30 Απριλίου 2015

Πεντανόστιμη μους μόκα - σοκολάτα που λιώνει στο στόμα σας

Η μους είναι πολύ ελαφρύ γλυκό και η πιο σωστή επιλογή για επιδόρπιο ύστερα από ένα απολαυστικό γεύμα. Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε και τα υλικά της υπάρχουν στο σπίτι σας σίγουρα. 
 
Υλικά 
 
3 αυγά
6 φύλλα ζελατίνας
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
1/3 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζανιού στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
σιρόπι με άρωμα καφέ ή σάλτσα μόκα για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση 

 
Μουσκεύετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και τη διαλύετε σε ζεστό γάλα. Προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ στο ζεστό γάλα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε δυνατά τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το μείγμα της ζελατίνας ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη. Βάζετε στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτετε τη μαρέγκα με τη σαντιγί εναλλάξ, στο μείγμα των κρόκων. Βάζετε τη μους σε γυάλινα ποτήρια τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Σερβίρετε τη μους παγωμένη με τη σάλτσα μόκα
ΠΗΓΗ