28 Απριλίου 2015

Η Αριστερή Πλατφόρμα είπε «όχι» στον Τσίπρα για έντιμο συμβιβασμό

Με ήπιο αλλά εμφατικό τρόπο η Αριστερή Πλατφόρμα λέει «όχι» στην πολιτική επιλογή ενός συμβιβασμού με εταίρους και δανειστές καθώς - όπως υποστήριξαν στελέχη της - ένας συμβιβασμός με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών δε μπορεί να είναι «αμοιβαία επωφελής».
Στην αρχή της κοινής συνεδρίασης του Προεδρείου της ΚΟ και της Πολιτικής γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους συντρόφους του για την πορεία των διαπραγματεύσεων και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα η Αθήνα θα επιτύχει συμφωνία ενώ άφησε και πάλι ανοιχτό παράθυρο για δημοψήφισμα λέγοντας:
«Είμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων. Στόχος ο έντιμος συμβιβασμός στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει. Πιστεύω τις επόμενες μέρες θα έχουμε συμφωνία. Σε περίπτωση που δεν έχουμε λύση εντός του πλαισίου τότε θα τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού. Πιστεύω όμως πως δεν θα χρειαστεί να παμε σε δημοψήφισμα».
Η συζήτηση πάντως συμφωνήθηκε να συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη όπου ο Αλέξης Τσίπρας, θα έχει επιστρέψει από την Κύπρο, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, ενώ σε περίπου 10 ημέρες η διαπραγμάτευση και η πιθανή συμφωνία θα συζητηθεί στην Κεντρική Επιτροπή.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