7 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: Θέλουμε στενές σχέσεις με την Ελλάδα χωρίς “κόντρα” με την ΕΕ

Για την πρόθεση της Μόσχας να συνεχίσει να αναπτύσσει τις "πλέον στενές σχέσεις" με την Ελλάδα, χωρίς να τις φέρνει σε αντιπαράθεση με εκείνες που έχει ήδη με την ΕΕ διαβεβαίωσε ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.

“Οσμή” Βερολίνου πίσω από την ξαφνική συνάντηση του Αυστριακού Καγκελάριου με τον Τσίπρα

Τον Βέρνερ Φάινμαν θα δει τη Δευτέρα στη Βιέννη ο Πρωθυπουργός, σε μία συνάντηση που φέρεται να έχει τις "ευλογίες" του Βερολίνου, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα Ελλάδας-Γερμανίας.

Τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν θα συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, που εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο 35χρονος Παναγιώτης Δάνης, απόφοιτος του MIT και πρώην χάκερ επικεφαλής του ΣΔΟΕ

Yστερία για τον 35χρονο Παναγιώτη Δάνη (photo) που ανέλαβε επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην θέση του μπάρμπα-Στασινόπουλου.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πιο sexy από τις 50 Αποχρώσεις του Γκρι.

Επιδοτούμενα σεμινάρια για τους μελισσοκόμους

Το πρόγραμμα, που θα «τρέξει» από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ξεκινά αμέσως και θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Στα σκαριά η δημιουργία μόνιμου Σχολείου Μελισσοκομίας
Ερχονται επιδοτούμενα σεμινάρια μελισσοκομίας σε όλη την Ελλάδα, για όσους θέλουν να ασχοληθούν με έναν κλάδο που μπορεί να αποφέρει μεικτό ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ.

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Σοβαρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ξανά ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, τις ημιορεινές αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας,

Τελεσίγραφο από Βερολίνο - Πέντε μέρες διορία στην Ελλάδα για να παρουσιάσει νέο σχέδιο

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει τα σχέδιά της για το πρόβλημα του χρέους της πριν το έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ.
«Είναι απολύτως "ανοιχτό" τι θα συμβεί μετά το τέλος του

Η ΜΟΜΑ επιστρέφει - «Υποχρεωτική» θητεία για όλους στον Εβρο

Tην επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως) ανακοίνωσε από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές και ειδικότερα στα Λαγυνά και τον Πόρο.
Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του και απευθυνόμενος σε πολίτες τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και

Δήλωση - σοκ από Σταθάκη: θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ εξαιτίας της Γερμανίας

Σοκάρει η δήλωση ανώτατου κυβερνητικού αξιωματούχου, και συγκεκριμένα του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Ο κ. Σταθάκης προειδοποίησε ότι εάν η Γερμανία και οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν μαλακώσουν τη θέση τους σχετικά με την παροχή χρηματοδότησης - γέφυρα, η Ελλάδα «θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ». Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου για την ρευστότητα.

6 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα υποβληθούν οι δηλώσεις ΦΠΑ των αγροτών

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων και προκειμένου να ρυθμιστούν οι φορολογικές υποχρεώσεις των αγροτών για το έτος 2014, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, εξέδωσε απόφαση με την οποία, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2015:

Δημοσκόπηση: Το 72% των Ελλήνων επικροτεί την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την τρόικα!

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το σύνολο των προεκλογικών της υποσχέσεων, πιστεύει το 75% των ερωτηθέντων της πρώτης δημοσκόπησης για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σαν σήμερα αποχαιρετίσαμε τη μπλε σχολική ποδιά


Η μπλε σχολική ποδιά με τον άσπρο γιακά, μαρτυρούσε την ιδιότητα του μαθητή και, κατά ορισμένες απόψεις, υπηρετούσε την ομοιομορφία των μελών της μαθητικής κοινότητας και τη συνοχή της.

Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως "νεκροταφείο" ποινικών δικογραφιών

Αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης άφησε η νέα Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, τονίζοντας ότι στη Βουλή αυτής της συνόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα εκφυλισμού της νομοθετικής λειτουργίας, «όπως η κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος και των

Μόναχο: Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens

Νεκρός σε ηλικία 62 ετών βρέθηκε στο σπίτι του στο Μόναχο ο πρώην επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, Heinz-Joachim Neubuerger, που είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο δωροδοκίας. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Ο Ομπάμα αδειάζει τον Τσίπρα: Συνεχίστε με την Τρόικα κάντε μεταρρυθμίσεις

Στροφή προς την πλευρά των δανειστών κάνουν και οι ΗΠΑ, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις που είχε ο Αμερικανός πρέσβης την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό, αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης.

