30 Ιανουαρίου 2015

Επισήμως στον Ολυμπιακό ο Σαντάνα

Ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της απόκτησης του Φελίπε Σαντάνα από τον Ολυμπιακό που πέρασε τα ιατρικά τεστ και ανακοινώθηκε από την πειραϊκή ΠΑΕ το βράδυ της Παρασκευής.

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Φελίπε Σαντάνα".

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους ερυθρόλευκους και θα είναι έως το καλοκαίρι παίκτης
του Ολυμπιακού με τη μορφή δανεισμού από την Σάλκε και με την προοπτική να υπογράψει για άλλα δύο χρόνια εφόσον όλες οι πλευρές μείνουν ικανοποιημένες από τη συνεργασία και δοθεί ένα ποσό στη γερμανική ομάδα.

Ο Σαντάνα αναμένεται να αρχίσει άμεσα προπονήσεις και να μπει στις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, με πιθανό το ντεμπούτο του στο παιχνίδι της προσεχούς Τετάρτης με τον Ατρόμητο.

Το προφίλ του

Ο Φελίπε Αουγκούστο Σαντάνα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1986 στο Ρίο Κλάρο της Βραζιλίας.

Έχει ύψος 1.94μ. και προηγούμενες ομάδες του ήταν οι Φιγκεϊρένσε, Ντόρτμουντ και Σάλκε.

Είναι δεξιοπόδαρος και μέχρι στιγμής έχει έξι συμμετοχές φέτος. Συνολικά στην καριέρα του έχει 180 παιχνίδια, 14 γκολ και τρεις ασίστ, ενώ στο Champions League έχει 15 ματς και δύο γκολ. Όσον αφορά στο Europa/UEFA, έχει μία συμμετοχή.

Όποιες αναφορές και αν κοιτάξει κανείς, γίνεται λόγος για έναν παίκτη που πηδάει πάρα πολύ ψηλά, είναι απίστευτα γρήγορος και πάρα πολύ δυνατός.

Στη Βραζιλία θεωρήθηκε ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της χώρας και οι ικανότητές του και η διορατικότητα που έχει στο παιχνίδι του, ώθησε πολλούς να τον συγκρίνουν με τους Τουράμ, Λούσιο και Νάλντο. 

http://www.nooz.gr/