9 Μαΐου 2015

Δημοκρατική Συνεργασία: Κύριε Υπουργέ από τις πράξεις κρίνεστε, όχι από τις εξαγγελίες σας...

Στην πρώτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου παιδείας με τη ΔΟΕ, (3 Μαρτίου 2015), ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε πως υπάρχει πολιτική βούληση για την κατάργηση των απαράδεκτων πειθαρχικών διατάξεων που έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και φόβου στα σχολεία όλης της Χώρας. Δήλωσε επίσης πως όλα τα ευρισκόμενα σε εξέλιξη πειθαρχικά "παγώνουν".



Η Δημοκρατική Συνεργασία εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, αναγνώρισε ως θετικές τις εξαγγελίες, αναμένοντας βέβαια και την άμεση υλοποίησή τους.

Δυστυχώς, δύο μήνες μετά, οι εξαγγελίες παραμένουν κενό γράμμα. Όχι μόνο δεν "πάγωσαν" οι παλαιότερες πειθαρχικές διώξεις, αλλά υπάρχει συνέχεια με νέες!!
Χαρακτηριστικότερη των περιπτώσεων, αυτή συναδέλφου στην Αρκαδία, που για αστείο και εκτός κάθε λογικής λόγο, οδηγήθηκε σε αυτοδίκαιη αργία στις 22 Απριλίου 2015!

Καλούμε, τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, να υλοποιήσει επιτέλους τις δεσμεύσεις που ο ίδιος έδωσε, γιατί η άσκηση εξουσίας από τους κυβερνώντες κρίνεται από τις πράξεις και τις παραλείψεις και όχι από τα μεγάλα λόγια και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Τα σχολεία χρειάζονται δημοκρατικό κλίμα μέσα στο οποίο οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και όχι κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας.


Ενημερώνουμε εκείνα τα στελέχη της εκπαίδευσης που,  λειτουργώντας με αντισυναδελφικό, αυταρχικό και απαράδεκτο τρόπο, καταχρώμενα την όποια εξουσία πηγάζει από τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί, ότι θα βρουν ολόκληρο τον κλάδο απέναντί τους και θα κριθούν για τις πράξεις τους οδηγούμενα στο περιθώριο και την απαξία του κλάδου.