8 Μαρτίου 2015

"Δεν τα δήλωσα γιατί δεν ήμουν υποχρεωμένος" λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ

Στα... χαρακώματα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με εκατέρωθεν "βολές"
- Παραδέχεται ο Γκίκας Χαρδούβελης ότι δεν υπέβαλε πόθεν έσχες
- “Δεν είχα υποχρέωση” δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών
- ΣΥΡΙΖΑ: "Έπιασαν τον Χαρδούβελη και τη ΝΔ με την γίδα στην πλάτη"
- Με επείγον έγγραφο προς τη Βουλή ο Π. Νικολούδης ζητά να ελεγχθεί ο Χαρδούβελης

Την ώρα που η οργή στους φορολογούμενους πολίτες ξεχειλίζει και οι αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή είναι "εκρηκτικές", ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, παραδέχεται πως έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από το δημοσίευμα της Real News, έχει ξεσπάσει... πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

O ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανέφερε πως εκτός από τον ίδιο τον πρώην "τσάρο" της οικονομίας, οι όποιες ευθύνες βαραίνουν και "όσους τον επέλεξαν"...Η Νέα Δημοκρατία με την σειρά της πήρε θέση και κράτησε αποστάσεις από τον Γκίκα Χαρδούβελη, χωρίς να χάνει την ευκαιρία να... αντεπιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αναφορά σε στελέχη της κυβέρνησης των οποίων οι λογαριασμοί έχουν μπει στο "στόχαστρο" τους τελευταίους μήνες.

Κι ενώ ο πρώην "τσάρος της οικονομίας", ισχυρίζεται πως δεν είχε υποχρέωση να δηλώσει τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται και επιτίθεται ξανά τόσο στον Γκίκα Χραδούβελη προσωπικά, όσο και στη Νέα Δημοκρατία.


Όλη η δήλωση-απάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη:


"Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:
Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται  σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.
Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.
Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.  
Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)
", ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Οι "επίμαχες" κινήσεις του Χαρδούβελη


Πιο συγκεκριμένα και όπως περιγράφεται στο έγγραφο Νικολούδη, στις 31 Μαίου του 2012, την περίοδο δηλαδή που ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, άνοιξε στην τράπεζα HSBC Ελλάδας λογαριασμό στον οποίο πιστώνεται το ποσό των 507.375 η συνέχεια εδώ στο newsit