4 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ανακοίνωση της Ομάδας Εκπαιδευτικών Ριζοαπαστικής Αριστεράς Π.Ε Λάρισας

Η ελπίδα μετουσιώνεται σε έργο

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
           Η πολιτική αλλαγή που επέφεραν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι πράγματι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα μας. Η θέληση  ενός  λαού για μια καλύτερη ζωή νίκησε το φόβο. Η ελπίδα πάνω στην οποία ακούμπησε ο λαός μας επείγει να μετουσιωθεί
σε πραγματικότητα, σε έργο. Έργο που θα κάνει τη ζωή των  ανθρώπων καλύτερη και δικαιότερη. Έργο που θα δημιουργήσει Δημόσιο Σχολείο αντάξιο της ελπίδας του λαού μας. Δημόσιο Σχολείο ελεύθερο χωρίς το φόβο που η αξιολόγηση θέλησε να ριζώσει. Η ελπίδα των εκπαιδευτικών  για ανατροπή αυτής της “τιμωρητικής” αξιολόγησης γίνεται τώρα πραγματικότητα.
       Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης αμέσως μετά την ορκωμοσία του δήλωσε: “ Θα υπάρξει κάποιου είδους αξιολόγηση. Η αξιολόγηση όπως την ξέραμε θα καταργηθεί. Όταν γίνεται θα γίνεται από τίμιους εκπαιδευτικούς και μόνο για να δούμε τις αδυναμίες , για να ενισχύσουμε τις καλύτερες λειτουργίες. Καμία  τιμωρητική διάθεση, μόνο διορθωτική προς το καλύτερο” και προανήγγειλε καλύτερες μέρες για την εκπαιδευτική κοινότητα θέτοντας καθαρά το ρόλο και την αξία του εκπαιδευτικού δηλώνοντας: “ Οι εκπαιδευτικοί περιμένουν καλύτερες μέρες, γιατί η ανόρθωση του Εκπαιδευτικού είναι βασικός πυλώνας της ανόρθωσης της Παιδείας”.
    Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς, δήλωσε: “Από τη μεταπολίτευση και μετά, η Παιδεία αντιμετωπίζεται ευκαιριακά, ως η σχέση ενός δασκάλου με ένα παιδί. Δεν αντιμετωπίζεται ως δημόσιο αγαθό. Αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε. Θα ξεκινήσουμε με βαθιές αλλαγές, οι οποίες όμως δεν θα είναι απλά αντίδραση σε παλαιότερες πολιτικές. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που πρέπει να αναληφθεί από την ίδια την κοινωνία. Δεν μας ενδιαφέρει τι ψήφισε καθένας, αλλά μόνο θέματα που σχετίζονται με την προσωπική τιμιότητα. Δεν θα επιτρέψουμε ανομίες. 
Το ταξίδι ξεκίνησε. Ας απολαύσουμε τώρα τη διαδρομή. Να χαρούμε λίγο. Και ποιος ξέρει; Μπορεί ΑΥΤΗ η πολιτική να μας βγάλει σε ξέφωτο…
ΟΜΑΔΑ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ   ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ                           Π.Ε.        Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