7 Φεβρουαρίου 2015

“Οσμή” Βερολίνου πίσω από την ξαφνική συνάντηση του Αυστριακού Καγκελάριου με τον Τσίπρα

Τον Βέρνερ Φάινμαν θα δει τη Δευτέρα στη Βιέννη ο Πρωθυπουργός, σε μία συνάντηση που φέρεται να έχει τις "ευλογίες" του Βερολίνου, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα Ελλάδας-Γερμανίας.

Τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν θα συναντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, που εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στη Βιέννη, στο πλαίσιο των επαφών του Πρωθυπουργού ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μετά από πρόσκληση του Αυστριακού Καγκελάριου, ενώ αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στην Αθήνα.
Η συνάντηση στην παρούσα συγκυρία κρίνεται ιδαίτερα σημαντική, με δεδομένο ότι η Αυστρία αποτελεί χώρα – “δορυφόρο” της Γερμανίας και η πρόσκληση Φάινμαν φέρεται να έγινε με τις “ευλογίες” αν όχι την εντολή του Βερολίνου, προκειμένου ο Καγκελάριος να λειτουργήσει ως “διαμεσολαβητής” στην προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα σε Γερμανία και Ελλάδα στο θέμα της διαπραγμάτευσης, που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται να οδηγεί σε “ρήξη” τις δύο πλευρές.
Πηγή:http://www.7imeres.gr/