10 Μαρτίου 2015

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση να αποφασίσει ποιος ασκεί μεταναστευτική πολιτική

«Συζητήσαμε με τον Δήμαρχο για τα προβλήματα που αρχίζουν να εμφανίζονται και πάλι στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Του ξεκαθάρισα, και νομίζω είναι και δική του άποψη, ότι η λύση δεν είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε τα παγκάκια στις πλατείες» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και σημείωσε «σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης, πραγματικά, υπάρχουν κέντρα κράτησης. Υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας, για οικογένειες, για παιδιά, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».
Ο ίδιος χαρακτήρισε λάθος της κυβέρνησης ότι επιλέγει ως «λύση του να διαγράψουμε το παρελθόν και προσπαθούμε να χτίσουμε κάτι καινούργιο, το οποίο δεν το έχουμε καν σχεδιάσει» και την κάλεσε «επιτέλους να αποφασίσει και το ποιος ασκεί την μεταναστευτική πολιτική. Την ασκεί ο κύριος Πανούσης; Η αναπληρωτής Υπουργός; Πρέπει όμως να δοθεί μια λύση».
Συζητήθηκε επίσης το θέμα της Δημοτικής αστυνομίας με τον κ. Θεοδωράκη να υποστηρίζει απόλυτα την προσπάθεια του δημάρχου για να επιστρέψει η Δημοτική αστυνομία στις πόλεις. 
«Είναι ντροπή το ότι πριν δύο χρόνια, με το πρόσχημα της μείωσης των δαπανών, πήραμε τη Δημοτική αστυνομία από τους Δήμους, την πήγαμε στην αστυνομία και δυο χρόνια οι αυτοί οι άνθρωποι κάθονται χωρίς να προσφέρουν καμία κοινωνική υπηρεσία.» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 
 http://www.thetoc.gr/