18 Μαρτίου 2015

Ομπάμα στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας: Βρείτε μια ρεαλιστική λύση

Μια σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Μπάρακ Ομπάμα για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των εταίρων με την Ελλάδα.
Πριν από λίγο, τηλεφώνησε στην Ανγκελα Μέρκελ, με την οποία συνομίλησε ειδικά για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο να γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει «μια ρεαλιστική συμφωνία για την χώρα μας».

Μια λύση που - όπως φέρεται να είπε ο Μπάρακ Ομπάμα - θα βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις με στόχο την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη, μέσα στη Ζώνη του ευρώ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συνομίλησε σήμερα Τετάρτη τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Όπως σημειώνεται, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των τριών συμφωνιών του Μινσκ, προκειμένου να επιτευχθεί μια διαρκής και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Επανέλαβαν τη συμφωνία τους ότι δεν θα υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μέχρι να έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ. Ο πρόεδρος και η καγκελάριος συμφώνησαν επίσης για τη συνεχιζόμενη σημασία στην παροχή οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, καθώς αυτή υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».


Πηγή: Παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας: Βρείτε μια ρεαλιστική λύση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/196976/paremvasi-ompama-sti-merkel-yper-tis-elladas-vreite-mia-realistiki-lysi#ixzz3UluEYAit