21 Μαρτίου 2015

Βενιζέλος: Πρόταση για αλλαγή ηγεσίας στις 7 Ιουνίου

Συνολική κριτική στην κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, υποστηρίζοντας ότι στους δύο μήνες μετά τις εκλογές έχουν επιδεινωθεί όλα τα μεγέθη της οικονομίας και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε «απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό».

Οι άξονες της «νέας» συμφωνίας

Η  επταμερής συνάντηση (Μέρκελ, Ολάντ, Τσίπρας, Τουσκ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ) στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες και η δευτεριάτικη συνάντηση μετά γεύματος

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ


ΕΡΧΕΤΑΙ… ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

Η «μάχη» της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς μόλις ξεκίνησε, με την ψήφιση του νόμου όσον αφορά στη φορολόγηση των εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε φορολογικούς παραδείσους.
Δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, κατέστη απόλυτα σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην υλοποίηση της

Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΒΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ»

Βαρύτατους υπαινιγμούς κατά της κυβέρνησης επιστράτευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις και την επανεκκίνηση της οικονομίας - Απάντηση Βούτση.
Απαξιώνοντας τα πεπραγμένα της χθεσινοβραδινής (19/3) επταμερούς Συνόδου Κορυφής, ο κ. Βενιζέλος υπαινίχθηκε την

20 Μαρτίου 2015

Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός

Οι δύο κατηγορούμενοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση πέρασαν το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όπου βρίσκονταν από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου.

Γιούνκερ: Δίνουμε 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική κρίση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει σην Ελλάδα κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το χαμό του συντρόφου μας Θωμά Καραγιάννη



Η ΔΗ.ΣΥ. εκπαιδευτικών Π.Ε. εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη των μελών και των φίλων της, για το χαμό του Θωμά Καραγιάννη.
Ο Θωμάς σε όλη του τη διαδρομή υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης ( Αιρετός ΚΥΣΠΕ, Αντιπρόεδρος ΔΟΕ, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αχαΐας, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πάτρας) τον αγώνα για καλύτερη Παιδεία.

Βιβή τάτση: ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ τα παραδοσιακά μας τραγούδια.¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό κέντρο στις 26 Μαρτίου 2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 μ.μ.



Η Αντιδημαρχία Παιδείας Νεολαίας και Αθλητισμού με την Μουσικό Βιβή Τάτση θα παρουσιάσουν το CD «Δρακότρυπα τα παραδοσιακά μας τραγούδια» στο ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό κέντρο στις 26 Μαρτίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 μ.μ.
Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης της με την κλασική μουσική, το κλασικό τραγούδι αλλά και την πορεία της στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας η δημιουργός παρουσιάζει τη συγκεκριμένη δουλειά βάζοντας ένα λιθαράκι στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

19 Μαρτίου 2015

Σημαντική πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει σημαντική πτώση σε ποσοστό 1,61% και διαμορφώνεται στα 1,0660 δολάρια, μετά τη χθεσινή ανάκαμψη στα 1,10 δολάρια.
Το ευρώ βρίσκεται στα 128,669 γεν, στο 0,7189 με τη στερλίνα και στο 1,0578 με το ελβετικό φράγκο.

Εκδίκηση σε έναν άπιστο: Τον έδεσαν, τον βασάνισαν και του έκαψαν τα γεννητικά όργανα με ισιωτικό μαλλιών

Έβγαινε και με τις τρεις παράλληλα και όταν το έμαθαν αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν. Τρεις γυναίκες, από το Βόρειο Γιορκσάιρ της Βρετανίας, η Νάταλι Λίλει 19 ετών, η Λι Γουάιτ 22 ετών και η Λωρέν Ερλς 47 ετών μαζί με τον 27χρονο Μπρέντ Τέιλ βασάνισαν έναν άνδρα που έβγαινε ταυτόχρονα και με τις τρεις.

