26 Ιανουαρίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ: ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ 17 ΝΕΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



Ποιοι είναι οι 17 βουλευτές του Ποταμιού
Έχοντας περάσει το φράγμα του 6% (6,05% στο 99,81% της ενσωμάτωσης) το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη είναι το μόνο νέο κόμμα που θα έχει παρουσία στην νέα Βουλή. Από τους 17 βουλευτές που εξέλεξε το κόμμα οι 14 εκλέγονται για πρώτη φορά.
Πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ως πρόεδρος του κόμματος έχει επιλογή μεταξύ της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Νομού Χανίων και της Β Πειραιώς. Αν επιλέξει τα Χανιά λογικά στην Βουλή μπαίνει ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός ενώ εάν
επιλέξει την Β Πειραιώς θα εισέλθει ο Γιώργος Μαρακάκης.
Από την Αχαία εκλέγεται ο Ιάσων Φωτήλας, γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ασημάκη Φωτήλα που είχε διατελέσει και υφυπουργός Εξωτερικών. Ο Ιάσονας έγινε πανελληνίως γνωστός λίγες ημέρες πριν τις εκλογές χάρη στην διαφημιστική καμπάνια η οποία έγινε viral στο ίντερνετ.
Στην Α Θεσσαλονίκης (στο 93,87% της ενσωμάτωσης) προηγείται η δημοσιογράφος Ταχιάου Χριστίνα η οποία τα τελευταία χρόνια αρθογραφούσε στο protagon.gr και το bostanistas.gr. Σε απόσταση αναπνοής (90 ψήφοι) την μάχη για την διεκδίκηση της έδρας δίνει και η καθηγήτρια του ΑΠΘ Παυλίδου Φωτεινή – Νιόβη. Στην Β Θεσσαλονίκης (στο 65,04% της ενδσωμάτωσης) προηγείται με σχετική διαφορά ο 35χρονος Νίκος Νυφούδης ο οποίος έχει ανοίξει εδώ και δύο χρόνια το μοντέρνο παντοπωλείο The Life Goddess στο Λονδίνο.
Από την Δράμα εκλέγεται ο πρώην Δήμαρχος της πόλης Κυρίακος Χαρακίδης ενώ από το Ηράκλειο ο Σπύρος Δανέλλης όπου το Ποτάμι είναι το τρίτο κόμμα που καταφέρνει να εκλεγεί. Είχε υπάρξει βουλευτής του Συνασπισμού την περίοδο 1996 – 2000 και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ την περίοδο (2009- 2014)
Από τον νομό Σερρών εκλέγεται ο δικηγόρος Αλέκος Χατζηδημητρίου, ενώ στην Λάρισσα με μεγάλη διαφορά ο γιατρός Μπαργιώτας Κώστας.
Τέλος στην περιφέρεια Αττικής όπου η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή καθώς η ενσωμάτωση σε επίπεδο “σταυρών” είναι χαμηλή το Ποτάμι εκλέγει 8 βουλευτές. Στην Α Αθηνών όπου το κόμμα εκλέγει ένα βουλευτή ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας (5.147 ψήφοι) από τον Νίκο Γιατρομανωλάκη (3.486 ψήφοι) στο 77,63% της ενσωμάτωσης.
Στη Β Αθηνών όπου η καταμέτρηση των ψήφων σε επίπεδο βουλευτών είναι ακόμη χαμηλή (21,66% στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας) προηγούνται ο Γρηγόρης Ψαριανός (3.895 ψήφοι) ο πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης (3.747 ψήφοι) ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηνών και τηλεπαρουσιαστής Γιώργος Αμυράς (2.720 ψήφοι) και η καθηγήτρια του Πάντειου Αντιγόνη Λυμπεράκη (2.424 ψήφοι). Στις επόμενες μη εκλόγιμες θέσεις ακολουθούν η Αθηνά Δρέττα (2.387 ψήφοι) και ο Πέτρος Τατσόπουλος (1.952 ψήφοι).
Τέλος στο υπόλοιπο Αττικής όπου το κόμμα εκλέγει ένα βουλευτή προηγείται με βραχεία κεφαλή ο πρώην πολίστας Γιώργος Μαυρωτάς ακολουθούμενος από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσιόδρα ενώ στην Α Πειραιά όπου επίσης το Ποτάμι εκλέγει ένα βουλευτή σχεδόν σίγουρη θεωρείται η εκλογή της Σταυρούλας Αντωνάκου, Ολυμπικονίκης με την Εθνική ομάδα πόλο.
Από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του Ποταμιού εκλέγεται ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Πηγή: news247.gr