28 Φεβρουαρίου 2015

Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Πυρά από Λαφαζάνη, Μηλιό - Ρουκέτα από Δραγασάκη

Σε σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Κορυφαία στελέχη, κυρίως από την Αριστερή Πλατφόρμα, αμφισβήτησαν ευθέως τις αποφάσεις της κυβέρνησης και εξέφρασαν επισήμως τη διαφοροποίησή τους.
Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης Μηλιός, Αλέκος Καλύβης,

ΜΠΡΑΤΗΣ: Προς παράταση η θητεία των Σχ. Συμβούλων και Δ/ντων Σχολείων;

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας Τάσος Κουράκης στη χθεσινή συνάντηση με δημοσιογράφους, σχετικά με την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, “…το υπουργείο προβληματίζεται για τον τρόπο επιλογής και θα συζητήσει με τους εκπκούς φορείς το θέμα.Δεν είναι έτοιμος είπε,αυτή τη στιγμή να εξαγγείλει κάτι. Πολύ έγκαιρα ,όμως,πριν από τον Ιούνιο θα υπάρχει ένα πλαίσιο διαβούλευσης.Άρα κρίσεις θα γίνουν τον Ιούνιο.” Μερικές παρατηρήσεις σ αυτά που είπε ο αναπληρωτής υπουργός: 1.Η θητεία όλων των στελεχών εκπαίδευσης (Σχολικών Συμβούλων, Δντών εκπαίδευσης, Δντών σχολείων),σύμφωνα με το Ν3848/10 λήγει στις 31.7.15. Σύμφωνα με τον ίδιο νόμο τον Ιανουάριο έπρεπε να έχει βγει προκήρυξη για την επιλογή των σχολικών συμβούλων πρώτα, ύστερα των Δντών εκπαίδευσης και μετά των Δντών των σχολείων. 2.Με αυτό ως δεδομένο ,αν οι κρίσεις ξεκινήσουν τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ο υπουργός, είναι προφανές ότι πριν την έναρξη του σχολικού έτους ούτε οι σχολικοί σύμβουλοι δεν θα έχουν προλάβει να επιλεγούν,αφού για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία απαιτείται τουλάχιστον ένα εξάμηνο( υποβολή αιτήσεων, έλεγχος δικαιολογητικών, μοριοδότηση, ενστάσεις κλπ). 3.Για να γίνουν οι κρίσεις των Δντών σχολικών μονάδων θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι κρίσεις των Δντών εκπαίδευσης,αφού οι Δντές εκπαίδευσης προεδρεύουν στα συμβούλια επιλογής που κρίνουν τους υποψήφιους Δντές. Συμπερασματικά λοιπόν κατά την εκτίμησή μου,αν το υπουργείο προχωρήσει μ αυτούς τους ρυθμούς που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός,δεν προλαβαίνει να κάνει επιλογή στελεχών πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους και εκ των πραγμάτων θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε παράταση της θητείας των ήδη υπηρετούντων. https://www.facebook.com/d.mpratis?fref=ts

Διαβάστε περισσότερα:
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός παιδείας Τάσος Κουράκης στη χθεσινή συνάντηση με δημοσιογράφους,σχετικά με την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, "...το υπουργείο προβληματίζεται για τον τρόπο επιλογής και θα συζητήσει με τους εκπκούς φορείς το θέμα.Δεν είναι έτοιμος είπε,αυτή τη στιγμή να εξαγγείλει κάτι.Πολύ έγκαιρα ,όμως,πριν από τον Ιούνιο θα υπάρχει ένα πλαίσιο διαβούλευσης.Άρα κρίσεις θα γίνουν τον Ιούνιο."

Την Τρίτη η συνάντηση ΔΟΕ- υπουργού Παιδείας

Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.45 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ύστερα από αίτημα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Στη συνάντηση,όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΟΕ, θα τεθεί το σύνολο των συσσωρευμένων προβλημάτων που απασχολούν τον κόσμο της εκπαίδευσης και θα ζητηθούν απαντήσεις και λύσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την άμεση αντιμετώπισή τους.

ΣΟΚ: Ξεπέρασαν τις 400 μέχρι το μεσημέρι οι αιτήσεις για τις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά ότι η επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης δεν θα γίνει με κομματικά κριτήρια, ύστερα από σχετική ερώτηση του esos , αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό των αιτήσεων των εκπαιδευτικών οι όποιοι διεκδικούν μία από τις 13 θέσεις.