Την ερχόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τους Περιφερειακούς Διευθυντές

Στις αρχές τις άλλης εβδομάδας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα απευθύνει πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται για διορισμό στις παρακάτω δεκατρείς (13) θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση με σχετικά δικαιολογητικά:

Ο Λαπαβίτσας αμφισβητεί τον Βαρουφάκη - Αιχμές για τις διαπραγματεύσεις

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, όσον αφορά τους χειρισμούς και τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σωτήρη Ξενάκη και του Βασίλη Αδαμόπουλου στο Βήμα, τόνισε πως το κλίμα μπορεί να είναι καλύτερο -αναφερόμενος στις επαφές στο εξωτερικό- αλλά η πραγματικότητα δεν είναι καλύτερη και τόνισε πως υπάρχουν δυσκολίες.

Το νέο φορολογικό καθεστώς για 600.000 αγρότες

Με βάση τα τιμολόγια, τις αποδείξεις και τα λοιπά παραστατικά που έχουν εκδώσει ή έχουν λάβει θα υπολογίσουν φέτος περισσότεροι από 600.000 αγρότες τα εισοδήματά τους ακόμη κι αν δεν είναι υπόχρεοι τήρησης βιβλίων και έκδοσης φορολογικών στοιχείων.
Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαϊδου, για το 2014 τα εισοδήματα των αγροτών θα προσδιοριστούν με έκπτωση των

Αύριο η συνάντηση Γ. Βαρουφάκη με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ

Με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις,  θα συναντηθούν αύριο στις 13:00 στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος επί
θεμάτων Διεθνών

5 Φεβρουαρίου 2015

«Ελλάδα και η Γερμανία είναι δεμένες στο ίδιο σχοινί. Εάν πηδήσει ο ένας στον γκρεμό τότε και ο άλλος θα υποστεί σημαντικές απώλειες»

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη διαπραγματεύονται για το μέλλον τους», αναφέρεται σε ανάλυση του αμερικανικού think tank Stratfor, που υποστηρίζει επίσης ότι «η Ελλάδα και η Γερμανία είναι δεμένες στο ίδιο σχοινί».
Όπως επισημαίνεται, «μολονότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωζώνη κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αυτή που διαθέτει τη δύναμη να οδηγήσει σε κατάρρευση την ελληνική οικονομία κόβοντας τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες», χαρακτηρίζοντας

Τσίπρας: «Θα σεβαστούμε τους κανόνες αλλά η Ελλάδα δεν δέχεται εντολές»


Τσίπρας: «Θα σεβαστούμε τους κανόνες αλλά η Ελλάδα δεν δέχεται εντολές»
«Η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί σκληρά, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.
Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της οδικό χάρτη για έξοδο από την κρίση και έκανε λόγο για ένα

Διαμαρτυρία στο ΣτΕ ενάντια στα σχέδια της "Ελληνικός Χρυσός" για τις Σκουριές



Αναβολή έλαβε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση της προσφυγής κατοίκων της Χαλκιδικής για την κατασκευή φραγμάτων σε δυο φυσικά ρέματα, προκειμένου να δημιουργήσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. / Eldorado Gold τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων πάνω στον μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά σε ενεργό σεισμικό ρήγμα, όπου προβλέπεται να αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων.

Eσκασε σαν ατομική βόμβα! ΣOK στην Γερμανία από δηλώσεις Τσίπρα για Μέρκελ

Συγκλονιστική είδηση…Τα ΜΜΕ το κρύβουν. Στην Ελλάδα η είδηση έσκασε σαν ατομική βόμβα.Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Schultz έστειλε αρκετά μηνύματα για την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ.

«Βόμβα» από Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κράχ στις 25 Φεβρουαρίου!


