28 Ιανουαρίου 2015

Στοίχησαν τα λάθη στην ΑΕΛ – Έχασε 2-1 στη Ζάκυνθο


Στον… «βούρκο» της Ζακύνθου η ΑΕΛ γνώρισε την ήττα με 2 – 1 από την τοπική Ζάκυνθο. Χάσανε μόνοι τους οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα καθώς τα δικά τους λάθη τους στοίχισαν.
Ένα λάθος του Μελισσά, ένα γκολ και μία ακόμη ασυνεννοησία ένα δεύτερο. Το γκολ της ΑΕΛ ο Δεληζήσης που ξεχώρισε. Πολλά παράπονα για την διαιτησία από τους «βυσσινί».Φάσεις, χωρίς γκολ…
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυναμικά το ματς. Δημιούργησε μάλιστα την πρώτη της καλή στιγμή πριν καν την
συμπλήρωση του πρώτου λεπτού. Ο Μουλόπουλος από τα δεξιά έξω από την περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία περνώντας δίπλα από τα δοκάρια της Ζακύνθου.
Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν. Ο Ελιομάρ μπήκε από τα δεξιά, ανατράπηκε από τον αντίπαλο αμυντικό, όμως ο κ.Κοσικίδης δεν έδωσε κάτι. Στο 6΄οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα έχασαν ακόμη μία ευκαιρία. Ο Δεληζήσης έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Σουάνη που βγήκε τετ – α – τετ από τα αριστερά, σημάδεψε όμως την εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Πολλή βροχή, πολλά λάθη…
Ταυτόχρονα με την καταιγίδα, η ΑΕΛ έκανε πολλά λάθη. Το πρώτο που στοίχισε ήταν αυτό του 19ου λεπτού. Τραγικό λάθος ο Μελισσάς. Έχασε την μπάλα κοντά στην περιοχή της ομάδας του, ο Μπλέτσας έκλεψε έδωσε στον ανενόχλητο Βαρέλα που δεν αστόχησε και «άνοιξε» το σκορ…
Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 22΄σουτ του Κοντοδήμου η μπάλα κόντραρε, ο Νεμπεγλέρας πρόλαβε την έξοδο του Ξενοδόχοφ, έκανε την παράλληλη σέντρα, αλλά εκεί ήταν μόνο αμυντικοί της Ζακύνθου. Ενώ στο 34΄χάθηκε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία. Ο Γιάντσης έβγαλε ωραία στον Μουλόπουλο, ο οποίος από τα δεξιά και μπροστά από τον Ξενοδόχοφ έστειλε την μπάλα άουτ…
Τραγικό λάθος, τραγικός διαιτητής, τραγικά όλα
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ακόμα ένα τραγικό λάθος. Ο Σαρακατσάνος άφησε για τον Αποστολίδη, δεν είχε δει όμως τον Οικονόμου και ο Αποστολίδης τον ανέτρεψε. Μετά το χάος. Ο διαιτητής Κοσικίδης στην αρχή αφήνει το ματς. Μετά δίνει πέναλτι με υπόδειξη του βοηθού. Μετά το συζητάνε.
Και μετά χαμός. Όλοι οι άνθρωπο της ΑΕΛ επάνω του. Ο αρχηγός σήμερα Νεμπεγλέρας εκτός εαυτού. Μιλούσε έντονα με τον διαιτητή. Αποτέλεσμα να πάρει τους βοηθούς και να πάει στα αποδυτήρια (!). Μετά από λίγο όμως επέστρεψε. Το πέναλτι εκτελέστηκε εύστοχα από τον Οικονόμου με το 2 – 0 να είναι γεγονός.
Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία ευκαιρία για τους «βυσσινί». Ο Σουάνης από το ύψος του πέναλτι έκανε μονοκόμματο σουτ με την μπάλα όμως να περνάει ψηλά άουτ.