Ελπίδες από νέα θεραπεία για δύο μορφές καρκίνου

Πρόκειται για στοχευμένη βιολογική θεραπεία που θα βασιστεί στην κετουξιμάμπη, που αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό, την επιβίωση, την κινητικότητα, την ικανότητα εισβολής των καρκινικών κυττάρων και την αγγειογένεση του όγκου 

Καινούργιο χρηματοκιβώτιο αγόρασαν στο Μαξίμου

Το πρωθυπουργικό χρηματοκιβώτιο υπήρξε βασικό σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας κατά τη διαδικασία μετάβασης της πρωθυπουργίας

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%!

Μεγάλο προβάδισμα πρόθεσης ψήφου στον ΣΥΡΙΖΑ και σημαντική υπεροχή του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στους 63 οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η καταγραφή των νέων περιστατικών γρίπης, η οποία βρίσκεται στην κορύφωσή της στην Ελλάδα, καθώς ακόμη δύο άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των επιπλοκών της.
Μέχρι σήμερα, οι νεκροί είναι 63 σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

27 Φεβρουαρίου 2015

Συναντήσεις πίσω από την πλάτη του Σόιμπλε! Ο Βαρουφάκης είχε μυστική συνάντηση με τον Ασμουσεν στο Βερολίνο! Οργή του Γερμανού ΥΠΟΙΚ

- Ο Γιάνης Βαρουφάκης είδε τον υφυπουργό Εργασίας της Μέρκελ χωρίς να έχει ενημερωθεί ο Σόιμπλε
- Την αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Sächsische Zeitung
- Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι έξω φρενών με τον κάποτε υφιστάμενό του, Ασμουσεν, στο υπουργείο του

Βαρουφάκης: «Οι εταίροι ήθελαν ασάφειες στη συμφωνία για να περάσει από τα κοινοβούλια»

«Αν θέλαμε πραγματική ελευθερία από την Ευρώπη, θα έπρεπε να βγούμε από το ευρώ, αλλά αυτό θα ήταν καταστροφή», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, κράτησε αποστάσεις από την προεκλογική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ,

Παρελθόν το ΑΣΕΠ-Η εκπαίδευση επιστρέφει στην επετηρίδα

Την κατάργηση του ΑΣΕΠ στην Παιδεία προανήγγειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Νέο δάνειο ύψους 30 δισ. ευρώ με... τρίτο Μνημόνιο για την Ελλάδα!

Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν εκλογές.
Υπήρχε «συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι

Αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ψαλίδισμα βουλευτικών προνομίων

Δυσαρεστημένοι με την πρόθεση του πρωθυπουργού να περιορίσει τα βουλευτικά προνόμια και ειδικότερα με την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων και τον περιορισμό της αστυνομικής τους φρούρησης από δύο αστυνομικούς σε έναν, εμφανίστηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά την ενημέρωση που τους παρέσχε η Πρόεδρος της Βουλής σχετικά με την κοινοβουλευτική λειτουργία, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, οι

26 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΡΙΣΑ: Κοιτούσε το ΑΤΜ της τράπεζας και προσπαθούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί έξω από τράπεζα που βρίσκεται στην Λάρισα - Πρωταγωνιστής ένας νεαρός που έμεινε έκπληκτος με την εικόνα του ΑΤΜ...
 
Μπροστά σε 500 ευρώ βρέθηκε ένας πολίτης όταν πήγε σε μηχάνημα ATM τράπεζας για συναλλαγή. Τα χρήματα ήταν εκεί και περίμεναν τον διακαιούχο να τα παραλάβει. Kάποιος άλλος συναλλασσόμενος με την τράπεζα είχε επιχειρήσει να κάνει ανάληψη λίγη ώρα πριν αλλά για κάποιο λόγο διαπίστωσε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό και έτσι αποχώρησε.

Να σταματήσει την ανθελληνική εκστρατεία ζητούν από τη Bild

Να σταματήσει άμεσα την «ανθελληνική εκστρατεία» ζητά από την Bild η Γερμανική Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (DJV), επισημαίνοντας ότι το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας.
Η DJV αναφέρεται στον πηχυαίο τίτλο «Όχι» στο φύλλο

«Αλμα με δεμένα μάτια η διαπραγμάτευση» γράφει ο Μηλιός - αντίδραση από Φλαμπουράρη

Σαφείς αποστάσεις από την συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου με το Eurogroup έλαβε με νέο άρθρο του ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης  Μηλιός.  