Η Bild χαρακτηρίζει τον Βαρουφάκη ψεύτη και προβλέπει το τέλος του

Τον απόλυτο τίτλο «ψεύτης» χαρακτηρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δημοσίευμα της Bild με αφορμή τις δικαιολογίες του υπουργού Οικονομικών σε σχέση με τη χειρονομία -σηκωμένο μεσαίο δάχτυλο- σε ομιλία του στο Ζάγκρεμπ το 2013.

Bloomberg: Η κυρία Μέρκελ θα είναι καλή με τον Τσίπρα – Δεν θα του δώσει τελεσίγραφο

Μία ήπια στάση θα κρατήσει η συνήθως αυστηρή Γερμανίδα Καγκελάριος απέναντι στον Έλληνα Πρωθυπουργό στη σημερινή πενταμερή συνάντηση με Ολάντ και εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών πριν τη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πανωλεθρία για Ντάισελμπλουμ στις περιφερειακές εκλογές της Ολλανδίας

Πανωλεθρία για τον Γέρουν Ντάισελμπλουμ στις περιφερειακές εκλογές στην Ολλανδία.
Οι Εργατικοί στους οποίους πρόσκειται ο Ντάισλεμπλουμ, αποτελούν κυβέρνηση μαζί με τους Φιλελεύθερους.
Στα πρώτα exit polls έχασαν περίπου 7,3% της δύναμής τους

18 Μαρτίου 2015

ΟΜΑΔΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ " Δικαίωμα στην Εκπαίδευση"

Η εποχή της παραπλάνησης έχει τελειώσει…

Σε αναμονή για ακόμη μια φορά παραμένουν οι νηπιαγωγοί μετά και από την συνάντηση της ΔΟΕ με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων, που απασχολούν τον κλάδο για πολλά χρόνια.

Microsoft: Η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 αφορά και τους "πειρατές"

Οι ειδήσεις συνεχίζουν να έρχονται από το συνέδριο WinHEC που διεξάγεται στην Κίνα, με το "αφεντικό" των Windows 10, Terry Myerson να φέρνει το χαμόγελο στους απανταχού πειρατές των Windows.

Μετά την Ελλάδα και η Ιταλία ζητά αποζημιώσεις

Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων στην Ιταλία, μετά από προσφυγές στο συνταγματικό δικαστήριο της Ρώμης. Θύματα της Βέρμαχτ εξακολουθούν να διεκδικούν επανορθώσεις.

Υποχωρεί η εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ. Η Τρόικα είναι ακόμη εδώ

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν οι πολίτες την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και τις κινήσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Το «Βήμα» αγρίεψε: Τα λάθη του κ. Τσίπρα

Νέα στροφή κάνει η εφημερίδα «Το Βήμα» και ενώ στην αρχή εκθείαζε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τώρα την επικρίνει για την πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργεί και τα βάζει ακόμη και με τον πρωθυπουργό.

Ομπάμα στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας: Βρείτε μια ρεαλιστική λύση

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Μπάρακ Ομπάμα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των εταίρων με την Ελλάδα.
Πριν από λίγο, τηλεφώνησε στην Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία συνομίλησε ειδικά για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει «μια ρεαλιστική συμφωνία για την χώρα μας».

Η Κωνσταντοπούλου αφήνει αιχμές και κατά του ίδιου του Αλ. Τσίπρα

Δεν έχει τέλος η «φωτιά» που άναψε στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία με τις κινήσεις δείχνει να αυτονομείται προκαλώντας την οργή μεγάλου μέρους του κοινοβουλίου. Ο χαμός που έγινε με αφορμή την αποδοχή της Προέδρου της πρότασης της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία, είχε και συνέχεια με την κ. Κωνσταντοπούλου να κατεβαίνει από τη θέση της και να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά πάντων.

Σεισμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί ο Μηλιός από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής

Την αποχώρησή του από το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μέσω twitter. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης αποχαιρέτησε το τμήμα οικονομικής πολιτικής με το εξής μήνυμα: «Τμήμα οικονομικής πολιτικής, αποχαιρετισμός. Με ευγνωμοσύνη για την εκτίμηση, τη συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη» έγραψε χαρακτηριστικά.