«Βόμβα» από Bloomberg: Η Ελλάδα κινδυνεύει με κράχ στις 25 Φεβρουαρίου!
«Με τους δανειστές της Ελλάδας να εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλον την αντίθεσή τους στην απαίτηση της χώρας για αναδιάρθρωση χρέους, η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να δεχθεί κι άλλα δάνεια διάσωσης ίσως οδηγήσουν σε οικονομικό κραχ ακόμη και στις αρχές του επόμενου μήνα».
Το κακό αυτό σενάριο για την Ελλάδα, περιγράφει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δύο άτομα που έχουν

Ραγδαίες εξελίξεις: Η ΕΚΤ σταματά να δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα


Ραγδαίες εξελίξεις: Η ΕΚΤ σταματά να δέχεται ως εγγύηση τα ελληνικά ομόλογα
Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις για την ελληνική οικονομία καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ναι μεν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κρατά ανοικτή τη γραμμή χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω του ELA ωστόσο, από τις 11 Φεβρουαρίου θα άρει την παραίτηση (waiver) που επηρεάζει τα χρεόγραφα που εκδίδονται ή εγγυώνται πλήρως από την Ελληνική Δημοκρατία.
Η παραίτηση επέτρεπε στα εν λόγω χρεόγραφα να χρησιμοποιούνται στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος παρά το γεγονός ότι δεν εκπληρώνουν τις ελάχιστες προϋποθέσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Μας «αδειάζουν» και οι Αμερικανοί: «Συνεργαστείτε με τους Ευρωπαίους εταίρους»

με τους Ευρωπαίους εταίρους»

Μας «αδειάζουν» και οι Αμερικανοί: «Συνεργαστείτε με τους Ευρωπαίους εταίρους»
«Πιστεύουμε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καθώς και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν, σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.
Στον αξιωματούχο υποβλήθηκε και ερώτηση για την Ελλάδα:

4 Φεβρουαρίου 2015

Reuters: «Όχι» σε όλα από τη Γερμανία

Την ανάκληση όλων των δεσμεύσεων για κατάργηση μέτρων λιτότητας που έχουν γίνει μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και την επιστροφή στις πολιτικές που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, ζητά η Γερμανία για την Ελλάδα, σύμφωνα με έγγραφο που ήλθε στη γνώση του πρακτορείου Reuters.
Το έγγραφο θα συζητηθεί στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Euro-working Group, αύριο Πέμπτη, όπου θα τεθεί επί τάπητος η αντίδραση της ευρωζώνης στις

Μέρκελ: Ανυπομονώ να συναντηθώ με τον Τσίπρα


Η Γερμανίδα καγκελάριος όμως επιμένει ότι δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης απέναντι στην Ελλάδα

.«Δεν νομίζω ότι οι θέσεις των κρατών-μελών της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά την Ελλάδα διαφέρουν μεταξύ τους», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό

ΝΔ: Τσίπρας και Βαρουφάκης δυσφημούν την Ελλάδα όπως ο Παπανδρέου

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνη, με ανακοίνωσή του, τούς κατηγορεί «πως δυσφημούν την Ελλάδα, όπως έκανε και ο Γιώργος

Financial Times: Ο Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Τόμσεν του ΔΝΤ

Πέραν των δύο επίσημων συναντήσεων που είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι, είχε και μια που δεν τράβηξε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά ήταν άκρως σημαντική.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στο

Βόμβα από τον Πούτιν που δίνει στην Ελλάδα 10 δις δολάρια!

Επίσημη πρόταση για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων κατέθεσε η Ρωσία με εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Το αν θα αξιοποιηθεί η προσφορά της Μόσχας από την ελληνική κυβέρνηση εναπόκειται στις σχέσεις που θέλει να κρατήσει η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους εταίρους της έως ότου βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης και του χρέους.   
Η πρόταση πάντως από πλευράς Ρωσίας είναι ότι «μπορούμε να σας δώσουμε 10 δισ. εδώ και τώρα» και έρχεται σε συνέχεια των αναγκών που έχει η Ελλάδα για

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ανακοίνωση της Ομάδας Εκπαιδευτικών Ριζοαπαστικής Αριστεράς Π.Ε Λάρισας

Η ελπίδα μετουσιώνεται σε έργο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
           Η πολιτική αλλαγή που επέφεραν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι πράγματι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας. Η θέληση  ενός  λαού για μια καλύτερη ζωή νίκησε το φόβο. Η ελπίδα πάνω στην οποία ακούμπησε ο λαός μας επείγει να μετουσιωθεί

3 Φεβρουαρίου 2015

Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της α' κατοικίας

Άμεση νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή ο νέος υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης.
Όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «η κυβέρνηση προτίθεται άμεσα να νομοθετήσει την παράταση της προθεσμίας του νόμου αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η δημιουργία ενός συνολικού πλαισίου διαχείρισης των

