2 Μαΐου 2015

Η πρώτη δοκιμή του διαστημικού σκάφους New Shepard της Blue Origin του Jeff Bezos ήταν μερικώς… επιτυχημένη


 
Ο Elon Musk και ο Richard Branson των SpaceX και Virgin Galactic δεν είναι οι μόνοι δισεκατομμυριούχοι που ενδιαφέρονται για τις διαστημικές πτήσεις (με τον πρώτο να έχει κάνει

Apple Watch Hands-On


Η 24η Απριλίου είναι μια από τις σημαντικότερες ημερομηνίες για την Apple αφού εκείνη την ημέρα η εταιρεία θα κάνει την είσοδο της σε μια νέα κατηγορία gadgets, αυτή των smartwatches. Πέντε χρόνια μετά το iPad, η Apple θέλει να ορίσει ακόμα μια νέα κατηγορία, η οποία βρίσκεται στα πρώτα της βήματα.

Στη φάση της υλοποίησης το πλανητάριο των Μετεώρων

Υπεγράφη η σύμβαση διαμόρφωσης του πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας για την ψηφιακή προβολή της ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων
Κώστας Αγοραστός: Μοναδικό έργο για την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού

Πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης αγωγής υγείας για παιδιά από τον ΟΚΑΝΑ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και του δήμους του νομού Λάρισας

Την έναρξη ενός πρωτοποριακού προγράμματος πρόληψης αγωγής υγείας με άμεσους αποδέκτες τα ίδια τα παιδιά, σηματοδότησε η υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ «Ορφέας» κ. Ευαγγελίας Λιακούλη, της προγραμματικής σύμβασης για τη λειτουργία των τμημάτων του «Εργαστηρίου Ζωής» στο νεοκλασικό κτήριο επί της οδού Μανωλάκη 9-11Δ στη Λάρισα.

«Σήκωσαν» 200.000 ευρώ από ΑΤΜ

Πέντε άγνωστοι εισέβαλαν τα ξημερώματα σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στη Λεωφόρο Μαραθώνος 25, στο Πικέρμι και άδειασαν το ΑΤΜ.

WSJ: Πέντε χρόνια μετά, η Ελλάδα είναι πιο κοντά από ποτέ στο χείλος του γκρεμού

Πιο βαθύ από ποτέ χαρακτηρίζει η Wall Street Journal το ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, σημειώνοντας ότι το θέμα προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

FINANCIAL TIMES Σκίτσο: Ο Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει ενωμένα τα «βαγόνια» της Ελλάδας και της Ευρώπης

Τις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές με στόχο την επίτευξη συμφωνίας αποτυπώνουν σε σκίτσο οι Financial Times.

Γκάλοπ: Κάτω από τις 10 μονάδες για πρώτη φορά η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας METRISI, για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, κλείνει η ψαλίδα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και για πρώτη φορά η διαφορά τους είναι κάτω από 10 μονάδες!

Infiniti Vision GT

Η μεσογειακή διατροφή παραμένει κορυφαία στην πρόληψη του καρκίνου

Ναι στα ψάρια που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά
Όπως εξήγησε η κα Σιμοπούλου, το μυστικό των Κρητικών αποδείχθηκε οτι ήταν η συχνή κατανάλωση ψαριών.
Οι κρητικοί έτρωγαν παστές σαρδέλες και ρέγγες πλούσιες

Ο άστεγος και η ενίσχυση των 10 ευρώ από τον Γ. Βαρουφάκη

Την συνομιλία που είχε με τον Γ. Βαρουφάκη κατά την σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, για την Πρωτομαγιά, διηγήθηκε ένας άστεγος που πλησίασε τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας «1-2 ευρώ για να πιεί έναν καφέ» και έλαβε το ποσό των 10,50 ευρώ από τον υπουργό Οικονομικών. 

1 Μαΐου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

Ο Δίας έφερε τα πάνω-κάτω στο ηλιακό μας σύστημα!

Ο Δίας της ελληνικής μυθολογίας ήταν ένας μάλλον ιδιόρρυθμος θεός, με πολλά «σούρτα-φέρτα» και ενίοτε εκδικητικός. Ο Δίας της αστρονομίας πιθανότατα δεν πήγαινε πίσω και στις καταστροφικές παραξενιές του οφείλεται το ότι το ηλιακό μας σύστημα φαίνεται να είναι τόσο ασυνήθιστο σε σχέση με τα άλλα που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια.

