2 Μαΐου 2015

Γκάλοπ: Κάτω από τις 10 μονάδες για πρώτη φορά η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας METRISI, για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, κλείνει η ψαλίδα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας και για πρώτη φορά η διαφορά τους είναι κάτω από 10 μονάδες!

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κυρίαρχος, παρότι η διαφορά μειώνεται στις 9,9 μονάδες, με 34,1%, έναντι της 24,2% της ΝΔ. Το Ποτάμι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,7%, οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται ενισχυμένοι στο 5,1%, όπως και το ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό, ενώ η Χρυσή Αυγή περιορίζεται στο 4,9% και το ΠΑΣΟΚ στο 3,4%. Το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται σε 12,8% και το «Άλλο κόμμα» στο 4,7%.
Σημαντικό τμήμα της κοινής γνώμης διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική των πρώτων 100 ημερών. Συγκεκριμένα, με την κυβερνητική πολιτική για το μεταναστευτικό διαφωνεί το 55,8%, για τις ιδιωτικοποιήσεις το 45,7%, για τις αλλαγές στην Παιδεία το 50,6%, για τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων το 63,1%, για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας το 63,1% και για τις προωθούμενες αλλαγές στο ποδόσφαιρο και τον αθλητικό νόμο το 46,3%.
Παράλληλα, ολοένα και γενικεύεται η απαισιοδοξία για το μέλλον, με πέντε στους δέκα πολίτες να πιστεύουν ότι τα πράγματα θα είναι χειρότερα σε 12 μήνες από σήμερα, τόσο στη χώρα όσο και στην κατάσταση του νοικοκυριού τους, ενώ μόλις δύο στους δέκα αισιοδοξούν και πιστεύουν ότι θα έχουν βελτιωθεί.