Από τον Ζιοβάνι και τον Καρεμπέ στον Μιραλάς και τον Τουρέ

Με αφορμή τη συνέντευξη του Κέβιν Μιραλάς και την επιθυμία του Βέλγου να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τους πρώην που κάνουν σαν… τρελοί για να γυρίσουν.
Η θάλασσα του Πειραιά απ’ όλες είναι η πιο γλυκιά αναφέρει το γνωστό τραγούδι το οποίο δεν εκφράζει μόνο τους κατοίκους του

Ο τρόπος ζωής της μητέρας επηρεάζει το μελλοντικό σωματικό βάρος των παιδιών

Οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες ή έχουν ανθυγιεινό τρόπο ζωής πριν την εγκυμοσύνη έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί που θα εξελιχθεί σε

Ο Αλέξης Τσίπρας καταργεί τον ΕΝΦΙΑ για το 2015

Τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει το ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2015 και την αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Διαπιστώνω ότι όποιος μιλάει ελληνικά χρωστάει. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Το Google Earth Pro από $399/ετησίως, πλέον δωρεάν

Πολλοί ίσως δε γνωρίζουν ότι η εφαρμογή Google Earth η οποία απεικονίζει τη Γη μέσα από δορυφορικές φωτογραφίες, αεροφωτογραφίες και όχι μόνο, έχει και μια Pro έκδοση η οποία μέχρι πρότινος κόστιζε $400 ετησίως προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να είχαν πρόσβαση στα δεδομένα της.
Αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα αφού η Google ανακοίνωσε ότι πλέον το Google Earth Pro θα διατίθεται δωρεάν για όλους

Μολυσμένο video στο Facebook μολύνει 110.000 χρήστες σε δύο ημέρες

Ένα trojan που διαδίδεται μέσω συνδέσμων που οδηγούν σε video πορνογραφικού περιεχομένου έχει μολύνει 110.000 χρήστες του facebook σε δύο μόνο ημέρες.

Από την Τετάρτη διαθέσιμη η online υποβολή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ


Η ηλεκτρονική υπηρεσία (on line) υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2015, για όσους δικαιούχους παραγωγούς επιθυμούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις μόνοι τους, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα είναι διαθέσιμη από τις 4/2/2015.
Για την επιτυχία της διαδικασίας αυτής, όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα είναι στη διάθεση των

Bloomberg: Απαντήσεις σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για το προφίλ του ελληνικού χρέους

Αποσαφήνιση ορισμένων καίριων στοιχείων σχετικά με το ποιος θα ζημιωθεί, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιτύχει νέα αναδιάρθρωση χρέους
Τις απαντήσεις σε 13 κρίσιμες ερωτήσεις για το ελληνικό χρέος επιχειρεί να δώσει νέα ανάλυση του Bloomberg, η οποία επισημαίνει ότι η Ελλάδα στοχεύει στην τρίτη αναδιάρθρωση του χρέους. 

Handelsblatt: Φεύγει η ΕΚΤ από την τρόικα - Ακολουθεί και το ΔΝΤ;


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μελετά την αποχώρησή από την τρόικα όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Η συζήτηση περί αποχώρησης αντανακλά ανησυχίες εντός της ΕΚΤ ότι το ευρείας κλίμακας σχέδιο της τράπεζας για την αγορά κρατικών ομολόγων, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συγκρούσεις

Γιούνκερ: «Να ληφθεί υπόψη η θέληση του θαρραλέου ελληνικού λαού»

Την εκτίμηση ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η έκφραση της δημοκρατικής θέλησης του ελληνικού λαού, τον οποίο συνεγχάρη «για το θάρρος του» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Γ. Βαρουφάκης στους F.T.: Θα ανταλλάξουμε το χρέος με δύο ειδών ομόλογα

Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να ζητήσει διαγραφή του χρέους αλλά «ανταλλαγή» του, όπως υποστήριξε μιλώντας στους Financial Times, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης.
Η «ανταλλαγή χρέους» θα περιλαμβάνει δύο είδη νέων ομολόγων. Ο πρώτος τύπος, ο οποίος θα είναι άμεσα συνδεδεμένος με το ρυθμό ανάπτυξης του ονομαστικού ΑΕΠ, θα δοθεί ως αντάλλαγμα για τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από την Ευρώπη και ο δεύτερος, τον οποίο ο κ. Βαρουφάκης