Βρέθηκε μικρός δεινόσαυρος με φτερούγες νυχτερίδας που ήταν πρόδρομος των πουλιών

Είχε μέγεθος περιστεριού, αλλά τεράστιες φτερούγες σαν της νυχτερίδας. Έζησε λίγο πριν τα πρώτα πουλιά εμφανισθούν και ήταν ένας από τους πιο παράξενους δεινόσαυρους που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί.
Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο πλάσμα με την ονομασία «Γι

«Καπέλο» 150% πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις

Της Ελένης Πετροπούλου
Με «καπέλο» που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά και το 150% πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του σε σχέση με τα τιμολόγια άλλων χωρών. Μάλιστα μόλις 54 εξετάσεις από τις 694 συμβάλλουν στο 75% της αιτούμενης δαπάνης διαγνωστικών εξετάσεων βιολογικών υγρών του ΕΟΠΥΥ.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις ανατροπές την Παιδεία

Κατατέθηκε στη Βουλή, χθες το βράδυ, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά τα «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

La Stampa: Χρεοκοπία εντός ευρώ με παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για να μην καταρρεύσει η Ελλάδα

Και οι ιταλικές εφημερίδες μπήκαν πλέον στο παιχνίδι των σεναρίων για την Ελλάδα με την La Stampa να αναφέρει ότι Βερολίνο και Φρανκφούρτη επεξεργάζονται «σχέδια Β» για την Ελλάδα, προκρίνοντας την χρεοκοπία με παραμονή της χώρας στο ευρώ, με εισαγωγή κάποιου είδους εσωτερικών ελέγχων και

30 Απριλίου 2015

Ο καιρός την Πρωτομαγιά: Στους 28 βαθμούς η θερμοκρασία - Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο

Ποδαρικό με λιακάδα κάνει ο Μάης
- Την Κυριακή ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 28 βαθμούς κελσίου
- Τι πρέπει να ξέρουν όσοι θα κάνουν το πρώτο τους μπάνιο, τι θερμοκρασία θα έχει η θάλασσα

Ένοπλη ληστεία με ομηρία σε τράπεζα της Λάρισας

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στον Αμπελώνα της Λάρισας. Τρία άτομα, τα οποία δεν αποκλείεται να είναι οι επωνομαζόμενοι "ληστές του Διστόμου¨, άρπαξαν απο

Επιζών του Νταχάου θυμάται έπειτα από 70 έτη

Ο Κλεμάν Καντέν είχε χάσει κάθε ελπίδα και απλά περίμενε να πεθάνει όταν οι αμερικανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου στις 29/4/1945. Οπως διηγείται ο παλαίμαχος Γάλλος αντιστασιακός: «όταν

Τι μπορεί να κάνει στον εγκέφαλo μια γραμμή κοκαΐνης

Μια και μοναδική δόση κοκαΐνης είναι αρκετή να προκαλέσει μόνιμες βλάβες στον εγκέφαλο έδειξε νέα έρευνα του πανεπιστημίου  East Anglia. Σύμφωνα με τα νέα ευρήματα της έρευνας η εισπνοή μιας γραμμής κοκαΐνης μπορεί να προκαλέσει

Η νέα Bugatti Chiron θα «χτυπάει» ταχύτητα 463 χλμ./ώρα!

Τα στοιχεία που αφορούν στο νέο δημιούργημα της Bugatti έφερε το βρετανικό περιοδικό CAR.
Το υπεραυτοκίνητο που θα διαδεχθεί τη Veyron θα διαθέτει τον ίδιο, διάταξης  W 16κύλινδρο, κινητήρα 8.0-λίτρων , η απόδοση

Βρώμη: Η υγιεινή επιλογή για το πρωινό

Μήπως ανήκετε στους ανθρώπους που καταναλώνουν ακόμα επεξεργασμένα δημητριακά πλούσια σε ζάχαρη ως πρωινό; Αν πιστεύετε ότι η επιλογή σας αυτή είναι υγιεινή και νόστιμη, όπως σας διαβεβαιώνουν οι διαφημίσεις, είναι καιρός να αναθεωρήσετε και να βάλετε στη ζωή σας τη βρώμη, ένα δημητριακό από τα παλιά, που γίνεται μόδα ξανά!

Ζάχαρη - 5 αλλαγές που θα σας συμβούν αν την κόψετε

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε, όμως, ότι η ζάχαρη δεν είναι «κακή» αν προκύπτει φυσικά σε φρούτα και λαχανικά. Η «αρνητική» πλευρά της ζάχαρης εμφανίζεται σε περιπτώσεις τυποποιημένων και επεξεργασμένων προϊόντων όπου προστίθεται επιπλέον ζάχαρη.

Πεντανόστιμη μους μόκα - σοκολάτα που λιώνει στο στόμα σας

Η μους είναι πολύ ελαφρύ γλυκό και η πιο σωστή επιλογή για επιδόρπιο ύστερα από ένα απολαυστικό γεύμα. Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε και τα υλικά της υπάρχουν στο σπίτι σας σίγουρα. 
 
