14 Μαρτίου 2015

Spiegel: Ας τους δώσουμε τις αποζημιώσεις για να έχουν μια δικαιολογία λιγότερη

«Χρήμα για τα θύματα, αλλά όχι για τον Τσίπρα» είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης που δημοσίευεται στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι το Βερολίνο πρέπει να υποχωρήσει στο θέμα των πολεμικών επανορθώσεων, καθώς αυτό θα ήταν ηθικά και πολιτικά ορθό. Κάτι τέτοιο όμως θα είχε και ως αποτέλεσμα να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να συνδέει τα οικονομικά της προβλήματα με το παρελθόν.

Σουλτς για Καμμένο: Τσίπρα διώξε τους ΑΝΕΛ

Σκληρή γλώσσα για τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Πάνο Καμμένο χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung.
Ο κ. Σουλτς καλεί τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαλλαγεί από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». «Θεωρώ πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι λάθος» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Και επίσημα σε αναστολή προεκλογικών υποσχέσεων

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη από το Κόμο της Ιταλίας πως «μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές» και ότι επί της ουσίας δεν είναι εκτός γραμμής, καθώς δεν θα ήταν δυνατόν η κυβέρνηση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει τόσα νομοσχέδια.

Με περίπου €5000 αυτή η εταιρεία αλλάζει το καστανό χρώμα των ματιών σου σε γαλάζιο, μόνιμα

Στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, γεννιόμαστε και πεθαίνουμε με ένα χρώμα ματιών.Τώρα όμως, και για πρώτη φορά στην ιστορία, η επιστήμη βρήκε τον τρόπο για να το αλλάξει αυτό, και δεν αναφερόμαστε σε φακούς επαφής ή σε κάποια εξειδικευμένη τεχνική τατουάζ.

Η εταιρεία Strome Medical, που έχει την βάση της στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανέπτυξε μία τεχνική που χρησιμοποιεί λέϊζερ για να αλλάξει το χρώμα των ματιών, μόνιμα.

Σύνταξη στα 50 και για άνδρες με ανήλικο παιδί!

Μεγάλες ανατροπές στο καθεστώς συνταξιοδότησης των ανδρών ασφαλισμένων του Δημοσίου μπορεί να φέρει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου. Η απόφαση δίνει το δικαίωμα σε πατέρα

13 Μαρτίου 2015

Κούρεμα έως και 100% σε προσαυξήσεις, πρόστιμα και τόκους για τους οφειλέτες που θα πληρώσουν μέχρι 27 Μαρτίου

Τροπολογία που ενεργοποιεί ρύθμιση – εξπρές που διαγράφει έως και 100% προσαυξήσεις, πρόστιμα και τόκους για τους οφειλέτες του Δημοσίου που θα πληρώσουν μέχρι και τις 27 Μαρτίου ολόκληρη ή μέρος της οφειλής τους κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ο νομισματικός πόλεμος και οι επιπτώσεις

Το δολάριο έφτασε ακόμα πιο κοντά στην απόλυτη ισοτιμία με το ευρώ την Τετάρτη, αυξάνοντας έτσι τα διλήμματα για την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία εν τω μεταξύ ετοιμάζεται για την πρώτη αύξηση επιτοκίων εδώ και περίπου μια δεκαετία. Το ευρώ έχει φτάσει κάτω από το 1,06 δολ., αφότου ο Μάριο Ντράγκι

12 Μαρτίου 2015

Καμπανάκι και από... ΗΠΑ για το ενεργειακό άνοιγμα Λαφαζάνη προς Ρωσία

Ενόχληση και υπερατλαντικά έχει αρχίσει να προκαλεί η επιχειρούμενη προσπάθεια μετατόπισης της κυβερνητικής πολιτικής στα ενεργειακά από την αμερικανο-ευρωπαική σφαίρα προς μια πιο «πολυδιάστατη πολιτική, με ανοίγματα προς κάθε κατεύθυνση» που φαίνεται να προσεγγίζει όλο και στενότερα τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή. 

EY: Πρόβλεψη για ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ κατά 1,7% φέτος και 2,4% το 2016

Ενισχυμένες από τις αισθητά μειωμένες τιμές του πετρελαίου και την ποσοτική χαλάρωση εισήλθαν στο 2015 οι χώρες της Ευρωζώνης, όπως διαπιστώνει η έκθεση της EY Eurozone Forecast (EEF) Spring 2015. Οι δύο αυτοί παράγοντες θα στηρίξουν την εγχώρια ανάκαμψη που ξεκίνησε το 2014, βοηθώντας την αύξηση του ΑΕΠ να φθάσει από το 0,9% το 2014 στο 1,5% φέτος και στη συνέχεια στο 1,8% το 2016.

