20 Μαρτίου 2015

Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός

Οι δύο κατηγορούμενοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση πέρασαν το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όπου βρίσκονταν από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου.


Έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα είχαν συγκεντρωθεί λιγοστοί υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επευφήμησαν τους αποφυλακισθέντες.
Ωστόσο, τα αίματα άναψαν όταν οι συγκεντρωμένοι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με άτομο το οποίο επισκεπτόταν τα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που κρατούνται στον Κορυδαλλό. 

Ο επισκέπτης άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, με τους υποστηρικτές του κόμματος να κινούνται εναντίον του. Χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών των ΜΑΤ, προκειμένου να μη δοθεί συνέχεια στο περιστατικό.Υπενθυμίζεται ότι την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. 

Παράλληλα στο γραμματέα της ΧΑ επιβλήθηκε και η έξοδος από τη χώρα. Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Προβατάρης ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ. 

Στον Γ. Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση. 

 Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.