Τα κάνει όλα και σκοράρει ο Δεληζήσης
Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν την Ζάκυνθο στην περιοχή της και πίεζαν για να μειώσουν. Η προειδοποίηση ήρθε στο 48΄. Κόρνερ του Νεμπεγλέρα, ο Πινδώνης πήρε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Ξενοδόχοφ με μία εκπληκτική απόκρουση έδιωξε σε νέο κόρνερ! Και εκεί που έδειχνε να «σωπαίνει» επιθετικά η ΑΕΛ, ήρθε ο… Δεληζήσης!
Στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ελιομάρ εκτέλεσε πολύ όμορφα κόρνερ από τα αριστερά, ο Δεληζήσης από την «καρδιά» της άμυνας έπιασε καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2 – 1.
Πόλο, λασπομαχίες, όπως το θέλετε…
Στην συνέχεια οι «βυσσινί» μη μπορώντας να παίξουν συρτά λόγω των νερών που είχε μαζέψει το γήπεδο, έπαιζαν με βαθιές μπαλιές με κύριο εκφραστή τον Ελιομάρ. Γι’αυτό και πέρασε στο ματς τον Μπόγιοβιτς παρόλο που είχε πυρετό! Η ώρα περνούσε με την ΑΕΛ να συνεχίζει να πιέζει χωρίς όμως την κλασσική ευκαιρία.
Στο 73΄σημειώθηκε η μόνη φάση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος. Σέντρα του Πιτταρά από τα αριστερά, ο Κυριακίδης έκανε την προβολή από κοντά έστειλε όμως την μπάλα ψηλά άουτ. Και μετά πάλι η εικόνα ίδια. Η μπάλα κολλούσε με αποτέλεσμα οι βαθιές μπαλιές να είναι μονόδρομος.
Μετά από ώρα η ΑΕΛ έκανε φάση. Και συγκεκριμένα στο 85΄. Ωραία ατομική προσπάθεια του Ελιομάρ μπήκε μέσα από τα αριστερά, έβγαλε παράλληλη σέντρα και μπάλα πέρασε δίπλα ακριβώς από την γραμμή της εστίας του Ξενοδόχοφ. Φτάσαμε έτσι στο 90΄όταν ο Δεληζήσης με κεφαλιά προς τα πίσω βρήκε τον Πινδώνη, που έκανε το γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και ο Ξενοδόχοφ με την απόκρουση του αγώνα κράτησε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ!
Οι καλύτεροι
Δεληζήσης και Ελιομάρ. Ο πρώτος ήταν ο μόνος που ενέπνεε σιγουριά στην άμυνα, ενώ πέτυχε και το μοναδικό γκολ της ΑΕΛ. Ο δεύτερος ήταν δραστήριος είχε καλές στιγμές στο ματς και μία ασσίστ. Ελπιδοφόρα εμφάνιση από τον Ελιομάρ.
Δεν μας άρεσε….
Τα τραγικά λάθη. Δεν υπήρχε αυτό. Με το που πήγαινε η μπάλα στην άμυνα, σου ερχόταν να φωνάξεις: «Διώξε, διώξε!» Λάθη τα οποία στοίχισαν. Δις μάλιστα… Αστεία πράγματα για μια ομάδα που θέλει την άνοδο…
Οι Συνθέσεις
ΑΠΣ Ζάκυνθος (Ντάνι Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Οικονόμου (55΄Πέττας), Ουνγιαλίδης, Καλλιβωκάς, Βαρέλα (24΄Πιτταράς), Ευθυμιάδης, Αποστόλου, Μπλέτσας, Κριτσμάρεβιτς, Χατζησάββας (69΄Κυριακίδης), Τσόπελας.
ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος (26΄Κουρτεσιώτης), Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς (46΄Πινδώνης), Μπλέντι (66΄Μπόγιοβιτς), Σουάνης, Γιάντσης, Ελιομάρ.


Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2015/01/28/stichisan-ta-lathi-stin-ael-echase-2-1-sti-zakintho/