14 Μαρτίου 2015

Και επίσημα σε αναστολή προεκλογικών υποσχέσεων

Συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη από το Κόμο της Ιταλίας πως «μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές» και ότι επί της ουσίας δεν είναι εκτός γραμμής, καθώς δεν θα ήταν δυνατόν η κυβέρνηση μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει τόσα νομοσχέδια.

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι ήδη έχουν προχωρήσει μια σειρά από νομοθετήματα, όπως για την ανθρωπιστική κρίση, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, για την ΕΡΤ, ενώ προχωρά και η ρύθμιση για τις φυλακές τύπου Γ . Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης προχωρά κανονικά επισημαίνουν.
Οι δηλώσεις Βαρουφάκη
Μπορούμε να αναστείλουμε την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών μας υποσχέσεων, ώστε να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με τους εταίρους και δανειστές, είπε από τη Λίμνη Κόμο της Ιταλίας όπου βρίσκεται για το οικονομικό φόρουμ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών υποσχέσεων ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους της.
Σύσκεψη στο Μαξίμου
Στο μεταξύ, σνεδρίαση είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας με το αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με Μάρτιν Σούλτς και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τις προηγούμενες ημέρες καθώς και για ζητήματα της αρμοδιότητάς τους.
Ο Πρωθυπουργός φέρεται προβληματισμένος με το θέμα της χρηματοδότησης της χώρας, ζήτημα που σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε και στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.
Στη συνεδρίαση δεν πήρε μέρος ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης που βρίσκεται σε συνέδριο στο Κόμο της Ιταλίας.
Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
Αναφορικά πάντως με την απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη, το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν αδειάζεται, αλλά βρίσκεται στην Ιταλία και ως εκ τούτου δεν ήταν στη σύσκεψη.