Υλικά 
 
3 αυγά
6 φύλλα ζελατίνας
500 ml κρέμα γάλακτος 35%

Στις 14 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετά τον Βενιζέλο

Στις 5, 6 και 7 Ιουνίου θα διεξαχθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα για τεχνικούς και διαδικαστικούς λόγους που αφορούν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωσή του.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Χωρίς ουσία οι προτάσεις της Ελλάδας

Τις ελπίδες για συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές διέψευσε την Πέμπτη αξιωματούχος της Ευρωζώνης με δηλώσεις του στο CNBC.

Νέα διαμαρτυρία της ΕΑΣ Πεζών για περικοπές στο ελαιοκομικό πρόγραμμα

Μετά την αρχική διαμαρτυρία για περικοπές κατά 63% του προγράμματος εργασίας του ελαιοκομικού φορέα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πεζών Ηρακλείου Κρήτης και σε συνέχεια του δελτίου Τύπου του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της 28ης Απριλίου - το οποίο αναφέρεται στην έγκριση της ενωσιακής

Στον Αρχιεπίσκοπο ΠΑΣΕΓΕΣ και ΣΕΚ για τα βοσκοτόπια της Εκκλησίας

Κοινή επίσκεψη των Προέδρων της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτου Καραμίχα, και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Παναγιώτη Πεβερέτου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β’ στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μετά από αίτημα των δύο Οργανώσεων.

Αυτά είναι τα 23 νησιά που θα χτυπήσει η... φοροκαταιγίδα - Τέλος 1-5 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση στα ξενοδοχεία

Εκπληξη αλλά και απορία για το πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί, προκαλεί το σενάριο των υποχρεωτικών συναλλαγών με κάρτα για ποσά πάνω από 70 ευρώ στα νησιά.
Την ίδια έκπληξη αλλά και οργή των ξενοδόχων προκαλεί η διαρροή ότι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται η επιβολή

Τα μέτρα - φωτιά για συντάξεις, ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις

Με τις «κόκκινες» γραμμές να παραμένουν σε ασφαλιστικό, εργασιακά και ΦΠΑ, στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί στο να προχωρήσουν σε «ευέλικτες κινήσεις» σε άλλα ζητήματα, προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία και να αποφευχθεί το «αίμα» που μετ' επιτάσεως ζητούν οι δανειστές.

ΤΣΙΠΡΑΣ:Το πολυτελές Mont Blanc των 500 Ευρώ που άλλαξε με Βic

Παρατηρώντας την τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα στο Star ο πρωθυπουργός, αρχικά διακρίνεται να κρατά ένα υπέροχο Mont Blanc στυλό, αξίας τουλάχιστον 500 ευρώ.

Οι Διευθυντές των σχολείων παραμένουν αξιολογητές των εκπαιδευτικών


29 Απριλίου 2015

Δ.Ο.Ε: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ Για τη συνάντηση του Δ.Σ. με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη


 
Σήμερα, 29/4/2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη έπειτα από τη χθεσινή πρόσκλησή του, ενώ είχαν ήδη κατατεθεί οι τροπολογίες που αφορούν την εκπαίδευση στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Αθλητισμού.

Oomi: Χειριστήριο “smart home” χωρίς… smartphone

Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να έχουμε το smartphone ως χειριστήριο του εξελιγμένου σπιτιού μας, αλλά το Oomi smart home προτείνει μία εναλλακτική λύση. 
Το Oomi smart home χρησιμοποιεί ως κέντρο… επιχειρήσεων το Oomi Cube, το οποίο είναι και εξοπλισμένο με πολλούς αισθητήρες για πληροφόρηση και διάγνωση τυχόν κινδύνων. Επιπλέον,

Βιντεοκλήσεις στο Facebook Messenger

To Facebook Messenger επεκτείνει ολοένα και περισσότερο τις λειτουργίες του και δίνει πλέον τη δυνατότητα της τέλεσης βίντεο-συνομιλιών στους χρήστες του, με το πάτημα ενός κουμπιού.
Το μόνο που χρειάζεται για δύο χρήστες που μιλούν μέσω

ΛΕΜΕΣΟΣ! Μπήκε με το αυτοκίνητο στην τράπεζα και τα έσπασε όλα

Με πρωτότυπο τρόπο επιχείρησε άγνωστος να κλέψει την Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Παρεκκλησιάς. Μπήκε με το αυτοκίνητο του στην τράπεζα, αλλά έμεινε με τη γλύκα... καθώς ήχησε ο συναγερμός!

