23 Φεβρουαρίου 2015

Λαγκάρντ: Στις μεταρρυθμίσεις να ληφθούν υπόψη τις θυσίες του ελληνικού λαού

Οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να βοηθήσουν για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης στην Ελλάδα, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, καλώντας Αθήνα και Βρυξέλλες για αλλαγές που θα λαβαίνουν υπόψη τις δυσκολίες
των πολιτών.
Συνέντευξη με θέμα τη σημασία του ρόλου των γυναικών στη αγορά εργασίας παραχώρησε η η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Πρόεδρο της Huffington Post, Αριάννα Χάφινγκτον όπου μίλησε για την Ελλάδα, τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών.

Η Κ. Λαγκάντ, απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα εξήγησε ότι στόχος είναι η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη ξανά προσθέτοντας ότι οι απαιτούμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να βοηθήσουν για την επίτευξη αυτού του στόχου ώστε να είναι χρήσιμες για το μέλλον.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ απέρριψε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν βρίσκεται στα χαρτιά, ούτε συζητείται».

Ειδικότερα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, εξηγώντας ότι πολλά θα πρέπει να γίνουν ακόμη, εντός των επόμενων 48ωρών επεσήμανε ότι τόσο η ελληνική πλευρά όσο και οι πλευρά των Ευρωπαίων θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός αλλά και τις δυσκολίες που συνεχίζει να αντιμετωπίζει.

Όπως εξήγησε αυτά πρέπει να αναγνωριστούν ώστε να προχωρήσουν σε ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη, σταθερό από οικονομική άποψη και βιώσιμο αφού «πρέπει να χτίζεις για το μέλλον της χώρας».

Σημασία επίσης έχει η σωστή επικοινωνία, σημείωσε. Πιο συγκεκριμένα, όπως η ίδια τόνισε, το να τεθεί η ελληνική οικονομία σε μία βιώσιμη και άρα σταθερή βάση. Ετσι θα γίνει πιο απαοτελεσματική και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και προκειμένουν να οδηγηθούμε πιο γρήγηρα σε αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει όλοι να μάθουμε να ακούμε ο ένας τον άλλον, κατέληξε η ισχυρά κυρία του ΔΝΤ.

http://www.topontiki.gr/