2 Φεβρουαρίου 2015

Ομπάμα και Τσίπρας απογείωσαν το Χρηματιστήριο που έκλεισε με κέρδη 4,64%

Σφραγίδα... Ομπάμα είχε η συνεδρίαση της Δευτέρας στο ελληνικό Χρηματιστήριο και η σημαντική άνοδος κατά 4,64%. Οι δηλώσεις στήριξης του Αμερικανού προέδρου συνέβαλαν στην αλλαγή του κλίματος για την ελληνική οικονομία, ένα κλίμα που είχε αρχίσει βεβαίως να διαμορφώνεται θετικά μετά το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg που καθησύχασε τις αγορές.
Οι απανωτές δηλώσεις στελεχών της νέας κυβέρνησης, ότι θα σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους και ζητούν χρόνο για μια νέα συμφωνία με τους δανειστές,

Γερμανική αδιαλλαξία: Δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί η τρόικα! - Καλοδεχούμενος ο Αλ. Τσίπρας στο Βερολίνο

Δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί ο εποπτικός ρόλος της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα, διαμηνύει η γερμανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι της τρόικας έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα στα πλαίσια του μνημονίου και οι συμφωνίες είναι και νόμιμες και δεσμευτικές.
«Δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από αυτό τον δοκιμασμένο μηχανισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, αναφερόμενη στην τρόικα,

Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ στις 9 Φεβρουαρίου

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο με την γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για να συζητήσουν κυρίως για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και την Ουκρανία.
"Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένων αυτών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της αντιτρομοκρατίας, του Ισλαμικού

Γερμανικά ΜΜΕ: Ηρθε η ώρα για συμβιβασμό με την Ελλάδα

Ένας πραγματικός καταιγισμός γερμανικών δημοσιευμάτων και σήμερα για τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τον ευρωπαϊκό αντίλογο. Πυκνώνουν οι φωνές ότι πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός.
Η έντυπη έκδοση του Spiegel φιλοξενεί στο εξώφυλλό της τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και αφιερώνει πολυσέλιδο ρεπορτάζ στο οποίο περιλαμβάνεται και συνέντευξη του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τον τίτλο «Δεν πρέπει να φοβάστε» ενώ στο

Φεύγουν 2.000 αστυνομικοί από τη φύλαξη VIP προσώπων

Την άποψη ότι η παρουσία και ο ρόλος των αστυνομικών στις διαδηλώσεις πρέπει να αλλάξει εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Για τους αστυνομικούς και τις διαδηλώσεις, δήλωσε: «Νομίζω ότι αυτά πρέπει να τελειώσουν. Για να ρίξεις χημικά, σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε μια ακραία μορφή, όπου και οι άλλοι χρησιμοποιούν διάφορων ειδών όπλα, από μάρμαρα μέχρι οτιδήποτε άλλο. Τότε, να το εξετάσει κάποιος. Αλλά τα

Spiegel: «Οι Ναζί λεηλάτησαν την Ελλάδα - Η Γερμανία ποτέ δεν αποπλήρωσε κατοχικό δάνειο 476 εκατ. μάρκων»


«Ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις: η ληστεία τράπεζας από τους Ναζί» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel» και αναφέρεται σε «σκέψεις που υπάρχουν στην Αθήνα να απαιτήσει γερμανικά χρέη από το 1942». Στο άρθρο τονίζεται ότι «όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού στην Ευρώπη οικονομικοί εμπειρογνώμονες των Ναζί λεηλάτησαν χώρες υπό κατοχή με ανέντιμες μεθόδους».

1 Φεβρουαρίου 2015

Ομπάμα: Δεν μπορείς να ξεζουμίζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα

Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε στο CNN ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα. Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, υπογράμμισε ο Αμερικανός ηγέτης.

Guardian: Ο Τσίπρας ως Σίσυφος και η Ελλάδα προσπαθεί να βγει από τον Αδη

Για τους λάτρεις των αρχαιοελληνικών μύθων τα πάθη του βασιλιά της Κορίνθου Σίσυφου δεν μπορούν παρά να προσομοιάζουν με αυτά που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε να κουβαλήσει στις πλάτες του από τις 25 Ιανουαρίου και μετά.
Η ατελέσφορη προσπάθεια του Σίσυφου να ανεβάζει μια πέτρα στην κορυφή ενός βουνού και πάντα να του γλιστράει από τα χέρια όταν έφτανε στην κορυφή, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνει την προσπάθεια,