11 Μαρτίου 2015

Γερμανίδα βουλευτής: « Οι ελληνικές απαιτήσεις για τις αποζημιώσεις είναι δικαιολογημένες»

Υπέρ των ελληνικών αξιώσεων για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων τάχθηκε η Γερμανίδα βουλευτής , Ανέτε Γκρόθ του κόμματος Die Linke.

Δημοψήφισμα ή πρόωρες εκλογές βλέπει το Stratfor

Στην σημαντική πιθανότητα δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα, εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση, αναφέρεται σε ανάλυσή του το Stratfor, του αμερικανικού κέντρου στρατηγικών μελετών.
«Τους επόμενους μήνες η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί μεγαλύτερες πιέσεις από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και γι' αυτό τον λόγο θα μπορούσε να καταστεί

Η τρόικα βγαίνει... από τον τάφο και η μεγάλη μάχη αρχίζει


Μπορεί να έχει μετονομασθεί, ως «θεσμοί», αλλά η τρόικα δεν έχει πεθάνει, τουλάχιστον για τους δανειστές: ο Γιάνης Βαρουφάκης, γράφοντας την Παρασκευή στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζήτησε συνομιλίες με τους «θεσμούς», στις Βρυξέλλες για τις 7 μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Αθήνα, αλλά η απάντηση που έλαβε δείχνει ότι οι δανειστές θέλουν μια... διαπραγμάτευση από τα παλιά, με μια νεκραναστημένη τρόικα.

Επιστρέφει άμεσα η δημοτική αστυνομία

Ρύθμιση για την άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας θα συμπεριλάβει  το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την αποκατάσταση όσων είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και άλλες διατάξεις εκδημοκρατισμού της δημόσιας διοίκησης.

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την πάταξη της διαφθοράς.



Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, όπως επίσης και από τη Νέα Δημοκρατία, τη Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ ψήφισε «παρών».

Βουλιάζει το ευρώ έναντι του δολλαρίου. Κλυδωνισμός στις αγορές. Τι προβλέπουν οι αναλυτές.

Σε χαμηλό 12 ετών  βρέθηκε πριν από λίγο το ευρώ , με την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να υποχωρεί εκ νέου κάτω από το 1,06 δολ.
 Νωρίτερα έφθασε στο 1,0574 με απώλειες 1,16%. Μετά τη Deutsche Bank κι άλλοι αναλυτές θεωρούν τώρα ότι το πιθανότερο για το κοινό νόμισμα να φτάσει σε parity με το αμερικανικό δολάριο, τοποθετώντας μάλιστα την εξέλιξη αυτή στις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Απίστευτος Ζουράρις: Οι Γερμανοί μας έχουν πρήξει... τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος

Αίσθηση προκάλεσε και πάλι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, καθηγητής Κώστας Ζουράρις ο οποίος έκανε μια ακόμη... αρχαιοπρεπή ομιλία στη Βουλή. Το σημείο, όμως, που προκάλεσε έκπληξη, αν και λίγοι το κατάλαβαν ήταν όταν ο κ. Ζουράρις μιλώντας για τους Γερμανούς είπε: «Τα μέζεά μας, μας τα έχουν πρήξει».
Διαβάστε την απολαυστική ομιλία:
Κυρία Πρόεδρε, την ευωχίαν μου προς εσάς.

Τέλος η τρόικα. Εγινε κουαρτέτο και θα ονομάζεται... Brussels Group

Ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες των τεχνικών κλιμάκιων με συμμετοχή στελεχών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, τον ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα, παρά τη χθεσινή εικόνα εμπλοκής.
Tο νέο σχήμα διαπραγμάτευσης θα ονομάζεται Brussels Group (BG). Τα τεχνικά κλιμάκια θα κάνουν τις διαπραγματεύσεις κι εφόσον

10 Μαρτίου 2015

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να αποφασίσει ποιος ασκεί μεταναστευτική πολιτική

Χάκερ εγκεφάλου: «Φύτεψαν» νέες ψεύτικες αναμνήσεις σε πειραματόζωα που κοιμόντουσαν

Γάλλοι επιστήμονες, σαν γνήσιοι χάκερ του εγκεφάλου, κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν τεχνητές -δηλαδή ψεύτικες- αναμνήσεις (θετικά συναισθήματα) στην μνήμη ποντικιών, ενόσω αυτά κοιμούνταν. Το επίτευγμα, μεταξύ άλλων, μπορεί μελλοντικά να ανοίξει το δρόμο για μια νέου τύπου υπνοθεραπεία της κατάθλιψης στους ανθρώπους ή σε άτομα που βασανίζονται από χρόνιες φοβίες και τραυματικές αναμνήσεις, όπως συμβαίνει στη διαταραχή του μετατραυματικού στρες.

