18 Μαρτίου 2015

Σεισμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί ο Μηλιός από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής

Την αποχώρησή του από το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε μέσω twitter. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης αποχαιρέτησε το τμήμα οικονομικής πολιτικής με το εξής μήνυμα: «Τμήμα οικονομικής πολιτικής, αποχαιρετισμός. Με ευγνωμοσύνη για την εκτίμηση, τη συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη» έγραψε χαρακτηριστικά.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς συνδυάζεται με την αποστασιοποίηση του κ. Μηλιού από τις διαπραγματεύσεις. Οπως λέγεται στο παρασκήνιο ο κ. Μηλιός φαίνεται να μη συμφωνεί με τους χειρισμούς του κ. Βαρουφάκη.
Ο κ. Μηλιός είχε αντιδράσει έντονα στη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup με σχετικό άρθρο στο οποίο είχε αποδομήσει και ειρωνευθεί την επιχειρηματολογία του υπουργού Οικονομικών. Στον κ. Μηλιό είχε απαντήσει τότε ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος τον κατηγόρησε ότι υιοθετούσε την επιχειρηματολογία της ΝΔ.
Σε άρθρο του ο κ. Μηλιός έγραφε στα τέλη Φεβρουαρίου έκανε λόγο για ελλιπή προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές τακτικές του Υπουργού Οικονομικών, όπως για παράδειγμα την απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση και την εκφορά κάποιων γενικών αρχών της πρότασης για την απομείωση του χρέους από το Λονδίνο.
Πριν μερικές ημέρες ο κ. Μηλιός είπε στον Σκάι: «Η εμπιστοσύνη δε κερδίζεται με υπαναχωρήσεις αλλά με δουλειά, σταθερότητα κι αρχές», αφήνοντας αιχμές για τον κ. Βαρουφάκη.