6 Φεβρουαρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως "νεκροταφείο" ποινικών δικογραφιών

Αιχμές κατά της προηγούμενης κυβέρνησης άφησε η νέα Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της, τονίζοντας ότι στη Βουλή αυτής της συνόδου δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα εκφυλισμού της νομοθετικής λειτουργίας, «όπως η κατάχρηση της διαδικασίας του κατεπείγοντος και των
τροπολογιών».
«Αποτελεί δέσμευσή μου από τη θέση της Προέδρου της Βουλής ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες ούτε άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχεδίων διατάξεις ούτε βέβαια νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων χωρίς διάρθρωση ή Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δεν πληρούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις. Η Βουλή δεν μπορεί να λειτουργεί ως "πλυντήριο" σκανδάλων και ως "νεκροταφείο" ποινικών δικογραφιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, η κ. Κωνσταντοπούλου διαβεβαίωσε ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί θα απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις των βουλευτών. «Στη Βουλή αυτής της συνόδου πρέπει να λειτουργήσει ουσιαστικά ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που δεν είναι μόνον εργαλείο αντιπολιτευτικού ελέγχου, αλλά είναι και εργαλείο κοινωνικού ελέγχου του κυβερνητικού έργου. Και είμαι σίγουρη ότι πρώτος θα δώσει το παράδειγμα ο Πρωθυπουργός και θα ακολουθήσουν βέβαια οι υπουργοί της κυβέρνησης που πρέπει να προσέρχονται και να απαντούν στις ερωτήσεις όλων των βουλευτών», επισήμανε η Πρόεδρος της Βουλής.
Πηγή: http://www.enikos.gr/