18 Μαρτίου 2015

Microsoft: Η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 αφορά και τους "πειρατές"

Οι ειδήσεις συνεχίζουν να έρχονται από το συνέδριο WinHEC που διεξάγεται στην Κίνα, με το "αφεντικό" των Windows 10, Terry Myerson να φέρνει το χαμόγελο στους απανταχού πειρατές των Windows.
Σύμφωνα με τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters, ο Myerson ανέφερε για μια ακόμη φορά ότι η αναβάθμιση στα Windows 10 θα είναι δωρεάν τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού συστήματος για τους χρήστες Windows 7 και Windows 8.1, «είτε αυτοί χρησιμοποιούν γνήσιο λογισμικό, ή πειρατικό».

Η διευκρίνηση αυτή είναι πολύ σημαντική αφού για πρώτη φορά η Microsoft προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση γίνεται στην Κίνα, μια χώρα όπου η χρήση πειρατικού λογισμικού της εταιρείας είναι πολύ μεγάλη. Στα σχέδια της εταιρείας είναι η προώθηση συνδρομητικών υπηρεσιών όπως το Office 365 και το OneDrive προκειμένου να καλύψει τυχόν απώλεια εσόδων από τις κινήσεις αυτές.

Σε δηλώσεις του το 2011, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer, είχε αναφέρει ότι μόλις ένας στους 10 Κινέζους χρήστες, χρησιμοποιεί νόμιμη άδεια των Windows, ένα πρόβλημα που υπάρχει σε εξίσου μεγάλο βαθμό στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία αλλά και τη χώρα μας.

 Site: ReutersΔΕΙΤΕ ΣΤΟ insomnia