26 Φεβρουαρίου 2015

Στ. Θεοδωράκης: «Περιμένω από τον Αλέξη Τσίπρα να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή»

Να φέρει τη συμφωνία με τους δανειστές στη Βουλή κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης από το Βερολίνο όπου βρίσκεται.    

«Περιμένουμε τις αποφάσεις του κ.Τσίπρα, αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων» είπε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον γερμανό αντικαγκελάριο. 



«Νομίζω ότι κάποια τέτοια σημαντικά πράγματα δεν μπορεί να τα αποφασίζει ένα κόμμα ή τελος πάντων ένα τμήμα του κόμματος από ότι φαίνεται, πρέπει να το αποφασίζει η ελληνική βουλή» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι και το ΠΑΣΟΚ είχε χαρακτηρίσει «δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική» την προσπάθεια, όπως αναφέρει, της κυβέρνησης «να παρακάμψει την νομοθετική κύρωση της παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ευρωζώνη, δηλαδή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου» και την καλεί να τη φέρει στη Βουλή.

Την ανάγκη «να κατατεθεί άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή η νέα συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία» είχε τονίσει σε ανακοίνωσή της και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ  ενώ και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β Αθηνών της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απεύθυνε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ζητά να ενημερωθεί η Βουλή για το περιεχόμενο της συμφωνίας.    
http://www.tanea.gr/