19 Μαρτίου 2015

Η Bild χαρακτηρίζει τον Βαρουφάκη ψεύτη και προβλέπει το τέλος του

Τον απόλυτο τίτλο «ψεύτης» χαρακτηρίζεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε δημοσίευμα της Bild με αφορμή τις δικαιολογίες του υπουργού Οικονομικών σε σχέση με τη χειρονομία -σηκωμένο μεσαίο δάχτυλο- σε ομιλία του στο Ζάγκρεμπ το 2013.

Η εφημερίδα σημειώνει χαρακτηριστικά: «Μας έδειξε το μεσαίο δάχτυλο και στη συνέχεια με αναίδεια είπε ψέματα προβλήθηκε το βίντεο με τη χειρονομία του υπουργού Οικονομικών. Τώρα είναι ο Έλληνας ψεύτης. Ο καθένας μπορεί να αναφερθεί σε αυτόν ως «ο κύριος με το μεσαίο δάχτυλο». Τόσο γρήγορα μπορεί να γίνει. Ταχύτατη άνοδος, αστραπιαία κάθοδος». σημειώνει η Bild
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Έλληνας υπουργός «έχει τελειώσει, καθώς όποιος βλέπει τον Γιάνη Βαρουφάκη, θα «βλέπει» πάντα το μεσαίο του δάχτυλο. Όποιος τον ακούει, θα ακούει πάντα «stick the finger to Germany», ανεξάρτητα απ’ το τι λέει».
Η Bild τονίζει πάντως, ότι θα μπορούσε η χειρονομία του κ. Βαρουφάκη, να μην αποτελεί πρόβλημα εφόσον δεν ήταν υπουργός Οικονομικών το 2013 αλλά «το ψέμα» υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα «προέρχεται από τον ίδιο τώρα που είναι υπουργός».
«Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα όταν υποστήριξε ότι «το βίντεο είναι μονταρισμένο. Δεν έχω υψώσει το δάχτυλο στη Γερμανία». Η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα-πρόβλημα με έναν προβληματικό υπουργό Οικονομικών», συμπληρώνεται στο δημοσίευμα.