31 Ιανουαρίου 2015

Θύμα σωματικής ή σεξουαλικής βίας μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως

Νέα Υόρκη
Μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλικήβία από τον σύντροφό της, ενώ το 7% των γυναικών της αναμένεται, κάποια στιγμή στη ζωή τους, να πέσουν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από κάποιον άνδρα, που δεν είναι σύντροφός τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Lancet.
Σειρά μελετών που περιλαμβάνονται στο ειδικό

Τα «πράσινα» επαγγέλματα που χτυπούν τον εφιάλτη της ανεργίας

Τα «πράσινα» επαγγέλματα που χτυπούν τον εφιάλτη της ανεργίας
Με το πρόβλημα του επαγγελματικού αδιεξόδου να χτυπάει όλο και περισσότερους νέους, η στροφή σε νέους τομείς απασχόλησης είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Μάλιστα οι περισσότεροι αναζητούν διέξοδο στα «πράσινα» επαγγέλματα.Σύμφωνα με το «Εθνος», στην Ελλάδα πολλοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς τις «πράσινες» θέσεις εργασίας, καθώς ειδικά στο εξωτερικό η ζήτηση είναι αυξανόμενη χρόνο με τον χρόνο, ενώ την επόμενη πενταετία

1ος κύκλος διαλέξεων «Ιατρική- Η δια βίου προστασία της Υγείας»

Το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει κύκλο πανεπιστημιακών διαλέξεων για όλους τους πολίτες. Τα μαθήματα απευθύνονται στο ευρύ κοινό με σκοπό την προσφορά σύγχρονων και έγκυρων γνώσεων πάνω στα σημερινά προβλήματα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Χορηγείται δίπλωμα συμμετοχής και διδακτικό υλικό. Η εγγραφή γίνεται κατά την προσέλευση στο πρώτο μάθημα (ώρα 19.00-21.00). Για πρόσθετες πληροφορίες:

Δωρεάν σεμινάρια για γυναίκες με καρκίνο μαστού

Δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της θεραπείας για τον καρκίνο του μαστού (χημειοθεραπεία/ακτινοθεραπεία) διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι παρενέργειες στην ποιότητα ζωής τους. Επιπτώσεις που αυξάνουν την πιθανότητα μη συμμόρφωσης με την θεραπεία, αφού οδηγούν σε αντιδράσεις του δέρματος και σε κάποιες περιπτώσεις σε αυξημένη

Νέα προθεσμία για την προκήρυξη προστατευόμενων του Ν.2643/98

Μετά την αναστολή λόγω των εκλογών, ξεκινά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 η νέα προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις 14 αρμόδιες Επιτροπές Πανελλαδικά του Ν.2643/98, η οποία λήγει την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου (ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, ΤΕΚΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΕΜΜΕΣΗ ΑΜΕΑ, ΤΕΚΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ) και διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με τις αντίστοιχες

ΣΥΡΙΖΑ : Όχι ως ταύροι σε υαλοπωλείο για τις διοικητικές θέσεις!

Η συζήτηση ήταν επόμενο να ξεκινήσει από τη νύχτα της περασμένης Κυριακής, αλλά φαίνεται ότι … κλιμακώνεται αφενός μετά την είδηση για την αξιοποίηση του Γιάννη Ταφύλλη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αφετέρου μετά την παραίτηση της Καλλιόπης Γερακούδη : Θα αξιοποιηθούν σε διάφορες θέσεις του ευρύτερου κυβερνητικού σχηματισμού γνωστά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, με δεδομένη και την μη εκπροσώπηση της Θεσσαλίας στη

Μπαργιώτας: «Τώρα, μετά την νίκη αρχίζουν τα δύσκολα»

Ευχαριστήριο μήνυμα εξέδωσε ο Λαρισαίος βουλευτής του Ποταμιού, Κώστας Μπαργιώτας.
Αναλυτικά η δήλωση: «Ξεκινήσαμε μια προεκλογική περίοδο εξαιρετικά σύντομη και απαιτητική.
Δεκάδες άνθρωποι αγκάλιασαν την προσπάθεια που κάναμε.
Εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και μέρες ολόκληρες από τη ζωή τους, πολίτες που έδειξαν ενθουσιασμό και συντάχθηκαν μαζί μας από την πρώτη στιγμή. Τώρα, μετά την νίκη αρχίζουν τα δύσκολα.