Το άρθρο έχει αναρτηθεί στην προσωπική ιστοσελίδα του Γ. Μηλιού και φέρει την υπογραφή του ιδίου καθώς και των Σπύρου Λαπατσιώρα και Δημήτρη Σωτηρόπουλου. 

Στ. Θεοδωράκης: «Περιμένω από τον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή»

Να φέρει τη συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Βερολίνο όπου βρίσκεται.    

«Περιμένουμε τις αποφάσεις του κ.Τσίπρα, αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων» είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον γερμανό αντικαγκελάριο. 

“Τορπιλίζει” τη συμφωνία το Βερολίνο: Αυτή είναι χειρότερη από την προηγούμενη για την Ελλάδα και είναι και υπό αίρεση

Χοντραίνει το παιχνίδι το Βερολίνο με μπαράζ προειδοποιήσεων να φτάνουν εκ νέου στην Αθήνα λίγες μέρες πριν η παράταση της δανειακής σύμβασης κυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών -μελών της ευρωζώνης. Νέο σκληρό μήνυμα Σόιμπλε:Αν δεν τηρήσετε τις δεσμεύσεις θα ανακληθεί η συμφωνία 4μηνης παράτασης.

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία - Λεουτσάκος: Καταψήφισαν τουλάχιστον 30 βουλευτές στην Κ.Ο.

Ενδοκυβερνητικές τριβές προκάλεσε η συμφωνία των Βρυξελλών και η λίστα Βαριυφάκη καθώς στη χθεσινή Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν έντονες ενστάσεις και πολύ γκρίνια. Η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει «δοκιμαστική» ψηφοφορία θα μπορούσε να ειπωθεί ότι εκτόνωσε την κατάσταση ωστόσο, οι ηχηρές διαφοροποιήσεις προκαλούν σοβαρούς πονοκεφάλους.

ΜΠΑΛΤΑΣ: Δεν θα διορίσουμε Περιφερειακούς Διευθυντές εκπαιδευτικούς του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς το ξεκαθάρισε σήμερα στη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες ότι οι η επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών δεν θα γίνει με κομματικά κριτήρια και δεν θα είναι εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ:

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Λάρισα, 23, 24 & 25 Οκτωβρίου 2015

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής εκπαίδευσης, Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής) και το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας) το:

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Λάρισα, 23, 24 & 25 Οκτωβρίου 2015

25 Φεβρουαρίου 2015

Τσιρώνης: Δεν θα σταματήσει η εξόρυξη στις Σκουριές

Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί η Eldorado Gold στη ΒΑ Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Βαρουφάκης στο Charlie Hebdo: "Μεσαιωνικό γιατροσόφι η λιτότητα"

Συνέντευξη στο πρώτο τεύχος του Charlie Hebdo μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στα γραφεία του παραχώρησε ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος παρομοιάζει με μεσαιωνικά γιατροσόφια την ευρωπαϊκή συνταγή της λιτότητας.

ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ: Ευλογημένος τόπος…δυστυχισμένοι άνθρωποι

Στις τελευταίες εκλογές οι Έλληνες ψήφισαν με κριτήριο την ελπίδα, ώστε να σταματήσει ο παραλογισμός των προηγούμενων ετών που ήθελε τους πολίτες να χάνουν ότι έχουν και δεν έχουν για να «πληρώσουν» αυτά που ζητούσε το κράτος.

Πολλές φορές ακούσαμε απαράδεκτες δηλώσεις Υπουργών και πολιτικών στελεχών όπου ελαφριά την καρδία τους έλεγαν: « ας πουλήσουν τα σπίτια τους για να πληρώσουν» ( οι πολίτες) ή για να πάρει το κράτος λεφτά. Και όλα αυτά σε μία χώρα η οποία έχει ειδικά και ιδανικά οικονομικά και γεωπολιτικά χαρακτηριστικά.

ΝΑΣΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΥΣΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: Μείωση στα εισιτήρια των Θεσσαλών εκπαιδευτικών κατά 25%

O αιρετός στο ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας Γιώργος Νάστος, είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Βασίλη Μανδηλά.
Στη συνάντηση αυτή ο Γιώργος Νάστος υπέβαλε αίτημα για μείωση κατά 25% στην τιμή του εισιτηρίου στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από Λάρισα και προς ολόκληρη την Ελλάδα, για όλους τους Θεσσαλούς εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Το χρηματοδοτικό κενό τρομάζει την κυβέρνηση -Ο Σόιμπλε βλέπει νέο πακέτο

Το πρώτο βήμα για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους έγινε μετά την αποστολή από το υπουργείο Οικονομικών της λίστας των μεταρρυθμίσεων και της αποδοχής της από την Ευρώπη, ωστόσο στην κυβέρνηση προκαλούν

Τσίπρας και η Μέρκελ χορεύουν συρτάκι στις Βρυξέλλες

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ «πρωταγωνιστούν» τις τελευταίες ημέρες, χορεύοντας συρτάκι σε διαφημίσεις που προβάλλονται στους δρόμους των Βρυξελλών.

Βαρύ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ -Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές

Μία ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας της κυβέρνησης από την επομένη των εκλογών μέχρι την συμφωνία με το Eurogroup έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

24 Φεβρουαρίου 2015

Σαμαράς: Το email Βαρουφάκη ξεπέρασε το email Χαρδούβελη

Δήλωση σχετικά με το email Βαρουφάκη έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας πως η λίστα του υπουργού Οικονομικών ξεπέρασε το e-mail Χαρδούβελη.
Συγκεκριμένα αναφέρει 16 σημεία που δείχνουν πως η κυβέρνηση βάζει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο.

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Σάλος στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρώτης ουσιαστικά συνεδρίασης καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη.

Reuters: Η Ελλάδα υπόσχεται να μην ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις

Η Ελλάδα υπόσχεται να μην ανακαλέσει ιδιωτικοποιήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί και να διασφαλίσει ότι όποιες δαπάνες γίνουν με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τον

Πώς αντιδρούν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στη συμφωνία Βαρουφάκη- Τι περιελάμβανε το email Χαρδούβελη.

«Πάμε για μνημόνιο 3», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «η πρόταση Βαρουφάκη ήταν χειρότερη και από το email Χαροδούβελη». Διαβάστε το περίφημο email, με το οποίο η τότε κυβέρνηση δεσμευόταν -μεταξύ άλλων- για αυξήσεις φόρων, κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Νέο χτύπημα Γλέζου:Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω θα έρθει η σειρά της ΧΑ

Έκρηξη ακραίων δυνάμεων στην κοινωνία προβλέπει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην ιταλική Coriere αν η κυβέρνηση συνθηκολογήσει. "Δεν έχουμε τίποτα με το γερμανικό λαό", επισημαίνει

Εγκρίθηκε από το Eurogroup η λίστα της κυβέρνησης με τις μεταρρυθμίσεις

Εγκρίθηκε από το Eurogroup, το απόγευμα της Τρίτης, η λίστα της κυβέρνησης με τις μεταρρυθμίσεις που δεσμεύεται να εφαρμόσει η Ελλάδα μέσα στις επόμενες 120 ημέρες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας.

Τέλος τα ρούβλια από τη Ρωσία - Αποκλείει η Μόσχα βοήθεια στην Ελλάδα

Η Ρωσία "αποκλείει" αυτήν την χρονική στιγμή το ενδεχόμενο χορήγησης οποιασδήποτε οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

23 Φεβρουαρίου 2015

Χρόνος πυκνός και ακριβός

Η «προσαρμογή σε έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς» είναι ο στόχος της Γερμανίας και όχι η δημιουργία μιας «γερμανικής Ευρώπης» είπε χθες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε χρόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Στην

Λαγκάρντ: Στις μεταρρυθμίσεις να ληφθούν υπόψη τις θυσίες του ελληνικού λαού

Οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να βοηθήσουν για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης στην Ελλάδα, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, καλώντας Αθήνα και Βρυξέλλες για αλλαγές που θα λαβαίνουν υπόψη τις δυσκολίες

CNBC: Σε αυτή τη ζωή σίγουρα δεν θα ξεπληρώσει το χρέος η Ελλάδα

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι εφικτό να αποπληρωθεί σ' αυτή τη ζωή, επισημαίνει ο Κίνγκσλεϊ Τζόουνς, ιδρυυής και CIO της Jevons Global. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Το ελληνικό χρέος είναι αυτή τη στιγμή στο 175% του ΑΕΠ. Είναι δηλαδή υψηλότερο