Πώς και πότε μπορεί να γίνει δημοψήφισμα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε χθες στο τραπέζι το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος, σε περίπτωση ρήξης με τους δανειστές. Μετά την προχθεσινή αναφορά του στη συνέντευξη στο Star, ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ,

FAZ: Πόσο θα κοστίσει στη Γερμανία η διάσωση της Ελλάδας

Στο κόστος της διάσωσης της Ελλάδας για τη Γερμανία αναφέρεται σε σημερινό της άρθρο η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.
Όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα, μέχρι στιγμής, η διάσωση της Ελλάδας έχει κοστίσει στους διεθνείς πιστωτές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές

Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε ρόλο "Αξιολογητή":Κάλπες για τους διευθυντές σχολείων

Ρόλο αξιολογητή των διευθυντών σχολείων δια ψηφοφορίας αναλαμβάνουν οι σύλλογοι διδασκόντων! Σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης, στο εξής οι σύλλογοι διαδασκόντων θα αξιολογούν τους υποψηφίους και μάλιστα με αρκετά ισχυρή μοριοδότηση, η οποία θα αντιπροσωπεύει το 33% της συνολικής μοριοδότησης που μπορεί να λάβει ο υποψήφιος.

Bild: Ο Βαρουφάκης παρκάρει παράνομα

«Η Bild τσάκωσε τον Βαρουφάκη να παρκάρει παράνομα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας. 

Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το τέλος του λαϊκισμού στην Ευρώπη

Σαν μια παλίρροια κι άλλοτε σαν κύμα που κορυφώθηκε στην Ευρώπη, τα λαϊκιστικά κόμματα βρίσκονται σε φάση οπισθοχώρησης και αφήνουν πίσω τους μια πικρή κληρονομιά. 

Μοσκοβισί: «Καλό σημάδι» η αλλαγή Βαρουφάκη

«Η Ελλάδα οφείλει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις ώστε να κάνει την οικονομία της πιο ελκυστική» δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη του σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η

Αυτοί είναι οι νέοι φόροι - Διατηρείται ο ΕΝΦΙΑ - Παραμένουν οι «κόκκινες» γραμμές σε εργασιακό-ασφαλιστικό

Της Μαρίας Βουργάνα 
Χωρίς παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά αλλά με νέους φόρους, υποχρεωτική χρήση του «πλαστικού χρήματος» και αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή παρουσιάζεται

28 Απριλίου 2015

Αφιέρωμα στη Μάνη και τη Μονεμβασιά σε καναδική εφημερίδα

Τουριστικό αφιέρωμα στη Μάνη και τη Μονεμβασιά φιλοξενείται στην εφημερίδα Ottawa Citizen.

Το αφιέρωμα αναφέρεται στην αγριάδα του τοπίου της Μάνης και στην ομορφιά του, μεταφέροντας όμως και εικόνες από τη γραφική Καρδαμύλη με τα ταβερνάκια της.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έπαιξε στοίχημα για την ΕΚΤ

"Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε και έχασε το στοίχημα πως αν διαπραγματευθεί με εμάς, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα γκισέ των ταμείων, θα χαλαρώσει τους κανόνες", δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Αριστερή Πλατφόρμα είπε «όχι» στον Τσίπρα για έντιμο συμβιβασμό

Με ήπιο αλλά εμφατικό τρόπο η Αριστερή Πλατφόρμα λέει «όχι» στην πολιτική επιλογή ενός συμβιβασμού με εταίρους και δανειστές καθώς - όπως υποστήριξαν στελέχη της - ένας συμβιβασμός με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών δε μπορεί να είναι «αμοιβαία επωφελής».

Πήγε να… πνιγεί γιατί δεν του άρεσε η νύφη!

Ένας νεαρός γαμπρός από την κινεζική επαρχία Hubei ήταν τόσο απογοητευμένος μόλις αντίκρισε τη νύφη για πρώτη φορά λίγο πριν το γάμο που θέλησε να πνιγεί στον πλησιέστερο ποταμό! Ο 33χρονος Kang Hu τα είχε όλα έτοιμα για να παντρευτεί την 30χρονη Na Sung, μια γυναίκα

8 "σιωπηλά" σημάδια του θυρεοειδούς

Τα συμπτώματα είναι συχνά δυσδιάκριτα αλλά αν παρατηρήσετε κάποιο από τα ακόλουθα,  καλό θα ήταν να δώσετε περισσότερη σημασία και να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Σπάνιο παγόβουνο που αναποδογύρισε αποκαλύπτει τα μυστικά του

Κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ανταρκτική το 2014, ο φωτογράφος Alex Cornell έγινε μάρτυρας ενός πολύ σπάνιου φαινομένου το οποίο κατέγραψε με την κάμερά του.
Ένα παγόβουνο αναποδογύρισε αποκαλύπτοντας το ημιδιάφανο μπλε κάτω μέρος του, το οποίο είναι απολύτως καθαρό από χιόνι και άλλα συντρίμμια.