Το YouTube θα χρησιμοποιεί πλέον το HTML5 ως στανταρ αντί του Flash

Το YouTube ανακοίνωσε ότι πλέον θα χρησιμοποιεί το HTML5 ως το στάνταρ για το video playback, κάνοντας το πρώτο βήμα για την απομάκρυνσή του από τον Flash Player της Adobe. Έτσι οι Chrome, IE 11, Safari 8 και οι beta εκδόσεις του Firefox, θα χρησιμοποιούν το HTML5 ως την στάνταρ επιλογή στις σελίδες του YouTube.

Πολύ σκληρό για να πεθάνει το PirateBay, επανέρχεται δριμύτερο

Για ακόμη μια φορά, το PirateBay αποδεικνύεται αθάνατο, επιστρέφοντας στα γνώριμα μέρη πλήρως λειτουργικό.Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την έφοδο της Σουηδικής αστυνομίας στα γραφεία της ιστοσελίδας, με αποτέλεσμα την απενεργοποίηση από τις 10 Δεκεμβρίου, της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας πειρατικού λογισμικού. Στα γεγονότα που ακολούθησαν το κλείσιμο του PirateBay περιλαμβάνεται η "βοήθεια" από την έτερη ιστοσελίδα πειρατικού λογισμικού, Isohunt η οποία ως ένδειξη αλληλεγγύης δημιούργησαν το Old PirateBay με τη βάση του PirateBay.

Ραγδαίες εξελίξεις: Εκτακτο Eurogroup ζητά ο Ντράγκι για να συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα ο ELA στις ελληνικές τράπεζες

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ελλάδας και των διαπραγματεύσεων με την τρόικα καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μάριο Ντράγκι ζητά από τους Ευρωπαίους τη σύγκλιση έκτακτου Eurogroup εντός της επόμενης εβδομάδας.
Ο λόγος είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θέλει πολιτική απόφαση για την Ελλάδα προτού αποφασίσει αν θα συνεχίσει ο ELA να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι η ΤτΕ έχει προσφύγει στον έκτακτο μηχανισμό στήριξης για την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες και ο ELA είχε δώσει 2 εβδομάδων

Επίδειξη δύναμης στους δρόμους της Μαδρίτης από το Podemos


Τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας θέλει να γεμίσει το Podemos στη συγκέντρωση που έχει διοργανώσει για τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.


«Δεν κάνουμε αυτή τη συγκέντρωση για να ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση, αλλά για να πούμε ότι το 2015 θα υπάρχει μια κυβέρνηση των πολιτών» δήλωσε σχετικά ο ηγέτης του Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Παλλαϊκό συλλαλητήριο μέσω Facebook για να στηριχθεί ο Τσίπρας στη διαπραγμάτευση

Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω Facebook καλούνται οι χρήστες του μέσου δικτύωσης για τις 17 Φεβρουαρίου, προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

ΒΟΜΒΑ: Η Ελλάδα θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να βάλει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας

Η Ελλάδα ίσως προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά μέτρων προκειμένου να βάλει τέλος στο πρόγραμμα λιτότητας Αυτό ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) σύμφωνα με ανταπόκριση της Deutsche Welle.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Αναστέλλεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Την αναστολή των τρεχουσών διαδικασιών αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αναστέλλονται ανακοίνωσε επίσημα σήμερα Σάββατο το υπουργείο Παιδείας, διότι σύμφωνα με το ανακοινωθέν «δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό» και «προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΗΠΑ: «ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ 1953 ΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΟΥ ΕΣΒΗΣΕ ΤΑ ΧΡΕΗ»!



Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης της Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, αποτυπώνεται με ένταση σε δημοσίευμα της WASHINGTON POST, με τίτλο “Για την ελληνική κρίση η Γερμανία να μάθει από το δικό της οικονομικό παρελθόν”.

30 Ιανουαρίου 2015

Ισλανδία: «Βγήκαμε από την κρίση γιατί δεν ακούσαμε την Τρόικα»


Μια παλιότερη είδηση με ιδιαίτερη σημασία (Δημοσιεύτηκε στην Ημηρεσία 1/2/2013)

«Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν» λέει στην Deutsche Welle σήμερα o πρόεδρος της χώρας Ολ. Γκρίμσον. Ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η Ισλανδία.

ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 
1) Лавров пригласил нового главу МИД Греции посетить Москву ( http://itar-tass.com/politika/1732202) – Ο Λαβρόφ προσκάλεσε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στη Μόσχα (αναφέρεται στο πολύ ζεστό και φιλικό τηλεγράφημα του Λαβρόφ προς τον Κοτζιά)

Επισήμως στον Ολυμπιακό ο Σαντάνα

Ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της απόκτησης του Φελίπε Σαντάνα από τον Ολυμπιακό που πέρασε τα ιατρικά τεστ και ανακοινώθηκε από την πειραϊκή ΠΑΕ το βράδυ της Παρασκευής.

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Φελίπε Σαντάνα".

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους ερυθρόλευκους και θα είναι έως το καλοκαίρι παίκτης

Παππάς: «Δεν θα αφήσουμε τη Μέρκελ να φάει τον ελληνικό λαό»

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega υποστήριξε ότι κάθε μέρα που περνάει κερδίζει πόντους το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Το dead line της 28ης Φεβρουαρίου (που ολοκληρώνεται η παράταση για το ελληνικό πρόγραμμα) δεν υφίσταται. Θα

Newsweek: Ο Σόιμπλε μεγαλύτερη απειλή για την Ευρωζώνη από τον Τσίπρα

«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, διαθέτει σαφή εντολή για την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους και της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα»

Στο... σφυρί τα υπουργικά αυτοκίνητα

Πωλητήριο βάζει η κυβέρνηση στα υπουργικά αυτοκίνητα, με απόφαση του Γιώργου Κατρούγκαλου, με την πανάκριβη BWM που χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βγαίνει στο... σφυρί, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο Λαφαζάνης «ρίχνει στα τάρταρα» τη μετοχή της Eldorado Gold

Σε τροχιά «ελεύθερης πτώσης» βρέθηκε η μετοχή της Eldorado Gold τόσο στην αγορά της Νέας Υόρκης όσο και σε αυτήν του Καναδά, με απώλειες που ξεπερνούν το 19%, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι η κυβέρνηση θα «μπλοκάρει» την επένδυση της εταιρείας στα ορυχεία της Χαλκιδικής.Μιλώντας στο Reuters ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και αναφερόμενος στην επένδυση της καναδικής εταιρείας δήλωσε ότι είμαστε απόλυτα ενάντιοι και θα εξετάσουμε τις

Δραματικές εξελίξεις με σύγκρουση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ - Η κυβέρνηση έστειλε μήνυμα: «Δεν αναγνωρίζουμε την τρόικα»

H φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου. Ο Γ. Ντάισελμπλουμ φεύγει εκνευρισμένος και σχεδόν δεν χαιρετά τον Γ. Βαρουφάκη. Η ρήξη είναι οριστική

Οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για εξαιρετικό κλίμα στην πρώτη συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν στάθηκαν αρκετές για να καλύψουν τη διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Δεν έχουμε κάποιο πλάνο για συνεργασία με την τρόικα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης με τον κ. Ντάισελμπλουμ να κουνά το κεφάλι με νόημα και να λέει κάτι στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