Πέντε ερωτήματα – “φωτιά” από το Λαπαβίτσα

Κριτική στην συμφωνία που επιτεύχθη στο Eurogroup ασκεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Λαπαβίτσας, που αναρωτιέται "πώς μέσα από αυτήν τη συμφωνία θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες «της Θεσσαλονίκης", που ζητάει σύγκληση των

Βόμβες κατά Σόιμπλε από Die Welt:Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τους φιλογερμανούς Ραχόι, Κοέλιο και Κένι

"Τι έκανε άραγε η Γερμανία μετά τον πόλεμο, όταν ζήτησε βοήθεια από τους εταίρους της, οι οποίοι συνέβαλαν έτσι στο περίφημο γερμανικό θαύμα; Η Ελλάδα είναι μια κατεστραμμένη χώρα. Για τι είδους ανευθυνότητα μιλάει ο γερμανικός υπουργός;"

Ποια μέτρα προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές και ποια δεν συζητά

Στο φως ήρθε η λίστα των μεταρρυθμίσεων που εισηγείται η Αθήνα στους Ευρωπαίους εταίρους. Η λίστα εστιάζεται σε πέντε τομείς και περιλαμβάνει τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση, τους πλειστηριασμούς, τα «κόκκινα δάνεια», τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την

Βusiness Insider: Πολιτικό και οικονομικό χάος απειλεί την Ελλάδα

«Δεν υπάρχει κάτι κακό με το να κερδίζεις χρόνο αν αυτό είναι που χρειάζεσαι» τονίζει το Business Insider σε σημερινή του ανάρτηση με τίτλο «Η Ελλάδα τώρα αντιμετωπίζει πολιτικό και οικονομικό χάος».

O Θάνατος δεν είναι το τέλος λένε οι επιστήμονες

Η καινούργια προσέγγιση στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου λέγεται Βιοκεντρισμός, και προέρχεται τόσο από το χώρο της κβαντοφυσικής και της

42 επώνυμοι αγανακτούν..

Ολόκληρο το κείμενο 
 Η αξιοπρέπεια της χώρας προσβάλλεται

22 Φεβρουαρίου 2015

Από την Ιρλανδία με αγάπη. Ένα σκίτσο για τη στάση της Ελλάδας

Προσθήκη λεζάντας
Στην Ελλάδα είναι αφιερωμένο το τελευταίο σκίτσο του γνωστού σκιτσογράφου Μάρτιν Τέρνερ. Ο Τέρνερ σχολιάζει την εμμονή της ευρωζώνης στη λιτότητα, ενώ περιγράφει την Ελλάδα και τις άλλες χώρες ως πρόβατα.

ΣΥΡΙΖΑ: Κατά της συμφωνίας και η Σοφία Σακοράφα

Προσθήκη λεζάντας
Μετά τον Μανώλη Γλέζο, μια ακόμη ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Σακοράφα με ένα tweet έκανε σαφές πως δεν συμφωνεί με τους μέχρι στιγμής χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου,

Economist: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λογοδοτήσει στους ψηφοφόρους τους

Στο Eurogroup της Παρασκευής, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να επεκτείνουν το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδα, το οποίο επρόκειτο να λήξει στις 28

Ο Μ. Γλέζος τινάζει στον αέρα τον ΣΥΡΙΖΑ: Ζητώ συγγνώμη από το λαό, βαφτίσαμε το κρέας ψάρι

Προσθήκη λεζάντας
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαοπολύει ο Μανόλης Γλέζος ο οποίος αντιδρά έντονα στη συμφωνία της Παρασκευής. Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι, λέει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς με ένα σκληρό κείμενο που θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο κόμμα.

Επεισόδιο στη Μεγαλόπολη μεταξύ Μητροπολίτη και Ζωής Κωνσταντοπούλου

Επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής ανάμεσα στον Μητροπολίτη Ιερεμία και τους επισήμους που είχαν πάει στον Ιερό Ναό Αγίου

Για «υποταγή στους δανειστές» κάνει λόγo η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει ότι η κοινή δήλωση του Eurogroup, την οποία αποδέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποτελεί