18 Μαρτίου 2015

Η Κωνσταντοπούλου αφήνει αιχμές και κατά του ίδιου του Αλ. Τσίπρα

Δεν έχει τέλος η «φωτιά» που άναψε στη Βουλή η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία με τις κινήσεις δείχνει να αυτονομείται προκαλώντας την οργή μεγάλου μέρους του κοινοβουλίου. Ο χαμός που έγινε με αφορμή την αποδοχή της Προέδρου της πρότασης της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία, είχε και συνέχεια με την κ. Κωνσταντοπούλου να κατεβαίνει από τη θέση της και να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά πάντων.

Η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού έφερε την υπαναχώρηση της Προέδρου, όμως, η «φωτιά» δε λέει να σβήσει μετά τα όσα είπε λίγο αργότερα.
Η κα Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να απαντήσει επί προσωπικού, προκαλώντας για άλλη μία φορά νέους καυγάδες στη Βουλή, μία ημέρα που το Μαξίμου ήθελε να δώσει την εικόνα σύμπνοιας στο κοινοβούλιο κυρίως προς το εξωτερικό.
Αφησε αιχμές και κατά του πρωθυπουργού υπενθυμίζοντας πως στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είχε πει πως τα πρώτα νομοσχέδια θα τα φέρει η ίδια η κυβέρνηση με ονομαστική ψηφοφορία, αδειάζοντας έτσι τον πρωθυπουργό.
Απευθυνόμενη κυρίως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον οποίο είπε πως καταλαβαίνει την πικρία του, αφήνοντας να εννοηθεί πως νιώθουν έτσι, επειδή ζήτησε από τον πατέρα του να εγκαταλείψει το γραφείο του στη Βουλή, υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως τα πρώτα νομοσχέδια θα τα φέρει η κυβέρνηση με ονομαστική ψηφοφορία.
Δήλωσε μάλιστα πως η πρωτοβουλία της είχε αυτή την έννοια μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αντιδρούν γιατί δυσκολεύονται να πουν ναι.
Έκανε λόγο για άστοχα τερτίπια για την ονομαστική ψηφοφορία και απάντησε στην κριτική που δέχεται πως στηρίζει τις θέσεις της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, λέγοντας πως παραγνωρίζουν την πολιτική της διαδρομή. Μάλιστα, η κα Κωνσταντοπούλου μπέρδεψε τα λόγια της και είπε: "δεν μιλάω ως πρόεδρος της Χρυσής Αυγής", θέλοντας να πει Πρόεδρος της Βουλής, "αλλά ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει συγκρουστεί με τη Χ.Α.
Μάλιστα, πέταξε και μιά μπηχτή προς τον κ. Μητσοτάκη ότι χρησιμοποιεί το γραφείο του πατέρα του στη Βουλή, λέγοντας "σύγκρουση όχι με άνεση υπουργικού ή πρωθυπουργικού γραφείου που κάνω χρήση στους χώρους της Βουλής".
Επεσήμανε παράλληλα πως τη μάχη για τη δημοκρατία την έχει δώσει και ως συνήγορος ακόμα και κατά δικαστών που εκφράζονται με ρατσιστικό και σημιτικό τρόπο, ενώ για το γεγονός πως απαντά σαν βουλευτής σημείωσε πως δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή και απαθής στην ακραία διαστρέβλωση.
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως καταλαβαίνει τη φόρτιση της κας Κωνσταντοπούλου μετά το άδειασμα από την κυβέρνηση και την κατηγόρησε πως δυναμιτίζει τις διαδικασίες και πως πλέον δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για προνόμια δήλωσε πως ο ίδιος πριν 4 χρόνια έστειλε επιστολή σε όλους να μην πάρουν αυτοκίνητα και να μην πληρώνονται για συμμετοχή στις επιτροπές.
Άμεσα πήρε το λόγο ξανά η κα Κωνσταντοπούλου η οποία κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μητσοτάκη ότι τα πήρε από τη Siemens και ότι η γερμανική εταιρεία του έκανε δώρο το τηλεφωνικό κέντρο στο γραφείο του, με αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης σε πολύ έντονο ύφος να φωνάζει να ανακαλέσει.
Της απάντησε πως λυπάται που έπεσε τόσο χαμηλά και σε τέτοιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και δήλωσε πως αρνείται κατηγορηματικά πως έχει πάρει κάτι από τον οποιονδήποτε.
Χαμός για τα γραφεία των πρώην πρωθυπουργών
Σύμφωνα με το newsit, η πρόεδρος της Βουλής ξανάνοιξε ξανά το θέμα των γραφείων της Βουλής, αφήνοντας σαφείς αιχμές τόσο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της Ντόρας Μπακογιάννης ότι χρησιμοποιούν το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Όπως είπε η κα Κωνσταντοπούλου στην απάντησή του ο κ. Σημίτης της εξήγησε πως υπήρξε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης και την έθεσε προ των ευθυνών της, για τον κ. Παπανδρέου πως δέχθηκε να αποχωρήσει αρκεί να του υποδειχθεί ένας άλλος χώρος και για τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος επικαλέστηκε την κοινοβουλευτική του ιστορία ζητώντας ουσιαστικά από την ίδια να αναθεωρήσει την απόφασή της.
Αναφορικά με τις αιχμές της για το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας της απάντησε πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, λέγοντας μάλιστα πως θα μπορούσε και εκείνος να αναφερθεί σε διάφορα περιστατικά που αφορούν στην οικογένειά της, αλλά δεν θα το πράξει.