνει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ενημέρωση της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ όπου και συμφωνήθηκε να ανοίξουν τα θέματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών, δύο θέματα που υπενθυμίζεται ότι αποτελούσαν «κόκκινες» γραμμές για την κυβέρνηση.

Αυτοί θα είναι οι νέοι φόροι στον... βωμό της απεμπλοκής

Δύο μέτρα, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και φέτος και οι παρεμβάσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης αναμένεται να αποτελέσουν το «κλειδί» που ενδεχομένως να «ξεκλειδώσει» σε αυτή τη φάση τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ντάισελμπλουμ: Μην περιμένετε συμφωνία με την Ελλάδα την Δευτέρα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας με την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, ο επικεφαλής της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, ωστόσο πρόσθεσε ότι οι προοπτικές για

Δραγασάκης: Μυθεύματα τα περί παραίτησής μου

Προσθήκη λεζάντας
«Μυθοπλαστικής υφής δημοσιεύματα που αφορούν στη χθεσινή επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έδρα της ΕΚΤ δεν αντέχουν καν σε σχολιασμό, πόσο μάλλον σε διάψευση», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, σχετικά με δημοσιεύματα για τη χθεσινή συνάντηση του

5 Μαΐου 2015

Το Μαξίμου προαναγγέλλει ρήξη με τους δανειστές - «Φταίνε ΔΝΤ και Ευρωπαίοι»

Στο πόλεμο μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αποδίδει το μέχρι τώρα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση. Με non paper από το Μαξίμου τονίζεται ότι αν και η Αθήνα έχει κάνει υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός με τους δανειστές, οι διαφορές που υπάρχουν εντός των θεσμών προκαλεί την εμπλοκή.

Ο Μοσκοβισί «αδειάζει» το Βαρουφάκη για τις διαπραγματεύσεις

ην αισιοδοξία του για ένα καλό αποτέλεσμα στο επόμενο Eurogroup στις 11 Μαΐου, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στο Euronews.

4 Μαΐου 2015

Ποιος αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό;

Κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής μετέφερε τα χρήματα στο Λουξεμβούργο. Η μεταφορά έγινε μέσα στο Μάρτιο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, όχι τμηματικά αλλά με μία και μόνη συναλλαγή. Η μεταφορά έγινε από υποκατάστημα της Eurobank σε τραπεζικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου.

Λαφαζάνης: δεν θα μείνουμε στην εξουσία αν δεν τηρούνται οι αρχές μας

Η Καθημερινή της Κυριακής φιλοξενεί συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στην οποία ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης εκφράζει τη θέση πως αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στο δίλημμα "συμβιβασμός ή τήρηση των προγραμματικών αρχών του κόμματος", δεν θα έχει νόημα να μείνει στην εξουσία.

Guardian: Οι 100 μέρες μοναξιάς του ΣΥΡΙΖΑ

Ύστερα από πέντε χρόνια λιτότητας, οι Έλληνες ατενίζουν ακόμη μια φορά την άβυσσο. Η ελπίδα που έφερε την Αριστερά στην εξουσία έχει καταρρεύσει στα βράχια της αβεβαιότητας. Περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα μοιάζει να οδεύει προς την έξοδο από το ευρώ, γράφει η Έλενα Σμιθ, ανταποκρίτρια του «Guardian» στην Αθήνα, σε άρθρο της με τίτλο «100 μέρες μοναξιάς: ο

Επανέρχεται η Ξαφά: Γιατί να έχω τα χρήματά μου εδώ, ενώ υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν έξω;

Γιατί είναι «πατριωτικό καθήκον» για 'μενα να έχω τα λεφτά μου στις ελληνικές τράπεζες, ενώ για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι «αναφαίρετο δικαίωμα» να έχουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, αναρωτήθηκε - Χρεοκοπία, αν δεν υπάρξει συμφωνία, προέβλεψε

Αρχίζουν τα «όργανα» για ΟΛΠ και ΟΛΘ - Ξεκινούν απεργία οι λιμενεργάτες

Η πρώτη μεγάλη απεργία κατά της κυβέρνησης - Συγκέντρωση στις 10:30 στον Πειραιά Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν αύριο οι λιμενεργάτες κόντρα στο σχέδιο αποκρατικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. 

Διευθυντές Εκπαίδευσης: Επιχειρείται ο κομματικός έλεγχος με μεθόδους τύπου «Σοβιέτ»;

Σκληρή γλώσσα κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας χρησιμοποιεί η Ένωση των Διευθυντών Εκπαίδευσης για το ζήτημα του νέου συστήματος επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης, το οποίο βρίσεκται στη Βουλή, προς ψήφιση.

Guardian: Το μεγάλο κύμα ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη στα βράχια

Για τον Τάσο Νιφαδόπουλο, το νεαρό γλύπτη και δημιουργό του έργου, πρόκειται για ένα φόρο τιμής σε όσους ανθρώπους οδηγήθηκαν στο απονενοημένο διάβημα χτυπημένοι από την κρίση. Είναι η απαραίτητη αφορμή για τη δημοσιογράφο του Guardian, Έλενα Σμιθ, να συνδέσει την αρχή της κρίσης με τις 100 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ που ανέβηκε στην εξουσία με σκοπό να την τερματίσει τη λιτότητα. 

3 Μαΐου 2015

Xρεοκοπία, η επιστροφή στη δραχμή και ο... Πελοποννησιακός Πόλεμος!

Αρθρο - κόλαφος για όσους υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή δημοσιεύουν οι FT. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για τις επιπτώσεις που θα είχε ένα τέτοιο σενάριο, μιλούν για «δώρο» που θα έκανε η κυβέρνηση στους Ελληνες ολιγάρχες και αναφέρονται στις επιλογές που έχει η Αθήνα.

Πτωχοί πλην παγκόσμιοι πρωταθλητές στο σεξ οι Ελληνες


Ούτε η κρίση, ούτε τίποτα δε φαίνεται να πτοεί τους Έλληνες αφού σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε κάνουν περισσότερο sex από όλους στον κόσμο.