20 Μαρτίου 2015

Γιούνκερ: Δίνουμε 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική κρίση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει σην Ελλάδα κονδύλια ύψους 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Γιούνκερ ανακοίνωσε πως η ΕΕ θα διαθέσει 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και της ανεργίας και την ενίσχυση της ανάπτυξης.
«Θα χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», τόνισε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα μπορέσουμε να υιοθετήσουμε ένα σύστημα για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.
«Η Ελλάδα θα λάβει αυτά τα χρήματα όχι για την διάρθρωση ταμείων αλλά για την κοινωνική συνοχή» σημείωσε, τονίζοντας ότι «με αυτά τα κονδύλια θα δοθεί απάντηση στην ανεργία των νέων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την ενθάρρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
«Θα πρέπει να υπάρξει θετική ανταπόκριση σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου και υπ.ουργών Οικονομικών για να υιοθετηθούν τα κατάλληλα νομοθετικά κείμενα» επεσήμανε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι έωςτα μέσα Ιουνίου θα μπει σε εφαρμογή αυτό το σύστημα για να εδραιωθεί η αναγκαία εγγύηση και του ιδιωτικου φορέα
Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι έγινε συζήτηση και για το διατλαντικό εμπόριο. «Πρέπει να μπούμε σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ» σημείωσε.