6 Μαΐου 2015

Κοινή ανακοίνωση Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ: «Εργαζόμαστε σκληρά για να υπάρξει πρόοδος στις 11 Μαΐου»

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μοιράζονται τον ίδιο στόχο: να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις θεσμοί το απόγευμα της Τετάρτης.


«Οι θεσμοί θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου. Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου στις 11 Μαΐου» καταλήγει η κοινή ανακοίνωση, με την οποία οι τρεις θεσμοί επιχειρούν να περάσουν το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν μεταξύ τους διαφωνίες.

Αυτό είχε αναφέρει σαφώς η ελληνική κυβέρνηση το απόγευμα της Τρίτης, κάνοντας λόγο για «σοβαρές διαφωνίες και αντιθέσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ», οι οποίες «δημιουργούν εμπόδια στις διαπραγματεύσεις και υψηλούς κινδύνους».

«Το ΔΝΤ θέτει τις κόκκινες γραμμές τους στις μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο συνταξιοδοτικό και στα εργασιακά. Αντιθέτως η Κομισιόν έχει κόκκινες γραμμές στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος και συνεπακόλουθα στη μη διαγραφή του χρέους και χαλαρές γραμμές στις σκληρές μεταρρυθμίσεις όπως αυτές του συνταξιοδοτικού και των εργασιακών», σχολίαζε την Τρίτη από την κυβέρνηση.

Επιρρίπτοντας στους δανειστές την ευθύνη του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, η κυβέρνηση ξεκαθάριζε ότι «με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός» και πρόσθετε ότι: «η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους».ΠΗΓΗ