Έβαλαν…σεκιούριτι για να φυλάνε τα χωράφια στον Τύρναβο

Δραστικά μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά κρούσματα κλοπών στο αρδευτικό τους δίκτυο αποφάσισαν να λάβουν οι αγρότες στον Τύρναβο.

Η Ελλάδα είναι πολύ πιο σημαντική από όσο πιστεύει ο κόσμος, δηλώνει Αμερικανός πρέσβης

Ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα επιμένει να υπενθυμίζει το πρόβλημα της Ελλάδας και στη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η

Ο Γλέζος επιμένει: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σεβαστεί τη λαϊκή εντολή και να τηρήσει όσα είπε προεκλογικά

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, συνήλθε σε σύσκεψη στην Αθήνα, η Πολιτική Γραμματεία της Κίνησης Ενεργών Πολιτών και με τη συμμετοχή του Μανώλη Γλέζου.
 Στην σύσκεψη έγινε αποτίμηση των πρώτων ημερών της νέας κυβέρνησης και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. κα το Δ.Ν.Τ.

Ομιλία της Κομμουνιστικής τάσης ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο και νέα σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα

Για ακόμη μια φορά η Κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την αντίθεση της στην πολιτική της κυβέρνησης και το Σάββατο διοργανώνει εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν και δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

8 Μαρτίου 2015

Θέμα για τις κυρώσεις στη Ρωσία ‘ανοίγει’ ο Κοτζιάς στην ΕΕ: Πείτε μας τι θα κάνετε με τους αγρότες μας


«Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής κρίσης. Μας κοστίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι έχουμε εμπάργκο στην αγροτική μας παραγωγή και η ΕΕ πρέπει να συζητήσει ειλικρινά τι θα γίνει με τα οικονομικά προβλήματά μας, τα οποία

Βόμβα Βαρουφάκη: Δημοψήφισμα για το ευρώ αν δεν δεχθούν το ελληνικό σχέδιο!


Bόμβα στο πολιτικό σκηνικό και την οικονομία, βάζει ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών ο οποίος επίσημα θέτει θέμα εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες. «Αν η ΕΕ δεν αποδεχτεί το σχέδιο της Ελλάδας, θα μπορούσαμε να κάνουμε ένα δημοψήφισμα για το ευρώ» δήλωσε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera ο ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το μέλι

1. Η μέλισσα εμφανίστηκε στη Γη περίπου… 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, πολύ πριν τον άνθρωπο!    
2. Η γεωγραφική θέση της ανάμεσα σε τρείς ηπείρους , τα πάμπολλα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά  και λουλούδια και ο ήλιος της Ελλάδας δημιούργησαν ένα ιδανικό περιβάλλον για τις μέλισσες εδώ και χιλιετίες.    3. Οι ελληνικοί μύθοι περιγράφουν τον Δία τον Μελισσέα να θρέφεται από μέλισσες στο Ιδαίο Αντρο της Κρήτης , τον δε πανέμορφο θεό Απόλλωνα αποκλειστικά με νέκταρ και αμβροσία . Οι Ολύμπιοι θεοί θρέφονταν επίσης με αμβροσία (μέλι) και νέκταρ (υδρόμελο=ηδύποτο που παράγεται από τη αλκοολική ζύμωση του μελιού) ενώ οι άτυχοι νεκροί έπρεπε να κρατούν μιά μελόπιτα καθώς κατέβαιναν στον Αδη για να εξευμενίσουν τον Κέρβερο.

Αυτό είναι το νέο ελικόπτερο - υπερόπλο των ΗΠΑ και της NASA

Ο Αμερικανικός στρατός συνεργάζεται με τη NASA και το Ναυτικό για να φέρουν εις πέρας τον σχεδιασμό και την κατασκευή των ελικοπτέρων νέας γενιάς που θα αποτελούν μέρος των "υπερόπλων" των ΗΠΑ για το μέλλον.
Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα και ελικόπτερα που έχουν σχεδιαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, πολλά εκ των οποίων έχουν πωληθεί σε ευρωπαϊκά κράτη.
Η ομάδα design AMRDEC VizLab έχει

"Δεν τα δήλωσα γιατί δεν ήμουν υποχρεωμένος" λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Στα... χαρακώματα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με εκατέρωθεν "βολές"
- Παραδέχεται ο Γκίκας Χαρδούβελης ότι δεν υπέβαλε πόθεν έσχες
- “Δεν είχα υποχρέωση” δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών
- ΣΥΡΙΖΑ: "Έπιασαν τον Χαρδούβελη και τη ΝΔ με την γίδα στην πλάτη"
- Με επείγον έγγραφο προς τη Βουλή ο Π. Νικολούδης ζητά να ελεγχθεί ο Χαρδούβελης