17 Μαρτίου 2015

Ζευγάρι Γερμανών πλήρωσε το μερίδιό του από τις πολεμικές αποζημιώσεις

Το αίτημα για την καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην πολιτική επικαιρότητα, εισακούστηκε από ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών που έσπευσαν να δώσουν στην Ελλάδα το δικό τους μερίδιο μέσω δωρεάς σε κοινωνικό φορέα στο Ναύπλιο.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ -ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Ρωσικό «βαρύ» drone πολλαπλών χρήσεων


Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) δύο τόνων που προορίζεται για πολλαπλές χρήσεις, καθώς θα είναι ικανό να απογειώνεται/ προσγειώνεται οπουδήποτε αναπτύσσει ηUnited Instrument
Corporation, παρακλάδι της Rostec, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

«Κάντε ησυχία όταν τα παιδιά κοιμούνται, όχι όταν τα σκοτώνουν»...


Στις τράπεζες σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια

Από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των «θεσμών» (του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) θα βρίσκονται στις τράπεζες, στο πλαίσιο συναντήσεων με το πιστωτικό σύστημα.
Οι πρώτες επαφές πάντως των κλιμακίων αυτών πραγματοποιήθηκαν ήδη χθες με αντίστοιχα της Τράπεζας της Ελλάδος, για να σχηματιστεί η κατ' αρχήν εικόνα. Τελευταία φορά εκπρόσωποι των

Ερχεται η ρύθμιση για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών ακινήτων - Ποια ακίνητα προστατεύονται

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η ρύθμιση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του χρόνου από το υπουργείο Οικονομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, και δεν αποκλείεται η κατάθεσή της στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.
Με βάση πληροφορίες σχετικά με αυτά που θα προβλέπει η ρύθμιση, θα απαγορεύονται μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου 2015 οι πλειστηριασμοί ακινήτων οφειλετών που χρησιμεύουν ως κύρια ή μοναδική κατοικία τους και δηλώθηκαν ως τέτοια στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος.

16 Μαρτίου 2015

Δημοσίευμα φωτιά σε Γερμανία για κούρεμα καταθέσεων όπως στην Κύπρο!

Δεύτερο δημοσίευμα - βόμβα στη Γερμανία για το ελληνικό πρόβλημα με το περιοδικό Spiegel να υποστηρίζει ότι στη γερμανική κυβέρνηση σκέφτονται μήπως είναι λύση ένα ανάλογο κούρεμα των καταθέσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, Αγκ. Μέρκελ και Β. Σόιμπλε, μεταξύ των… ανορθόδοξων λύσεων που σκέφτονται για την Ελλάδα

Πίνακες με 1,3 εκατ. Ελληνες με καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ, από το 2000 μέχρι το 2012.

Υλικό-βόμβα, στο οποίο περιλαμβάνονται φοροφυγάδες και διακινητές μαύρου χρήματος σε βάθος τουλάχιστον 15ετίας, παρέμενε ανεκμετάλλευτο στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς δεν είχε γίνει η ταξινόμηση και οι απαραίτητες διασταυρώσεις, παρά το γεγονός ότι είχε παραδεχτεί τη σπουδαιότητά του και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος.

Παρέλαση της 25ης Μαρτίου: Μπάντες του Στρατού θα παίζουν... δημοτικά για να χορεύει ο κόσμος

Η πρώτη παρέλαση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτές των τελευταίων ετών, αφού θα συνοδεύεται από τραγούδια και χορούς στο Σύνταγμα και θα έχει χαρακτήρα λαϊκής εκδήλωσης.

Τόνωση της ρευστότητας στην αγορά με μικροδάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας

Ρευστότητα στην αγορά με τη μέθοδο των μικροδανείων μέχρι 25.000 ευρώ, διαμέσου της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας ή Ταμείου, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης στη γενική συνέλευση των εμπόρων και το γνωστοποίησε με σημερινή της ανακοίνωση η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Εκοψε τις φλέβες του ο Βαγγέλης Γιακουμάκης - Αυτοκτονία έδειξε η νεκροψία

Σε αυτοκτονία οφείλεται ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.
Η νεκροψία έδειξε ότι ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Ιανουαρίου και πως πέθανε από αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό περικάρπιο.