06 Μαΐου, 2015

Δραγασάκης: Μυθεύματα τα περί παραίτησής μου

Προσθήκη λεζάντας
«Μυθοπλαστικής υφής δημοσιεύματα που αφορούν στη χθεσινή επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας στην έδρα της ΕΚΤ δεν αντέχουν καν σε σχολιασμό, πόσο μάλλον σε διάψευση», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, σχετικά με δημοσιεύματα για τη χθεσινή συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.Όσοι σπεύδουν να προκαλέσουν αντιπερισπασμούς, «ανακαλύπτοντας» δήθεν ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο, απλά ματαιοπονούν, αναφέρει και ανακοίνωση η οποία καταλήγει:
«Για όσους ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, ας ανατρέξουν σε όσα ευκρινώς δηλώθηκαν εχθές. Η δημιουργική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών είναι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση για την εποικοδομητική ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονταν σήμερα σε μερίδα του ελληνικού Τύπου, αναφέρθηκε ότι ενώ ο Μάριο Ντράγκι είχε ενημέρωση για το ανεπίσημο έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης ότι με τις κόκκινες γραμμές που θέτουν ΔΝΤ και Κομισιόν δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, οι κ.κ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος έμαθαν την ύπαρξη και το περιεχόμενο του non paper κατά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με αυτά τα ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη άτυπη ενημέρωση της ελληνικής κυβέρνησης λίγο πριν τις συνομιλίες Ντράγκι-Δραγασάκη προκάλεσε αρνητικές επιπτώσεις στη συνάντηση, με την Αθήνα να δίνει την εντύπωση ότι ήταν έτοιμη να δυναμιτίσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναζητούσε τη βοήθεια του κεντρικού ευρωπαίου τραπεζίτη.
Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα πάντα με πηγές που επικαλούνται τα εν λόγω δημοσιεύματα, εξόργισε τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος φέρεται να έφτασε ως τα όρια της παραίτησης. ΠΗΓΗ