Επίσημη πρώτη του Κ. Μπαργιώτα στη Βουλή

Η πρώτη επίσημη παρουσία στη Βουλή ήταν σήμερα για τον νεοεκλεγέντα βουλευτή Λάρισας με «Το Ποτάμι» Κώστα Μπαργιώτα.
Ο κ. Μπαργιώτας μετείχε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «Ποταμιού», όπου απευθύνθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.Μάλιστα, ο Λαρισαίος βουλευτής παρακολούθησε την ομιλία Θεοδωράκη στα μπροστινά έδρανα, καθήμενος δίπλα στον

Άρθηκε η πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

Ο πρωθυπουργός υπέγραψε την απόφαση ύστερα από την εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη


Την άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρίες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ενέκρινε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από εισήγηση που έκανε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,

Ο Τσίπρας απαντάει στον Σόιμπλε με τη... διαφθορά -Κάλεσε στο Μαξίμου τον Νικολούδη

Μετά το άκουσμα της είδησης για τελεσίγραφο Σόιμπλε στην ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απάντησε με την υπόσχεση της πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.Μάλιστα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Eurgroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κάλεσε

Τελεσίγραφο Σόιμπλε: Η γενναιοδωρία της Γερμανίας έφτασε στα απόλυτα όριά της

Τελεσίγραφο έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πριν από λίγο ότι κάθε συζήτηση για κούρεμα του χρέους ή για διάσκεψη για το χρέος είναι εξωπραγματική.

Μετατάξεις εκπαιδευτικών- ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες που υιοθετήθηκαν σε όλη τη διαδικασία των μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με βάση το ν. 4172/13 άρθρ. 85 παρ. 11 και συνεχίστηκαν στην 209304/Ε1/22-12-2014 υπουργική απόφαση.
Η πολιτική ηγεσία του απερχόμενου Υπουργείου Παιδείας και με δελτίο τύπου προχώρησε σε μετατάξεις εκπαιδευτικών από την Β/θμια στην Α/θμια εκπαίδευση όπως και σε “μετατάξεις” εκπαιδευτικών από την Α/θμια

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΠΕ (Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ)

Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της 15/01/2015, γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ότι από σήμερα 29/01/2015, μπορούν με χρήση των κωδικών τους να βλέπουν τα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα της Πράξης στη διεύθυνση:
(Επιλογή: «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης» -> «Νέα Αίτηση»)
Τα προγράμματα πιστοποίησης θα ανακοινώνονται σταδιακά σύμφωνα με τη ζήτηση εκ μέρους των εκπαιδευτικών αλλά και τη διαθεσιμότητα ανά περιοχή των Κέντρων Πιστοποίησης.

29 Ιανουαρίου 2015

Βρυξέλλες: Δεν επεκτάθηκαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Για επιτυχία μιλά η Αθήνα

Ως σημαντική επιτυχία για την ελληνική διπλωματία, θεωρούν κυβερνητικοί κύκλοι την απόφαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, για μη επέκταση αλλά απλά παράσταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

Ανατροπές παντού: Κρίση στη ΝΔ, διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Το αποτέλεσμα της κάλπης πυροδοτεί εξελίξεις στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους.
Η κάλπη βγάζει νικητές αλλά και ηττημένους και μπορεί να λέγεται ότι η ήττα είναι ορφανή, ωστόσο στην πολιτική πάντα αναζητούνται ευθύνες.

Σιλουάνοφ (Ρώσος ΥΠΟΙΚ): Η Ρωσία μπορεί να δώσει δάνειο στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να προσφέρει δάνειο προς την Ελλάδα εξετάζει η Ρωσία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Anton Siluanov στο CNBC.Ο κ. Siluanov ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία, αλλά δεν απέκλεισε μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, εάν τελικώς η Αθήνα ζητήσει κάτι τέτοιο.

