5 Φεβρουαρίου 2015

Διαμαρτυρία στο ΣτΕ ενάντια στα σχέδια της "Ελληνικός Χρυσός" για τις Σκουριές



Αναβολή έλαβε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση της προσφυγής κατοίκων της Χαλκιδικής για την κατασκευή φραγμάτων σε δυο φυσικά ρέματα, προκειμένου να δημιουργήσει η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. / Eldorado Gold τέλματα μεταλλευτικών αποβλήτων πάνω στον μεγαλύτερο υδροφορέα της Χαλκιδικής, κοντά σε ενεργό σεισμικό ρήγμα, όπου προβλέπεται να αποτεθούν 148 εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων.

Νωρίτερα, εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής κρατώντας σημαίες έδωσαν αγωνιστικό παρών έξω από το ΣτΕ, αντιδρώντας στις περιβαλλοντικές καταστροφές που επιφέρουν στην περιοχή τους τα σχέδια της "Ελληνικός Χρυσός" για την ανοιχτή εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.
"Η απελθούσα κυβέρνηση του δόγματος 'επενδύσεις με κάθε κόστος' αδειοδότησε την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με βάση μια ελλιπή τεχνική μελέτη θέτοντας σε εξαιρετικό κίνδυνο το παρόν και το μέλλον της περιοχής" τονίζει το κίνημα "SOS Χαλκιδική". "Με τον τρόπο αυτόν επιχείρησε να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θέτοντάς την υπό την απειλή ενός ατυχήματος μεγάλης κλίμακας" σημειώνει, ενώ δηλώνει πως "ο αγώνας ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα".
http://www.avgi.gr/