28 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΚ: Ξεπέρασαν τις 400 μέχρι το μεσημέρι οι αιτήσεις για τις 13 θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Η δήλωση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά ότι η επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών εκπαίδευσης δεν θα γίνει με κομματικά κριτήρια, ύστερα από σχετική ερώτηση του esos , αύξησε κατακόρυφα τον αριθμό των αιτήσεων των εκπαιδευτικών οι όποιοι διεκδικούν μία από τις 13 θέσεις.

Μάλιστα, ανάμεσα στους υποψηφίους είναι και γνωστά πρόσωπα που πέρασαν από πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Το γνωρίζουμε αυτό από ενημέρωση που είχαμε από τα ίδια αυτά πρόσωπα.

Ειδικότερα , σύμφωνα με στοιχεία που άντλησε το esos από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας, ενώ μέχρι στι; 10:30 σήμερα  το πρωί είχαν κατατεθεί 146 αιτήσεις  μέχρι το μεσημέρι,ξεπέρασαν τις 400  .

Η παραλαβή των αιτήσεων με courier συνεχίζεται και σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να καταφθάσουν στο υπουργείο δεκάδες μέχρι το μεσημέρι που λήγει η προθεσμία.

Επί Αννας Διαμαντοπούλου υποβλήθηκαν συνολικά 973 αιτήσεις ηλεκτρονικά και 37 αιτήσεις στην υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.
Τα κριτήρια επιλογής έθεσε Επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

 Οι προεπιλεγέντες εκλήθησαν σε προφορική συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και κατέθεσαν το φάκελο των δικαιολογητικών τους προκειμένου να ελεγχθούν από την επιτροπή ως προς τη νομιμότητά τους.

 http://www.esos.gr