Ο Σταύρος, ο Αλέξης και ο Ψυχρός Πόλεμος

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη στα Κεντρικά Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, πραγματοποιήθηκε μακριά από τις τυπικότητες που προέβλεπε το πρωτόκολλο. Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποδέχτηκε ο ίδιος τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους συνεργάτες του Θ. Σκόκο, Ον. Λιναρδάτου και Λ. Παπαδάκη και κατόπιν

Το Office για Android tablets διαθέσιμο για όλους, πάντα δωρεάν


Λίγο καιρό μετά την έναρξη της δοκιμαστικής περιόδου σε περιορισμένο κύκλο όμως, η Microsoft είναι έτοιμη και διαθέτει πλέον για όλους το πολυαναμενόμενο Office για Android tablets.Όπως ισχύει και με την έκδοση για iPad, πλέον το Office είναι διαθέσιμο σε ξεχωριστές εφαρμογές και συγκεκριμένα στο Word, Excel, PowerPoint ενώ υπάρχει ήδη διαθέσιμη η εφαρμογή του Outlook και του OneNote. Η λειτουργικότητα των εφαρμογών παρέχεται ολοκληρωμένη χωρίς περιορισμούς και χωρίς καμία χρέωση, φτάνει ο χρήστης να συνδεθεί με το

Economist: Η Ελλάδα προκαλεί τη Γερμανία και το ευρώ

Με ένα ευφάνταστο εξώφυλλο κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Economist απεικονίζοντας την Αφροδίτη της Μήλου να κρατάει ένα πιστόλι και απευθυνόμενη στην Μέρκελ αναφωνεί: Εμπρός Ανγκελα. Φτιάξε μου τη  μέρα.Με τον τίτλο, «Go ahead Angela, make my day», ο Economist ασχολείται με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και το τι μέλλει

«Πολλοί ενδιαφερόμενοι για κάτι τόσο μικρό» -Τι είπε ο Βενιζέλος για δελφίνους, Αβραμόπουλο και Συνέδριο

σχυρή αυτοκριτική έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δέχτηκε βαριά εκλογική ήττα και προσωπικά ο ίδιος. Ανακοίνωσε Συνέδριο ηγεσίας τον Μάιο και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.  «Εχω προσωπικές ευθύνες»

Σύσκεψη αγροτών στην Αγιά

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Επαρχίας Αγιάς καλούν τους αγρότες της περιοχής να συμμετέχουν στην σύσκεψη που διοργανώνεται την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ στην ταβέρνα ΧΑΤΖΑΚΟΣ στην Αγιά.
Στην σύσκεψη θα συζητηθούν οι εξελίξεις αναφορικά με τα πράσινα μήλα και την αναγκαιότητα για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.

"Buy" στις ελληνικές τράπεζες από την Morgan Stanley - Άνοδος 11% του τραπεζικού δείκτη

Με άνοδο κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο στη σημερινή συνεδρίαση μετά την χθεσινή πτώση άνω του 9% στις 711 μονάδες, καθώς με νέα της έκθεση η Morgan Stanley δίνει σήμα αγοράς για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμώντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από την Ευρωζώνη. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,8% στις 723 μονάδες και ο FTSE 25 κινείται με κέρδη 2,7% στις 215 μονάδες. Τα κέρδη οδηγεί ο τραπεζικός δείκτης με άνοδο 11%.Με τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές να έχουν υποχωρήσει 30% χθες και 40% απ' την περασμένη εβδομάδα η Morgan Stanley σε πρωινό της


Reuters: «Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα»

«Σε κατάσταση σοκ οι Γερμανοί από τις πρώτες κινήσεις Τσίπρα» είναι ο τίτλος άρθρου του πρακτορείου Reuters, το οποίο περιγράφει την ανησυχία που επικρατεί στη Γερμανία - και όχι μόνο- για τα σχέδια του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Οι πρώτες κινήσεις του ως πρωθυπουργός ήταν να επισκεφθεί το μνημείο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου στην Καισαριανή και να δεχτεί τον Ρώσο πρέσβη πριν δεχτεί οποιονδήποτε άλλον, κινήσεις που δεν έμειναν απαρατήρητες από τη Γερμανία. Άλλο ένα «πλήγμα» ήταν η κριτική του Τσίπρα στην ανακοίνωση της Ε.Ε. για τις νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία.

Ποτάμι κατά κυβέρνησης:Οι ανασφάλιστοι ήδη καλύπτονται ”Λαϊκισμός” η κατάργηση του 5ευρού

Τις πρώτες εξαγγελίες του επιτελείου του υπουργείου Υγείας επικρίνει το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «παραπέμπουν, επιεικώς, σε άγνοια της κατάστασης που επικρατεί».

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Υγείας του κόμματος, Λυκούργος Λιαρόπουλος, αναφέρεται ότι «η προτεραιότητα στους ανασφάλιστους είναι κενό γράμμα, αφού οι ανασφάλιστοι, ήδη, καλύπτονται για ιατροφαρμακευτική και

Bloomberg: Οι αγορές έδωσαν την ετυμηγορία τους στον Τσίπρα -Ξεπουλάνε και φεύγουν

Οι επενδυτές έδωσαν την ετυμηγορία τους στη νέα ελληνική κυβέρνηση πουλώντας τις μετοχές και τα ομόλογα που διαθέτουν και ταυτόχρονα στέλνοντας μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα για το τίμημα που θα πληρώσει εμμένοντας στις υποσχέσεις του για τερματισμό της λιτότητα. Το πρακτορείο Bloomberg «περπατάει» στα αποκαΐδια που άφησε η συνεδρίαση της Τετάρτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και τις διεθνείς αγορές και εξηγεί το φαινόμενο.

Οι Κινέζοι ανησυχούν για την COSCO στην Ελλάδα

Η ομοβροντία δηλώσεων από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για «πάγωμα» των ιδιωτικοποιήσεων προκάλεσε τις πρώτες αντιδράσεις τόσο από την Κίνα όσο και από τη Ρωσία Μετά τις αναφορές των Παναγιώτη Λαφαζάνη (υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης), Θοδωρή Δρίτσα (αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας) και Χρήστου Σπίρτζη (αναπληρωτής υπουργός

Τον χορό των Ευρωπαίων ανοίγει σήμερα ο Μάρτιν Σουλτς

Στις 14:30 πέρασε την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουτλς, ο πρώτος αξιωματούχος της ΕΕ με τον οποίο συναντάται ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Μια συνάντηση που γίνεται σε μια προσπάθεια η Ελλάδα να παρουσιάσει τις θέσεις της για το πώς θα βγει από το αδιέξοδο, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτύχει περισσότερη οικονομική ανάπτυξη.

28 Ιανουαρίου 2015

Στοίχησαν τα λάθη στην ΑΕΛ – Έχασε 2-1 στη Ζάκυνθο


Στον… «βούρκο» της Ζακύνθου η ΑΕΛ γνώρισε την ήττα με 2 – 1 από την τοπική Ζάκυνθο. Χάσανε μόνοι τους οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα καθώς τα δικά τους λάθη τους στοίχισαν.
Ένα λάθος του Μελισσά, ένα γκολ και μία ακόμη ασυνεννοησία ένα δεύτερο. Το γκολ της ΑΕΛ ο Δεληζήσης που ξεχώρισε. Πολλά παράπονα για την διαιτησία από τους «βυσσινί».Φάσεις, χωρίς γκολ…
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυναμικά το ματς. Δημιούργησε μάλιστα την πρώτη της καλή στιγμή πριν καν την

Η διαχείριση της απογοήτευσης


Πολλά πράγματα παραμένουν εξαιρετικά ασαφή για την επόμενη μέρα. Ενα όμως είναι σχεδόν βέβαιο: ότι μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται πολύ σύντομα να αισθανθούν απογοητευμένοι, διαψευσμένοι, εξαπατημένοι.
Είτε θα είναι όσοι περιμένουν μια επόμενη μέρα ασφάλειας και σταθερότητας για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα μέσα στο ευρώ... Και θα ζήσουν αντ’ αυτής μια νέα περίοδο έσχατης αγωνίας, μια οξύτατη αποσταθεροποίηση που η χώρα (με όλη την οδύνη ανεργίας και εσωτερικής υποτίμησης) κατάφερε να γλιτώσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο εφευρέτης του λέϊζερ, Charles Townes, πέθανε σε ηλικία 99 ετών


Ο Charles Townes, ο Φυσικός που με την εργασία του βοήθησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας λέϊζερ πέθανε σε ηλικία 99 ετών. Η καριέρα του επεκτάθηκε πέρα από το ενδιαφέρον του για την τεχνολογία λέϊζερ, στην αστρονομία αλλά και στην πνευματικότητα.Ο Δρ. Townes είχε μία εκπληκτική καριέρα ως
επιστήμονας, με αποκορύφωμα τον Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1964 αλλά είναι περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο “εφευρέτης” του λέϊζερ. Ο Townes επίσης ήταν πρωτοπόρος στον τομέα της υπέρυθρης αστρονομίας ενώ επιπλέον ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε με τις παρατηρήσεις του νερό στο διάστημα.

Σαρωτικός έλεγχος από μηδενική βάση στη λίστα Λαγκάρντ – Απευθείας το ΣΔΟΕ στον Πρωθυπουργό -

Από μηδενική βάση θα ξεκινήσει  έλεγχος του τρόπου απόκτησης της περιουσίας των
μεγαλοκαταθετών εξωτερικού της λίστας Λαγκάρντ και των άλλων σχετικών λιστών (λίστα Λουξεμβούργου κτλ) από τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Όπως είχε γίνει γνωστό και κατά την προεκλογική περίοδο, το ΣΔΟΕ θα υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, ο οποίος και θα είναι ο εγγυητής πως το μαχαίρι στους

«Γιατί στο τέλος Ευρώπη και Ελλάδα θα συμφωνήσουν»


Με την πρόβλεψη ότι στο τέλος η Ελλάδα και η ΕΕ θα τα βρουν για την ελάφρυνση του χρέους, ξεκινά το κύριο άρθρο σήμερα του Bloomberg View. Και τονίζει πως "αυτό που εξακολουθεί ναπαραμένει άγνωστο είναι πως θα δικαιολογήσουν τησυμφωνία οι κυβερνήσεις και πόσο ζημιά θα κάνει η μία στην άλλη πριν αποδεχθούν το αναπόφευκτο"Οι κυβερνήσεις της ΕΕ με τη Γερμανία στην κεφαλή λένε ότι ζήτημα διαγραφής χρέους δεν τίθεται καν σαν ζήτημα. Την ίδια ώρα ο νεοεκλεγείς ηγέτης της

Bloomberg: Η Πορτογαλία φεύγει από το ΔΝΤ ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται για σύγκρουση


Καθώς η Πορτογαλία ετοιμάζεται να αποπληρώσει νωρίτερα το ΔΝΤ και να αποδεσμευτεί από το Ταμείο, η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει σε μετωπική σύγκρουση, τονίζει το Bloomberg,H Πορτογαλία έχει ήδη καλύψει το 40% των εκδόσεων ομολόγων που σχεδίαζε για να αποπληρώσει το ΔΝΤ με το κόστος δανεισμού να μειώνεται συνεχώς, σημειώνει ο David Schnautz αναλυτής σταθερού εισοδήματος της

Ομπάμα σε Τσίπρα: «Οι ΗΠΑ θα σταθούν αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας να ξεφύγει από τη λιτότητα»


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν αρωγός στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ξεφύγει από την πολιτική της λιτότητας» διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα,
ο οποίος τηλεφώνησε το βράδυ της Τετάρτης στον έλληνα
Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Ομπάμα είπε στον κ. Τσίπρα ότι η στήριξη αυτή θα εκφραστεί και στην πράξη μέσω της συνεργασίας των υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών.